Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student Janardhan se chce stát světovou celebritou. Je to ale možné bez prožití velké vnitřní bolesti? Zdá se, že by mu mohla pomoci Heer, která umí kdekomu zlomit srdce na potkání. Místo lásky však přijde přátelství, ale opravdová bolest přesto Janardhana nemine. Film se odehrává částečně v Praze. (Festival bollywoodského filmu)

Recenze (16)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že by se rockovou hvězdou vyprodávající stadiony stal zpěvák unylých lidovek. A těžko uvěřit i lásce, když se údajně zoufale zamilovaný zachová ke své přítelkyni tak sviňsky, že je to skoro na kriminál. Vůbec, po celý film s ní jedná sobecky, dokonce i násilnicky, a bez toho, že by ji bral jako rovnocennou bytost. Takovou "romantickou" lásku si můžete strčit do.... curry. ____ Začátek je ještě zábavný. I když dvoření spíš připomíná stalking. Pak se trochu provětrají pražské lokace a závěr měl skončit o půl hodiny dřív, protože natahuje nesnesitelně sentimentální a - vzhledem k výše popsanému - falešný závěr, který měl asi dojmout. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Rockstar je vynikající dílo, kde režisér Imtiaz Ali rozehrál velké emoce a prokazuje svoji nápaditost. Je prostě originálním tvůrcem, co má obrovský hudební cit, smysl pro výpravu, detail, práci kamery, ale hlavně taky příběh, správný výběr herců. On prostě chce dělat věci po svém a jít proti proudu, a tak obsadil do hlavní ženské role naprostého nováčka (česko-pákistánská herečka Nargis Fakhri) do role Heer. Nejkrásnější dívka na škole, do které se zamiluje Janardhan Jakhar, zkráceně JJ, později Jordan (Ranbir Kapoor), který chce být rocková hvězda, nikoliv zkejsnout u rodinného byznysu, nebo být právníkem u okresního soudu. Vztah hlavní dvojice prochází mnoha peripetiemi, JJ musí za splnění svých snů zaplatit cenu a je na místě otázka, zda není příliš velká, za to že Heer chce, i když okolnosti tomu nepřejí. Ranbir Kapoor je nejlepší herec své generace, obrovsky procítěně podal postavu kluka, co chce dělat hudbu, ale průmysl ho ničí, jeho srdce hoří a on neví jak dál, dostal se do situace, ve které být nechtěl. Na rozdíl od Niktoria si nemyslím, že je hlavní hrdina sebelítostivý a nezodpovědný (nebo svině), prostě musel hrát se špatnými kartami. Jestli mu něco vyčítat, tak že se neprojevil dříve (v Kašmíru), aby změnil život sebe a Heer. To, že se příběh částečně odehrává v Praze je takový bonus navíc, film stojí na geniálním OST A. R. Rahmana, prvotřídním herectví Ranbira Kapoora, Nargis je na debut slušná herečka. Rockstar je příběh, který vás emocionálně zasáhne a má možná více, než jednu interpretaci závěru. (Původně viděno 2013) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Prídete z Prahy a veci sa začnú srať. Aj keď nikdy by som si nepomyslel, že uvidím film, kde bude Praha vyzerať tak krásne - dokonca krajšie ako celý Kashmir. Imtiaz Ali si znova hrá so žánrom. Prvá polovica vtipná a úsmevná a veľmi funkčná. Druhá sa potkýna o snahu o drámu jak sviňa, ale my Bollywoodu znalí tomu už nejako neveríme - aj keď je Kapoorove podanie o sto krát lepšie ako, keby bol na jeho mieste Shahrukh Khan. Koniec je ale veľmi pekný a kvôli nemu dávam 4 hviezdu. Nargis Fakhri pekná a Rahman znova udiera do strún, ako keby nemal prísť zajtrajšok. Takže je vlastne všetko ok. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Skvelé... čo dodať. Jediná chyba filmu je hlavná predstaviteľka, krásna sťa femme fatale, ale chýba jej cit a umenie hrať. Ranbir je na takéto roly ako Bohom stvorený, čiastočne človek nevie či je z neho taký truhlík naozaj, ale v tom je práve to kúzlo. Premena hlavného predstaviteľa z truhlíka na fatálne posadnutého jedinou ženou, bez ktorej nedokáže žiť ako normálny človek. A do toho všetkého ešte jeho nadobudnutá sláva.... ktorá mu všetko ešte sťažuje, ale to vlastne vždy chcel, akurát si nedokázal predstaviť čo za to bude musieť zaplatiť.... Proste Ranbir skvelý, skvelý.... Film kypiaci túžbou, láskou, romantikou, zmarom, žiaľom... všetkým čo skvelá romanca má mať, a myslím, že tie so smutným koncom sú vždy ešte o chlp lepšie ako tie s dobrým.... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Když jsem se ptal indů, proč mají tak rádi Prahu, odpověď zněla ROCKSTAR. O dva tři roky později jsem se k tomu konečně dostal ve skupinový domácí projekci a jako slušný mindfuck. Sada dementních hereckých výkonů, nesmyslných konverzací, nekonečných shit songů, šílených střihů a podivných dějových sekvencí (s celkově tak hodinou totál zbytečnýho balastu), načež napálený emocionální finiš. V součtu sranda na druhou s tunou WTF momentů a hlavně ani přes to všechno nejde říct, že by to byl špatný film :D Protože zážitek a úplně jiný vesmír. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama