Reklama

Reklama

Šestej smysl

(seriál)
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Kamera:

Sidney Sidell

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Geoff Stults, Maddie Hasson, Mercedes Mason, Michael Clarke Duncan, Toby Hemingway, Amy Aquino, Eric Roberts, Wilson Cruz, Adam Arkin, Brett Davern (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Válečný veterán z Iráku Walter Sherman (Geoff Stults) získal reputaci během služby v oddílu vojenské policie, jako výborný stopař, který dokáže najít povstalce, dezertéry a dokonce i nastražené výbušniny. Naneštěstí jednu z nich našel jen chvilku před tím, než vybuchla.
Když se o dva měsíce později probral z kómatu, získal čestné propuštění a vrátil se domů. Avšak s poškozením mozku… a to takovým že díky němu dokáže Walter najít téměř cokoliv. Walter začne svou schopnost využívat, pomáhá lidem a institucím jako je CIA a díky tomu nikdy není bez práce. Usadí se v Key West a pozná se zde s kráskou Ike Latulippe (Mercedes Masöhn), která vlastní nejen zdejší bar ale i mnoho skrytých schopností. Začnou tedy společně řešit případy a hledat různé předměty či osoby, jež se snaží skrýt před zákonem … a oni samotní v hledání najdou svůj vlastní smysl života. (ČSFD)

(více)

Recenze (28)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 5/10/// PLUS: Michael Clarke Duncan, cameo roličky několika oblíbených herců (Eric Roberts, Annette O´Toole), sympatická Maddie Hasson, některé zápletky, český dabing MÍNUS: měl jsem trochu problém si zvyknout na hlavní postavu a na styl vyprávění a zápletek, vše hodně náhodné, zjednodušené a těžko reálně vysvětlitelné, tam kde v jiných seriálech hlavní postavě věříte její intuici, všímavost a dedukci, tak tady jsem tomu nevěřil./// Shrnutí: Oddechový seriál, který sází na zvláštní humor a netradiční hlavní postavu a její vyšetřovací metody. Zároveň vychází z universa Sběratelů kostí a občas si propůjčuje její postavy. Rovněž byl zajímavý crossover, kde v jedné části Sběratelů hostovali právě postavy z tohoto seriálu a celé to působila jako další část Šestého smyslu. Závěr první řady byl o třídu lepší než zbylé části. Částečně děj uzavřel, ale nechal si pootevřená vrátka pro další sérii. O jejím vzniku ale spíš pochybuji, bez účasti perfektního M.C. Duncana to nebude ono./// Celkem 56%/// ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ze všech třinácti dílů je ten poslední nejlepší a celý seriál jím měl vlastně začínat, protože potom by byla divácká sledovanost úplně někde jinde. Jednotlivé díly mají různě kolísající obsahovou kvalitu. S postavami se člověk za celou dobu moc neseznámí a nepřirostou mu k srdci, ale potenciál tam byl. Nejvíce zbytečné postavy byly Willa Monday a Timo Proud. Naopak více prostoru mohla dostat Isabel Zambada (Mercedes Masöhn). Ze seriálu Bones / Sběratelé kostí hostoval ve druhé epizodě Dr. Lance Sweets (John Francis Daley) a v šesté epizodě Dr. Jack Hodgins (T.J. Thyne). Zhlédnuto všech 13 epizod. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Milý seriál, taková oddechovka na volný večer o šáhlém válečném veteránovi a jeho kamarádech, navíc vyšetřující případy. Postavy jsou sympatické všechny, ale asi nejsympatičtější postavou je pro mě Leo Knox, který by se sice mohl zdát jako velký naštvaný svalovec, ale má zlaté srdce. I když jsem se bála, čeho se to vlastně dočkám, nenudila jsem se a příjemně jsem se bavila. Určitě budu koukat dál. 80% ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Seriál u mě neměl dobrý rozjezd, a to už jenom tím, že jsem jen zírala, jak násilné to jeho "propojení" s Bones tehdy bylo, jenom aby se tomu mohlo říkat spin-off. I přesto jsem mu dala šanci. A další (po tom, co ve vysílacím čase nahradil Bones) a další (po tom, co odšoupl Bones z jejich vysílacího slotu na jiný). Ale... ack. Ne, tohle mě prostě nebavilo, uměle vytvořené charaktery, se kterými jsem se nedokázala sžít. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nebylo to žádné geniální veledílo, ale dost mě to chytlo. Škoda, že druhá série neprošla, bylo to příjemná pohodovka, i když ne nijak objevná, jak zkoušela předstírat. Druhá řada by mi fakt nevadila. ()

magnolia 

všechny recenze uživatele

(klasicky povedená) americká variace na britského sherlocka. jen by mě zajímalo, kterého chytráka napadlo vyměnit logiku za směšnost a charisma za nýmand-nost. asi nějakého američana. krystalicky klišoidní běs. běsně nudný, běsně bezvýznamný. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Cerny sklapeci brejle, uzasnypatraci halucinacni vize, totalni neherectvi M. C. Duncana, sympatickej Walter i ta podivna suita kolem nej, zadna zbytecna hlava s racionalitou zapletky, plazovy kosile.,.. me to proste bavi :o) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Spin-off Sběratelů se mi zamlouval hned od začátku. Sice oproti dílu ve Sběratelích došlo k malé kosmetické změně v obsazení, ale nakonec byla k dobrému. Všechny postavy, počínaje tak trochu šíleným Walterem, jehož neortodoxní metody musí bavit. Mě osobně nejvíc učarovali jeho rekonstrukce místa činu. Přes jeho dva strážné anděle, US Marshall Isabel a horu jménem Leo Knox. Leo byl samozřejmě velkým tahounem, a to nejen kvůli svojí postavě. Jeho vykládání zákona bylo dokonalé. A poslední do party byla mladičká Willa, která se snaží uniknout svému "gipsy" osudu. Díky tomu, že má seriál jen 13 epizod se nezačnou případy opakovat, a pořád zůstává vtipný. Samozřejmě mě jako všechny rozčarovalo to velice deprimující a "otevřené" finále. Takhle zvláštní pocit už jsem z konce dlouho neměl. Podle mě se počítalo s další sérií, ale na tu už bohužel nedošlo a nedojde. Vtipných a "světlých" seriálů nikdy dost a pokud je má někdo rád, tak je Finder dobrou volbou. ()

noiseaux 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimi seriál, který dokáže i pobavit. Příjemná podívaná, škoda jen, že si nenašel diváky a skončil. Ovšem poslední díl tedy stál opravdu za to. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

The Finder na sebe upozornil díky "bokovce" v seriálu Sběratelé kostí kde ukázal zajímavý potenciál a vtip. No škoda je že mu to nevydrželo :(. Z originálního tématu "ultimátního hledače" se časem stala tak trochu parodie (nebo se mi to při těch jeho rekonstrukcích zdálo?) a v některých případech i solidní blbost. Bohužel to nezachránil ani "vypjatý" konec navnazující na druhou sérii (která jak vidno asi nebude). ()

Shedom 

všechny recenze uživatele

Prázdninová oddychovka, ktorá podľa mňa stojí a padá na tom, či vám Geoff Stults padne do oka alebo nie. Pre mňa je to sympaťák, takže som sa bavila, ale o žiadnu sofistikovanú detektívku sa naozaj nejedná. Skôr to má bližšie k paródii, čo v dnešnej dobe super sofistikovaných vážnych seriálov nemusí byť na škodu, práve naopak, je to taký farebný, dobre vychladený a osviežujúci koktejl. Na záver malá rada - kto má rozpozerané a náhodou váha, či pozerať ďalej - určite áno. Series finale je úplne iná liga. Na konci ten sladký koktejl totiž trochu zhorkne. Palec hore, že tvorcovia mali odvahu vo finále jasnej pohodovky zabŕdnuť do smutnejších vôd. Škoda zrušenia. Rada by som vedela, ako by sa to ďalej vyvíjalo. Počúvam záverečný song (Eliza Gilkyson - Is It Like Today) a padá na mňa nostalgia. Bolo to pár pekných letných večerov s Walterom, štvrtá hviezda bez výčitiek. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech jsem si jak styl tak hlavní postavy tohoto počinu celkem oblíbil, ale aby dosáhl na své podstatně oblíběnější, aspoň co se mě týče, kolegy-seriály, bude se muset ještě setsakra co snažit, překvapovat a bavit ;) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Byl by to solidní odpočinkový seriál na sobotní dopoledne, něco jako jsou Sběratelé kostí, jenže Bones si na rozdíl od Finder udrželi sledovanost, a postupem let se stali maratóncem. Šestej smysl neměl špatný postavy, jenže naprosto nezajímavý příběhy, ze kterých zaujal možná jen ten poslední, kterým to mělo začínat. Pak věřím, že by se seriál dočkal i dvojky. ()

Diable128 

všechny recenze uživatele

Opět ucházející seriál, který je odsouzen ke konci dříve, než se vůbec mohl pořádně rozjet. Líbila se mi posedlost hlavního hrdiny najít to, co začal hledat. Seriál je jakž takž realistický, žádné super hi-tech vychytávky ani jiné fantasmagorie. Je fakt, že některé postavy jsou jaksi nadbytečné, ale alespoň je/byl prostor pro rozvoj nějakého vedlejšího děje. Shrnuto: výborný seriál, bohužel zatím přerušen a nepočítám, že bude pokračovat dále. ()

Mara12 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Waltera, není to sice ten typ chlapa, jehož charisma by vás během pár vteřin uzemnilo, ale Walter je prostě v pohodě, což sice nedoceníte hned po prvním díle, ale časem a všechny ty neortodoxní pátrací metody, havajské košile, žabky na nohou, bar a všudy přítomná prázdninová atmosféra začnou mít stejně blahodárné účinky jako dovolená. kdo za tím hledá další Bones, má nejspíš smůlu, protože s nimi má Finder skutečně pramálo společného. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Zajímavý spin-off Bones s poměrně slibným nápadem. Pořád se ale (po shlédnutí prvního dílu a předchozího hostování v Bones) nemůžu zbavit dojmu, že Geoff Stults je až příliš upjatý a nedává své jinak relativně originální postavě ten správný šmrnc. Přesto určitě lepší průměr v současném seriálovém mainstreamu a jsem zvědav, kam se bude ubírat. Zatím silnější 3*. ()

denyny 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriály mám ráda, když v něm jsou sympatické hlavní postavy a vtip, mám jej o něco radši. Přidejte mi Michaela Clarka Duncana a o mojí přízeň máte postaráno. " Šmrncněte" to Sběrateli kostí a budu chrochtat blahem. Já osobně bych snesla i druhou sérii. ()

Mort09 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad jakéhosi amerického Sherlocka, který neumí nic a všechno. Bohužel koncept se nepovedlo přenést do jednotlivých dílů, které mají velmi rozdílnou úroveň. Občas se Walter (hlavní hrdina) k vyřešení případu dostane pomocí dedukce, občas pomocí technologií, ale pár krát jsem měl pocit, že to prostě střelil od boku. Podobně smíšené pocity vyvolává i „podpůrný team“, všichni jeho členové mají naznačené velmi pohnuté osudy, které se seriálem lehce prolínají, ale všechno zůstává na konci stejně otevřené jako na začátku a o postavách se toho dovídám jen velmi málo (platí i pro Waltera). Scénáristé asi v optimismu doufali v pokračování. Celkově je pak Finder průměrný seriál, který za konkurencí zaostává, zvláště pak na Bones, kterým měl dělat spin-off. Nicméně vidět to jde. 55% ()

Reklama

Reklama