Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
Trailer
USA, (2012–2017), 47 h 50 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Sean Astin, Rob Paulsen, Greg Cipes, Mae Whitman, Hoon Lee, Seth Green, Kevin Michael Richardson, Josh Peck, Nolan North, Jason Biggs, Brian Bloom, Kelly Hu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(124)

Leo, Donnie, Raph a Mikey jsou zpět, tedy přesněji řečeno přicházejí v nové podobě. Třetí seriálové zpracování původně komiksového konceptu Kevina Eastmana a Petera Lairda přináší zcela nové pojetí čtveřice zmutovaných želv vycvičených v japonských bojových uměních. Tvůrci jednak zvolili nápaditou animaci, která kombinuje počítačově vytvořené 3D modely s flashovou animací a komiksovými zkratkami a symboly. Kreativní a odlehčený vizuální styl výtečně souzní se zastřešujícím zaměřením seriálu na mladší děti. Namísto siláctví druhého seriálového zpracování z roku 2003 tak nový seriál vzniklý v produkci dětského televizního kanálu Nickelodeon vyniká nadsázkou a hravými nápady, ale i nosnými změnami oproti tradičním prvkům želváckého světa. Samotní čtyři hrdinové v krunýřích jsou profilováni ne jako nebojácní bojovníci, ale spíš coby kluci, kteří postupně poznávají svět kolem sebe a učí se zdokonalovat své schopnosti. April O'Neilová tentokrát není dospělá reportérka, ale v souladu s omlazením hlavních postav se z ní stala šestnáctiletá holka, která se náhodou s želváky skamarádila a díky výcviku pod vedením mistra Třísky často hrdinům výrazně pomáhá. V různě pozměněné podobě se objevují také tradiční záporáci v čele s Trhačem a mimozemským padouchem Krangem. Seriál se díky svěžímu zpracování stal hitem a úspěšně přetavil klasický koncept do moderního díla pro novou generaci televizních diváků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Ty kterým se říká želvy jsou na místě které je toto místo pro ty jež na ty jimž se říká želvy koukali v minulosti na ty jimž se říkalo želvy v původním seriálu :-D Želvy ninja v každé podobě upoutají mou pozornost a tahle podoba je rozhodně výborná, zmodernizovaná. Už jsou fenoménem a pro mou generacinostalgií, některé animace postav se mi nelíbí, např. ten Chris Bradford (alá Chuck Norris) ve čtvrtém díle je podivnej nebo ten pavouk ve třetím byl dost kýčovitej. Ale jinak je to velice vydařený restart fenomenálního seriálu. I tady se mi nejvíc líbí a nejvíc se stotožňuju s nervákem Raphaelem, Michelangelo je větší ztřeštěnec, Donatello míň koumá řekl bych a i Leonardo není tak svědomitej. A Trhač je tu málo vidět, ale je skvělej děsivej. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Želvy, které tu nenabízí jen ztřeštěný humor s akcí, ale občas i opravdu dost temnou atmosféru, která vždy nejvíc vygraduje velkolepým cliffhangerem na každém konci série. Škoda jen, že závěrečná pátá série neposouvá hlavní děj kupředu a žádné seriálové zakončení nedodá. Ale i tak je to pro mě rozhodně nejlepší želví zpracování. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Je mi třicet a neskutečně mě to baví, dokonce mi to přijde lepší, než původní seriál, který byl symbolem mého dětství. minimálně to má lépe vykreslené a přesně rozdělené charaktery jednotlivých postav a je to napěchované hláškami, hravé a v pozadí se postupně vynořuje dobrý příběh. Temné finále druhé série je dech beroucí a nečekané. Veškeré proměny postav a zápletek mi přišly udělané k lepšímu, člověk si rychle zvykne i na na první pohled odpudivou animaci. Potěší občasné manga stylizace. Třešničkou na dortu je parodický seriál, který hlavní hrdinové sledují v TV. ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu se ani hodně čekat nedalo. Vypadal jako přímé navázání na film. A o to větší bylo překvapení! Skvělé choreografie bojových scén a naprosto perfektně vykreslené charaktery. Mistr Tříska se stal ze starého moudrého stařešiny drsným borcem s velmi vytříbeným smyslem pro humor (jen April snad mohla být vyřešená lépe, než jako sedmnáctiletá teenagerka). Dobrý příběh, skvělé vtipy, ale také obdivuhodný smysl pro detaily a atmosféru momentu. Proložení počítačového zpracování kreslenou grafikou a prvky manga stylu a v akčních záběrech ony věrné a surové podoby ninja želv - tmavé siluety, kde zlověstně září jejich bělmo a čepele jejich zbraní. Tento seriál je o trochu víc, než jen animovaná podívaná pro děti. A kéž by to ale ten seriál pro děti na Nickelodeonu nebyl. Ono „seriál pro děti“ je totiž svěrač, který celou tu originalitu a jiskru seriálu dusí. Opravdu totiž chybí trocha, a byl by to perfektní, drsný seriál s ponurou atmosférou špinavého New Yorku pro starší fanoušky a ne ty nejmenší. A myslím, že by neměl problém ukázat tu skvělou chladnou a drsnou stránku celého fenoménu Želvy Ninja. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Konečně se to blíží! Díky pyčitačové animalizaci došli zelení mužíčci na nový level hnusu, ,,vylepšit" to již může jen účast Zounara nebo oslí můstek, díky němuž se nám seriál propojí s debílky z Počátků.... Nebudu dětem zbytečně tvrdit. že příběh o pánovi, který (bacha zmetečci, spoilery!) zmutuje v krysu, protože prostě proto, a želvičkách, které se nám nečekaně metamorfovali v želvy, je ptákovina. To bych totiž lhal, neboť vše narovná chodící mozek v láku, který si ochočil mluvícího nosoroha s huhlajícím prasopsem. A když se ujistíme, že ústřední plazi preferují coby potravu opatlané těsto na italský způsob, logika je zpět a vše zlé zapomenuto. Dobrá - ale to CGI je definitivně k zblití. ()

Galerie (1 503)

Zajímavosti (11)

  • Ve 13. a 14. epizodě 2. série "Projekt Manhattan" se objeví želvy z původního seriálu Želvy Ninja (1987) doprovázené i původní hudbou. (Durdas)
  • V 2. epizodě 3. série "Buried Secrets" si Raph před čištěním koupelny nasadí plynovou masku. Zvuk který přes ni vydává při dýchání, zní jako zvuk vydávaný Darthem Vaderem. (Luwie)

Reklama

Reklama