Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

topi80 

všechny recenze uživatele

Neotřelý a dosti odvážný filmařský pokus, který nám servíruje trochu jiný typ hrdinů, než jsme zvyklí, aneb nejen tuctové štětky mají právo zabírat filmové plátno.. Přes absenci spádu a děje a vlastně i minimum vtipu je to příjemně koukatelné. Naopak velmi dobře fungují dojemnější scény. Překvapivě dobře hraje Patrasová, ale sedly mi i ochotničtější výstupy dalších zúčastněných, dobrácká role tentokrát skvěle sedla i samotnému Magnuskovi. ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokážu s jistotou určit, zda se již jedná o film, nebo pouze o prodloužený díl Jste to, co jíte, každopádně by to zoufale potřebovalo liposukci. Magnuskovo vyprávění je stejně neekonomické jako přístup postav k jídlu. Většina scén, resp. scének, z nichž Jedlíci sestávají, je obdobou junkfoodových prázdných kalorií. Nenaplněná zůstala naděje, že zápletka, která se vyjeví teprve po nějakých třiceti minutách vycpávkových záběrů (v nichž product placement neslouží příběhu, ale opačně), bude dále rozvíjena. Pokračuje se ve vršení kameňáků o obézních lidech. Navzdory těžení vtipů z toho, že se někdo tajně cpe mastným sajrajtem z konzervy, Jedlíci podobně jako četné normalizační komedie oslavují koncept šťastného pozemšťanství a životosprávu svých žravých postav v zásadě schvalují. Třebaže se hrdinové, lidé frustrovaní, sobečtí, sprostí a naivní, ke shození přebytečných kil rozhodnou dobrovolně, film jejich léčebnou kúru zobrazuje jako nepřijatelnou šikanu skupinou pokrytců. Lidé obézní vinou své slabé vůle jsou tak vydávání málem za rebely, kteří se vzpírají normám krásy a zůstávají sami sebou, jakkoli nebezpečné pro jejich zdraví to může být. Ke skutečnému poručování řádu však nedochází. Daný (nejen) fyziognomický stav je vyhovující a hlavní přítěž nakonec představuje bulvár, neschopný akceptovat lidi, jací jsou. Snaha cokoli změnit absentuje. Stačí, že se komplikace podaří krátkodobě ošvejkovat. Pravidla zde ostatně slouží jenom k tomu, aby mohla být opakovaně porušována. Magnuskovu ideově pochybnou a dramaturgicky zprasenou ódu na tuk definitivně pohřbívají rozpačití „herci“ a režie na úrovni lepšího teleshoppingového spotu. Vrcholnou ukázkou řemeslných schopností tvůrců je jedno přeostření z tváře postavy na kousíček šunky, který drží v ruce. Pět procent pouze kvůli tomu, že to pocitově bylo cca o hodinu kratší než Babovřesky a Líbáš jako ďábel. 5% ()

Reklama

eugeene 

všechny recenze uživatele

Update po druhém shlédnutí: Snižuji hodnocení o jendu hvězdu. Podprůměrný děj s nelogickými dialogy, místy i vtipnými gagy a scénami, podprůměrné (a velice nevěrné) herecké výkony, které vyzdvihuje převážně neherec Chára a místy velice špatný sudovitý zvuk s nevhodnou a vlezlou hudbou. Nicméně nakonec a vidím jistý posun vpřed, převážně pak po obrazové stránce a kupodivu musím uznat, že jsem se bavil víc než u jiných českých "komedií" posledních let, jen si nejsem jist, že ve správném smyslu. Nejvic mě nudilo posledních 20 minut obsahujících "skvělé" Georgovy písně, kterých se vlastně ale nedočkáme, nulový pokrok v ději a téměř okamžitý konec postrádajcí smyslnější pointu. 15% SPOILER!!!!!!: Nikdo nezhubne... ()

TommyDiamond odpad!

všechny recenze uživatele

Další hřebík do rakve české komedii. České celebrity se opět sešly, aby vydělali trochu peněz a nás diváky zase přivedli do země beznaděje a utrpení. Musím být obezřetnější než si příště nechám zase posrat pevný disk nějakou českou komedií. Jedlíci, kteří si zde z velkého bochníku ukrojili pouze 14 procent, se v tomto roce ('13) připojili k takovým perlám jako jsou Troškovi žabovřesky nebo Matonohova doslovná interpretace pablbství v českém šoubyznysu s názvem Polski film.. Přiznám se, že jsem Jedlíky nedokoukal, protože se to vážně nedalo.... Je to jasný odpad! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Mno normálně bych na tuhle komedii ale nešel, ale chtěl jsem vidět co Tomáš Magnusek vyplodí. A musím říct, že to tak hrozné nebylo, jak jsem čekal. Vtipy? No občas vtipné ale občas i pokus vynutit u diváků nějakej smích. Docela divné na tomhle filmu byly ty přechody. Hodněkrát jsem si myslel že je konec a skočila tam nová scéna. Ale to je takovej detail. Neříkám, že je ten film nějakej blbej, budu si ho muset pustit ještě jednou aby se to do mě nějak vsáklo. Zatím hodnotím 3 hvězdy, z důvodu, že bastardi se mi líbili o trochu lépe(i přesto že Magnuskovi role učitele zabijáka nesedla tak jako jedlíka) Edit: Po dalším kouknutí jsem musel přehodnotit ze 3 na 1. Opravdu je to sračka, není na tom nic moc pozitivního, ale na odpad to stejnak nemá ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Prvotním impulzem k realizaci filmu byla pro režiséra Magnuska slova jeho syna, který řekl: „Tati, nežer tolik, nebo nám umřeš.“ (Fenk)
  • Natáčelo se V Praze, Dačicích a Rychnově nad Kněžnou. Hotel Studánka, v němž se děj odehrává, se nachází u Rychnova nad Kněžnou. (SimonSomin)

Reklama

Reklama