Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
Trailer
USA, (2012–2017), 47 h 50 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Sean Astin, Rob Paulsen, Greg Cipes, Mae Whitman, Hoon Lee, Seth Green, Kevin Michael Richardson, Josh Peck, Nolan North, Jason Biggs, Brian Bloom, Kelly Hu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(124)

Leo, Donnie, Raph a Mikey jsou zpět, tedy přesněji řečeno přicházejí v nové podobě. Třetí seriálové zpracování původně komiksového konceptu Kevina Eastmana a Petera Lairda přináší zcela nové pojetí čtveřice zmutovaných želv vycvičených v japonských bojových uměních. Tvůrci jednak zvolili nápaditou animaci, která kombinuje počítačově vytvořené 3D modely s flashovou animací a komiksovými zkratkami a symboly. Kreativní a odlehčený vizuální styl výtečně souzní se zastřešujícím zaměřením seriálu na mladší děti. Namísto siláctví druhého seriálového zpracování z roku 2003 tak nový seriál vzniklý v produkci dětského televizního kanálu Nickelodeon vyniká nadsázkou a hravými nápady, ale i nosnými změnami oproti tradičním prvkům želváckého světa. Samotní čtyři hrdinové v krunýřích jsou profilováni ne jako nebojácní bojovníci, ale spíš coby kluci, kteří postupně poznávají svět kolem sebe a učí se zdokonalovat své schopnosti. April O'Neilová tentokrát není dospělá reportérka, ale v souladu s omlazením hlavních postav se z ní stala šestnáctiletá holka, která se náhodou s želváky skamarádila a díky výcviku pod vedením mistra Třísky často hrdinům výrazně pomáhá. V různě pozměněné podobě se objevují také tradiční záporáci v čele s Trhačem a mimozemským padouchem Krangem. Seriál se díky svěžímu zpracování stal hitem a úspěšně přetavil klasický koncept do moderního díla pro novou generaci televizních diváků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

geklon 

všechny recenze uživatele

Jsou zpátky.... jupí, ale má to nějakej smysl, že se neustále modernizuje jeden a ten samý motiv? 80' seriál a následná 90' TMNT mánie má své neměnná pravidla. Michalangelo poslouchá muziku z Walkmana, né z mp3 a vše odehrává v ninja poselství. A to mi přijde, že nové verze prostě nerespektují... modernizace, zkrátka nesedí všemu. Kdyby Želváci byli čtyřicátnící, kteří jsou mentory a učiteli, nějakým mladým novým mutantům, byl bych nadšen. Takhle je to blbost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde je původní verze dnes již akceptovatelná pouze skrze nostalgické růžové brýle s patnáckovými dioptriemi někoho, kdo na ní vyrůstal, tam je novodobá verze natolik kvalitní a našlapaná, že se dá (samozřejmě se záminkou v podobě potomstva) sledovat bez jakékoli újmy; a v některých pasážích (především uvědomělý metadada fantasy animovaný seriál o Crognardovi, který v každé epizodě sleduje Mikey) se dá i nefalšovaně užít. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Je mi třicet a neskutečně mě to baví, dokonce mi to přijde lepší, než původní seriál, který byl symbolem mého dětství. minimálně to má lépe vykreslené a přesně rozdělené charaktery jednotlivých postav a je to napěchované hláškami, hravé a v pozadí se postupně vynořuje dobrý příběh. Temné finále druhé série je dech beroucí a nečekané. Veškeré proměny postav a zápletek mi přišly udělané k lepšímu, člověk si rychle zvykne i na na první pohled odpudivou animaci. Potěší občasné manga stylizace. Třešničkou na dortu je parodický seriál, který hlavní hrdinové sledují v TV. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Pamatuju si jak tenhle seriál dávali v televizi a já na něj koukal protože byl skvělý a tak sem se rozhodl že se na něj kouknu od začátku do konce a jednoduše chybu jsem neudělal. První série 8/10, Druhá série 8/10, Třetí série 7,5/10, Čtvrtá série 9/10 ( Na čtvrtou sérii sem koukal od 14. epizody protože ty vesmírné epizody nesnáším i v seriálu Želvy ninja z roku 2003). A Pátá série 7/10. Za mě si seriál tady na ČSFD nezaslouží 72% ale tak 80%. Doporučuji. ()

J0ke3R 

všechny recenze uživatele

Pár slabších dílů neovlivní jinak našlapanou jízdu všemi pěti sériemi. Vyrůstal jsem na klasických Želvy Ninja z 80. let, proto jsem byl k této verzi zprvu spíše skeptický. Po shlédnutí prvního dílu se vše změnilo a já zjistil, že mi nové želvy strašně sedly! (tedy až na animaci, na kterou jsem si musel tak nějak zvyknout) Mimojiné mě zaujalo jak se tvůrci rozhodli střídat lokace. Ze začátku se vše odehrávalo v New Yorku, později na venkově, dále pak ve vesmíru a díky cestování časem jsme se mohli podívat i do minulosti nebo třeba do dimenze se želváky právě z osmdesátek. Potěšili mě hlavně hororové díly s klasickými monstry. Nesmím samozřejmě zapomenout na Trhače. Ten byl super! ... Po shlédnutí posledního dílu musím zamáčknout nostalgickou slzu :D ... A TEN KONEC!! (z mého pohledu to nešlo lépe ukončit) ()

Galerie (1 503)

Zajímavosti (11)

  • V 2. epizodě 3. série "Buried Secrets" si Raph před čištěním koupelny nasadí plynovou masku. Zvuk který přes ni vydává při dýchání, zní jako zvuk vydávaný Darthem Vaderem. (Luwie)
  • Ve 13. a 14. epizodě 2. série "Projekt Manhattan" se objeví želvy z původního seriálu Želvy Ninja (1987) doprovázené i původní hudbou. (Durdas)

Reklama

Reklama