Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument který se snaží nastínit konspirační teorie globálního měřítka. Foster Gumble je jedním z autorů a zároveň průvodce celého filmu, kde předkládá své teorie, které následně obhajuje pomocí svých tvrzení. Do hledáčku si bere především alternativní zdroj energie, UFO, finanční systém, a ty kteří vládnou zemi.
Na webových stránkách "http:www.thrivemovement.com" se dá dozvědět nejen více o daných teorích, ale i o tom jak může k lepšímu světu přispět každý z nás. (Expertt)

(více)

Recenze (36)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ne příliš originální, ale docela povedený konspirační dokument o poměrech na té naší Zemi. Dokument je dost dobře srovnatelný například s druhým Zeitgeistem, který poráží díky poutavému začátku s T(h)orem a taky díky smířlivější vizi budoucnosti. Jádro problému je pořád stejné - peněžní multiplikátor, FED, zde se taky hodně útočí na Rockefellera s Morganem. Film je zbytečně dlouhý, ale v rámci žánru a tématiky to na slabší 4* je. 75% ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo som to vydržal dokonca? Mám takú zásadu, nikdy nehodnotím niečo, čo som nevidel celé. A ja som tam ten odpad proste chcel dať.. Strašné niečo. Manipulácia s faktami, vytrhávanie z kontextu, demagógia a tupé lži, a do toho zábery na podvíživených afrických černoškov, ľudí trpiacich, zakaždým keď šlo o "realitu"; a ľudí smejúcich sa a šťastných, vždy keď sa rozoberali alternatívne zdroje a zaručený život v blahobyte zadarmo pre všetkých. Mimo iného sa dozviete, napríklad že za všetkým sú špirály a všetko, VŠETKO, každý tvar, kresba, bytosť a hovno na tomto svete, sa dá otočiť, pretočiť, alebo úplne zmeniť, a zakaždým vám z toho vyjde zas tá istá špirála! Celý tento pseudodokument je postavený na možnosti lepších zajtrajškov, na princípe "možno to bude fungovať a ja tomu verím", neustále si protirečí, a jedna z hlavných myšlienok pozostáva z faktov, že za a) všetko je ovládané, každý pokus o zmenu je vždy zažehnaný, nikto to nemôže zmeniť; b) nevieme o tom; c) možme to zmeniť, pretože veľká časť sveta o tom už vie a nikto ju pritom nezastaví. Imbecilný, trápny, konšpiračný grc. Úbohosť, nehodná ani opovrhovania. Odpad. Materiál pre Crofťáka ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takové milé dvouhodinové povídání o tom, v jak moc zkaženém světě žijeme. Pan průvodce povídá opravdu o lecčem a některé informace mi přišly maximálně zcestné. Především narážím na část o tom jeho torusu, který viděl ve věcech a obrazcích, kde já bych ho neviděl ani po hodně silné droze, kterou bych přijal nitrožilně a v zakázaném množství. Tuhle část budu předstírat, že jsem neviděl. Zbytek jsou klasické konspirační teorie o všech těch Rockefellerech, Rotschildech a dalších pánech, kteří se uměli narodit. O tom jak ovládají a manipulují celý svět. Z tohoto soudku už jsem toho slyšel napovídáno vážně hodně. Tento dokument se převážně opakuje, ale opakování je matkou moudrosti. Přiznám se, že s těmito teoriemi skoro až do posledního slůvka, BOHUŽEL, souhlasím, takže jsem si to poslechl rád. Už mohu pouze vzpomínat na dobu, kdy všechno co jsem si přečetl v novinách, nebo zahlédl v televizi bylo svaté a nikdo by mi to nevyvrátil. To však trvalo asi tak do mých 12 let, než jsem začal přemýšlet. O pár let později jsem narazil na Zeitgeist, který mi moje domněnky potvrdil a bylo hotovo. Dnes už v televizi koukám výhradně na sportovní kanály. Tento dokument se dost liší od ostatních hlavně odvážnými a vydařenými efekty, které ho celý provází. Takové studio v obláčcích, v pozadí čistá říčka nebo hory. To v podobných dokumentech moc k vidění není. K tomu všemu hraje poklidná hudba. Až je to místy vtíravé zbytečně moc. Myslím si, že podobné dokumenty nikomu neuškodí. Dle mého úsudku se o nich ví méně než by mělo. Každý by měl mít přeci právo vyslechnout si odvážné tvrzení a udělat si na něj svůj názor. Já podobné konspirační dokumenty miluji. Klidně mohou rozebírat i zdánlivě nesmyslné tvrzení. Moje mysl je otevřená prakticky všemu. Řekl bych, že zavrhnout něco, aniž by tomu člověk věnoval chvíli pozornosti a přemýšlení není určitě ten správný postup. Tento dokument je docela poutavý, ale spíše bych doporučil výše odkazovaný Zetgeist. Ten je v každičkém ohledu lepší. ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

To za co Einstein dostal nobelovku, tenhle děda viděl v 10. letech v busu na cestě do školy, jo a nejenom viděl, no dokonce vnitřně cítil. Já v jeho letech tahal kačera, ale to je jiné story. Každopádně tzv. torus pojí vše + všechny ostatní dnešní konspirace do jednoho děda sváže a jebne do jedné garáže. Nechtěl sem dávat odpad, no s odstupem času při vzpomínce na deduška jak čmára rukama do prázdná a já mněl možnost vidět ty vizuální orgie a poslouchat ty jeho nahulený keci, ach jo... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přes svoji stopáž a jistou rozvleklost vlastně film neřekl nic víc, než co zjistíte u různých podobných konspiračních videí na YouTube. Jak to s těmi kruhy v obilí, tak rozbory současné ekonomiky, že moc patří jen úzké skupince nejbohatších. Zde vše v jednom, ale přesto nic navíc. (Tedy kromě těch mnohostěnů, ale tam třeba tvorba mnohostěnu z I-Ťing mi přišla hodně násilná.) ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle NENÍ dokument, ale pseudovědeckej konspirační blábol jednoho pomatence. Jsou tu na sebe kupeny nesmysly, aby se daly do naprosto fiktivních souvislostí. Působí to jako trip na bůhví čem, vše působí naprosto nevěrohodně, snímek hraje na city a vše je podkresleno patetickou a rádoby spirituálně dojemnou hudbou. Drahý digitální efekty vypadaj jako když je dělal někdo z Vesmírných lidí a jeden člověk, kterej se v Thrive často objevuje tak i vypadá. PS: Všechno je torus! Všechny údaje použité ve filmu byly nezávisle ověřeny. Zdroje jsou uvedené na stránce thrivemovement.com. To jen takový malý varování na začátku filmu. Posuďte sami :-) Vzhledem k poměrně vysokému hodnocení (68 %) začínám mít obavy o přežití kritickýho myšlení. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi, ale veľmi pochybný a kontroverzný dokument, ktorý spája mnoho známych kontroverzných tém so súvislosťami, ktoré považuje za tie pravé a dôležité. S mnohými, najmä okolo tých mimozemšťanov mám veľmi veľké pochybnosti, nehovoriac že som kresťan. Tvrdiť, že tie veci sú overené a pravdivé, tak o mnohom by som pochyboval, pretože viac vecí je podľa mňa výsledkom chaosu a systému, kde môžu mať vplyv určití ľudia, ale žeby šlo o nejaké svetové historické megaspiknutie, no o tom pochybujem. Viete myslím, že energia by sa dala vyrábať rôzne, tak ako mal Tesla to určite, nedávno totiž jeden nemecký študent vyvinul zariadenie na získavanie energie pomocou elektromagnetizmu zo vzduchu z okolia, takže nekritizoval by som to zbytočne a neodsudzoval v globále, ale spôsob, akým vyrobili tento chaos, ktorý mal pôsobiť ako veľká vec, ma zarazila. Mali sa radšej pokúsiť o detailnejšie a presnejšie rozobranie vecí, ktoré sú ešte nedôveryhodné, potom ak by bolo všetko jasné, by sa mohli pustiť do niečoho takéhoto, inak je to divné, lebo samo to používa niektoré nepresvedčivé prvky. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Docela závidím lidem, kteří o tomhle logickém a celkem dobře zpracovaném dokumentu (o minulosti, současnosti i možné budoucnosti tohoto světa) dokáží s klidem napsat Odpad :-) ()

snob 

všechny recenze uživatele

Miluju konspirační teorie. Vymažou ze světa, nebo aspoň z jeho vidění, tu nudnou plochost a vrazí do něj nekonečné dimenze pochybností. Je jedno o čem, nejlépe přeci o všem. V jednu chvíli jsem se přistihl při myšlence, že nevěřím ani tomu, že Hitler byl ten zlý, vždyť dějiny píší vítězové a Hitler dostal dost po mordě. Možná byl stvůra, možná nebyl. Ale ať je to jak chce, ta možnost pochybovat je nádherná. Vytratit se z placení složenek na chvíli do myšlenek o ovládání světa nadnárodními korporacemi, do páté dimenze, do šestého kolene Bushovic famílie spřízněné nejen s anglickou královnou, Obamou a dánskou královskou rodinou, ale i třeba s někým dalším, neviditelným. Do toho přilétnou mimozemšťani vyrobit nějaký ten pěkný kruh do obilí a mně je dobře. Vždyť fantasie zvítězila nad tupým opakováním chyb. Pochybujme a bude nám pochybováno. ()

Illy odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem si naběhl. Pseudoblábol o tom jak se všichni musíme mít rádi, kdo nás řídí .......a všichni potom nastoupíme na kometu aby nám nebyla zavedena anální sonda. Fuj. Parsifal rulezzz. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Procter and Gamble konečně použili zisk na ušlechtilou věc. Ve stylu Foresta Gumpa i Forest Gamble objevuje druhým lepší perspektivy a naděje. 3D vizualizace kruhů v obilí úchvatné. Leč pochybnosti zůstávají a tak to má bejt. ()

Mks741 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument ve kterém sic není řečeno nic nového, ale zato se zde obecně vysvětlenuje vše to co se vlastně děje za našimi zády a jaký je toho cíl. 4* ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Doposud nejlépe zpracovaný "dokument" typu Zeitgeist. Ve školách by měl být promítán povinně. Disponuje výbornou a výstižnou analýzou soudobých společenských, přírodních i duševních poměrů (starověkké zakódované vědecké poznatky, UFO, kruhy v obilí, alternativní zdroj energie, ekonomická situace, banky a korporace, světová vláda). Odhaluje diametrálním způsobem alternativní pohled na svět. Tento pohled se dnes stává již jen velmi těžko popiratelným, je mnohem reálnější, než by si chtěl "ovčan" připustit. Ve filmu je vše v rámci možností podloženo fakty, ale kdo chce zůstat slepým, zůstane nepřesvědčen. Slabinou dokumentu je závěrečná návrhová část, která je opět jako u všech podobných dokumentů velmi naivní a ignoruje přirozenou povahu člověka - sobce. Osobně jsem přesvědčen, že po dobrém to nepůjde, přesně naopak. Přes tuto slabinu je film silnou, přesvědčivou a velmi kvalitně zpracovanou záležitostí, na které si dali tvůrci záležet, logicky propojili jednotlivé argumenty tak, že nad nimi prostě nelze ignorantsky zavírat oči. Ostatně, zajímavý rok 2012 je již takřka zde ;-). ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

První hodina je založena na hodně teorie, těžko říct jestli jde o pravdu, část pravdy nebo paranoidní hledání pravdy. Druhá hodina už je trochu zajímavější, jsou zde schématické návrhy jak by tyhle teorie mohly vypadat. Na druhou stranu jsou zde popisovány i události, které zná téměř každý a o kterých si spousta lidí myslí, že média možná ani sami nevědí co se v některých, ale zásadních údálsotech stalo. Možná trochu kýčovité prostředí ve kterém nás autor provází skrz dukumentem, každopádně tady jde hlavně o náplň a né o "menu". ()

elishia odpad!

všechny recenze uživatele

to je ale zase volovina... vic jak 20minut jsem u toho opravdu nevydrzela... takove dokumenty by meli zakazat, to nema se slovem veda absolutne nic spolecneho a jenom to mystifikuje lidi... a mimochodem samotne filmove zpracovani tohoto 'dokumentu' je taky otresne... torus vladne vsemu. torus nas vsechny spasi. pomni abys v jediny torus veril. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý počin na poli hledání alternativ k současnému sebezničujícímu statusu quo našeho Systému.. Doporučuji přistoupit k němu s otevřenou nezatíženou myslí, dívat se očima, vnímat srdcem a používat schopnost kriticky myslet.. Jinak nemohu se zbavit pocitu který mám vždy při sledování dokumentů tohoto druhu, ať už je to Zeitgeist, Venus Project, Money As Debt apod... IT ALL COMES DOWN TO OIL AND OTHER FOSSIL FUELS... tzn. že už tady byly, jsou a budou nesčetné projekty které přišly s čistou a levnou, případně bezplatnou alternativou současných zdrojů energie, ale vždy byly zatlačeny do pozadí, umlčeny, zničeny atd.. megasilnou ropnou lobby.. celým finančním systémem postaveným na předpotopním spalováním fosilií, na kterém stojí a padají veškeré bohaté (nejen) arabské státy, celý globální finanční systém, prostě všechno.. A ti prostě nedopustí změnu paradigmatu a udělají naprosto vše co je a bude v jejich silách, aby to tak zůstalo... ()

Fearoth 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem film komentovat, ale průpovídky zaostalých příznivců mainstreamu a požíračů komerčních slátanin mě donutily se ozvat. Film má bohužel trochu chaotický začátek, kde zákony fyziky jsou komentovány dost sentimentálním způsobem, přesto dále pokračuje systematicky a ukazuje, "nebudu psát důkazy, ale náhled na situaci" jak několik rodin ovládá náš svět. Nejvíce jsem ocenil jednu z myšlenek filmu, že "systém" vytvořil vězeňské dozorce z nás a našeho okolí při čtení komentářů, nejen k tomuto filmu od Teutates a Elishia :-) ()

Reklama

Reklama