Reklama

Reklama

Burzovní makléř Jeffrey Desange, který po finanční krizi v roce 2008 přišel o veškerý majetek, zavraždí v záchvatu šílenství své kolegy i manželku, se kterou má dvě dcery, tříletou Victorii a roční Lily. Obě dívky odveze pryč z domova. Někde uprostřed lesů dostane na zasněžené vozovce smyk, auto sjede ze srázu a dole v rokli narazí do stromu. Při nárazu se Victorii rozbijí brýle, které musí nosit. Všichni přežijí a Jeffrey odvede dívky do nedaleké opuštěné chaty. Zde má v plánu obě dcery zabít a pak zastřelit sebe. Je ale napaden záhadnou černou postavou, která ho zabije. O pět let později Jeffreyho identické dvojče Lucas najímá záchranný tým, který obě dívky v lese našel. Dívky jsou odvezeny na kliniku dr. Dreyfusse. Hovoří o jakési „mámě“, která se o ně v lese starala. K Lucasovi jsou zpočátku nepřátelské, ale poté, co Lucas dá Victorii brýle, ta ho poznává a obejme ho. Lucas a jeho přítelkyně Annabel získají dívky do své péče… (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 026)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Můj sen byl mít ve stáří chatu na Orlíku a na chatě Orlíky, možná ale své přiblblé vize lehce zreviduji, neboť bych nemusel mít zajištěnou tolik vytouženou samotu. Jakožto stařičký, impotentní, skoro čtyřicátník, přece nebudu zvědavý na nějaké promenování a obtěžování strašidelnou Svatební košilí, brrrr. Kór když na světě poletují takové pekelné stvůry, které dokáží vyčmuchat po pěti letech i verbalovu odhozenou šprcku, chvílema jsem měl pocit, že ten bloodhound mohl kandidovat na prezidenta, neboť (kromě čichu) splňoval základní atributy tří nedávných rivalů, rypák jako kráva, trojitá brada a nebylo mu rozumět. No nic, pojďme k příjemnějším věcem, tedy k hororu. Od Sinisteru každopádně další milé překvápko, už úvodní titulky byly éňo ňéňo, respektive celý začátek filmu, až pak to lehounce stagnuje a začne mírně uvadat, my chytří lidé tomu říkáme "od deseti ke čtyřem", poslední desetiminutovka, koukám, nebyla k smíchu jen mně, ale zase to vyvážil výše zmíněný hund, okatá basačka, basistka, basmanka, čert to vem a nevypadat tak dobře, chtěl bych mít Nikolajův xicht (ne jméno). Takže odpuštěno, omalovánko. Navíc jsem až dnes konečně pochopil píseň Jsi moje táta od transportérů z Luny a slibuji, holkiii, že máte u mě schovaný použitý tanga. Takže velice slušný horůrek a i malá Hrzáňová (retardované bejby) skončila tak ...kurva, přece to nevybleju, ne?? P.S. Drahá Lil, už svou Svatební košili měnit nebudu :). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mama působí jako film někoho, kdo má vedle nesporného talentu nulové zkušenosti. Andrés Muschietti celovečerně adaptoval svou tříminutovou prvotinu a kvalitativně se rozstřelil ve dví. První půle filmu je atmosférická, napínavá a do jisté míry nevyzpytatelná žánrová pecka, která ví, kdy zasadit úder v podobě standartní lekačky, kdy zasadit lekačku podpásovou a kdy děsivou scénu nechat zcela apaticky plynout v pozadí. V momentě, kdy začne titulní zlo infiltrovat plátno, sice pořád není nic ztraceno, jelikož je panímáma dostatečně škaredá svině, avšak v závěrečné třetině je už fantasmagorie příliš a střídá v objasňování jedno klišé za druhým (stará léčebna, pomatená ženská, duchové, varování/nápovědy zemřelých ve snu apod.), přičemž digitální bubák z plátna téměř nesleze. Nuda. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Výrazne lepšie než predchádzajúca Torrova produkcia Nebojte sa tmy. Funkčný zimomriavkový gejzír, hoci pozliepaný zo všetkého možného (strašiak je pohybovo a dizajnovo kópiou duchov z Nenávisti). Ohraná formulka ďalšieho sťahovania sa do domu, kde straší, sa dá filmu vďaka perfektne fungujúcemu napätiu a ľakačkám odpustiť. A tiež vďaka Jessice, ktorá tomu dodáva punc vyššej produkčnej ligy. Finále na útese ignorujte. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než uznale smeknout, protože Španělé se opět výrazně vytáhli a ještě více zatopili hollywwodské konkurenci, jejíž produkce kvalitních hororů v posledních letech značně stagnuje. Mama mě totiž opět dokázala přesvědčit o tom, jak je horor krásný a jedinečný žánr, když se ho chopí nějaký schopný tvůrce. Andres Muschietti odvádí opravdu skvělou práci, od prvních sekund se mu daří navodit velmi nepříjemnou atmosféru a při některých scénách mě zamrazilo tolik, jako už dlouho u žádného jiného snímku. Duchařiny sice moc nemusím, ale tady jsem byl po celou dobu napnutý jak struna od kytary a skutečně mi záleželo na tom, aby všichni hrdinové vyvázli živí a duševně zdraví. Velkou zásluhu lze připočíst i hercům, kteří jsou velmi sympatičtí a uvěřitelní. Škoda závěru, který to už celé hodně přepískl, ale tady s tím příběhem asi nic moc udělat nešlo. Jako celku dávám filmu 4*, ale kdybych měl ignorovat příběh a ohodnotit pouze zpracování a výsledný divácký efekt, bylo by to jasných 5*.. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $71,628,180Tržby Celosvetovo $146,497,771Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,800,163 //počet predaných kusov 127,512Tržby za predaj DVD v USA $4,444,683 //počet predaných kusov 254,932║ Na to koľko štýlom podobných horrorov o duchoch a blúdnych dušiach pohybujúcich sa k obetiam sekajúcim pohybom a riadne povykrúcaným telom už je, ma to celkom chytilo, hlavne je tu vybudované dobré napätie a to mi ulahodilo, príbeh ušiel, herci ustáli, občas to skĺzne do rutiny ale prevažne to zachraňuje temná atmosféra, natočené za rozumný rozpočet. /80%/ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (22)

  • Film bol veľmi úspešný a zarobil skoro 10-násobok svojho rozpočtu. Takmer celý rozpočet pokryli len predaje domácich verzií, ako DVD. (Arsenal83)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Horor To je zpátky ve hře

Horor To je zpátky ve hře

20.07.2015

Novou adaptaci románu To od Stephena Kinga měl natočit Cary Fukunaga (Temný případ). Kalifornský režisér se ale nedohodl s producenty na rozpočtu a projekt opustil, což většinu lidí vedlo k závěru,… (více)

Reklama

Reklama