Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 4

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (803)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nelíbí, když se moje hlava setká s cizí pěstí, tyčí, baseballovou pálkou, kladivy či kvalitním betonem, ale na druhou stranu mám slabost pro asiaty, které tyto drobnosti nijak zvlášť nevzrušují a dál zarputile kroutí všemi krky, které na své cestě potkají. Zejména boje v dopravních prostředcích byly vynikající a i když mne ta mafiánská story trošku rušila při demolici těl, tak celkově si dovolím vyjádřit spokojenost s viděným. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně intenzivní. Všechna čest choreografii, tohle se jen tak nevidí. I když mám ve finále pocit, že přímočaré herní pojetí z jedničky bylo pro daný kousek oproti komplexnějšímu z dvojky přeci jen atraktivnější. A taky bylo podstatně kratší. Příznivci žánru přesto padnou na zadek. Gareth Evans je tu za holku na všechno (scénář, režie, střih), je z něj nicméně cítit, že si tu plní jeden ze svých filmařských snů. Mafiáni, nájemní vrazi, kmotři, zkorumpovaní poldové a politici. A pak to přijde, tvůrci tlačí tak intenzivně na pilu, že divák nemá šanci všechny ty vymazlenosti zachytit, takže druhé zhlédnutí se přímo nabízí. Dívka s kladivy, chlapík s basebalovou pálkou, kovové trubky, nože, mačety, holé ruce, neuvěřitelně zvládnutý souboj v kuchyni. Kaskadéři se nebojí ničeho, už vůbec ne nějaké té naražené končetiny. A Evans? Nechejte ho dál plnit si svoje sny. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

To co je Nelítostný souboj pro kriminálky, to co je Temný rytíř pro komiksárny, to co je Tenkrát na Západě pro westerny či co je Osvícení pro horrory, tak přesně to je Raid 2 pro kontaktní akčňáky. Tedy žánrovka, která boří hranice "pokleslého" žánru. To co je na druhém dílu nejvíce překvapivé je děj. Ano skutečně děj, který minule nesloužil ani jako nutná výplňková vata; čistě z toho důvodu že raději zcela absentoval. Nyní tu je a rovnou takový, který by obstál i bez veškeré té vymazlené akční složky. Tentokrát totiž jde o rozmáchlou nekompromisní špinavou gangsterku hongkongského střihu, která dá vzpomenout na Volavku a podobné a v níž fungují motivace i emoce. Každopádně většina si to pustí stejně kvůli akční stránce. Na té je potěšující, že i přes veškerou neuvěřitelně ambiciózní (a řádně gore) intenzivní choreografii, nevídané davové scény i vypjaté bitky "z očí do očí", tak řádně bolí (postavy i diváka; speciálně pak finální souboj v běloskvoucí kuchyni) a je bez jakýchkoli obezliček; žádné tvrďácké hlášky či nadsázka, žádná rozklepaná kamera jdoucí ruku v ruce s kulometným střihem zakrývající nedostatky a nedopadlé rány, žádné dráty a okaté CGI, vše pěkně přehledně na dlouhé (ale opravdu dlouhé) záběry. Takže tam, kde mnohé scény v poněkud jednotvárné jedničce sice stály samy o sobě za vícenásobné shlédnutí, tak tady stojí za opakované shlédnutí rovnou celý dvouapůlhodinový snímek. A to je u filmu, kde se hlava nehlava mlátí kdekdo kde s kým to vůbec největší možné doporučení. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

To, že Raid 2 prekonáva svojho predchodcu v množstve, kvalite a úrovni akčných scén je vzhľadom na to, v akom žánri sa pohybujeme, veľmi potešujúce. Mimochodom choraografia tohto filmu je niečo, ako z inej planéty... . Takmer každá druhá bojová scéna (s povestnou mega čerešňou v podobe záverečného duelu) ukazuje zdvihnutý prostredník a zároveň predstavuje aj hodenú rukavicu zvyšku sveta - či už Tonymu a jeho slonom, alebo hongkongskej elitnej squadre, či Európe a americkému kontinentu na čele s Adkinsom a Zarorom. Raid 2 je tak v tomto úplne nový level, ktorý zatiaľ na konkurenciu vzhliada z veľkej výšky, pričom (ne)prekvapivo samotné snímanie bojov je viac západné, ako východné (aj napriek častým dlhým záberom, prevažujú polocelky pred uhľadenosťou veľkých celkov). Ten najpotešujúcejší fakt je ovšem to, že za neuveriteľne dlhú dobu dostávame film s početnými martial art sekvenciami, ktoré sú usadené do komplexného príbehu rozmerov rozsiahlej kriminálno-gangsterskej ságy. Toto nie je bezduchá mlátička, toto je plnokrvný rodinný mafiánsky epos, ktorý od videohernej jedničky narástol do obrovských rozmerov s paletou plnokrvných postáv a ich uveriteľných motivácií. Všetko spojené do koreherentného spletenca. A hoci film nie je dokonalý a do tretieho dielu tvorcom želám hlavne ešte prísnejšieho dramaturga - režisér, scenárista, strihač a čiastočne aj choraograf Gareth Evans takmer v každom zábere preukazuje réžijnú sebaistotu, ponúka viaceré nezabudnuteľné strihové montáže a má ten správny cit pre prekladanie frenetickej akcie s momentami napätého kľudu - ticha pred búrkou, ošperkované drobnými "fórikami" odľahčenia, pričom stihne referencovať viaceré ikonické scény a motívy jeho obľúbených a známych filmov. A práca so zvukom predstavuje podobne malú-veľkú revolúciu ako priniesli bournovské eskapády od Greengrassa - to hravé prelínanie a rozvíjanie ruchu / buchu / tlkotu a hrmotu v deji filmu do hudobného podfarbenia veľmi účinne rytmizuje jednotlivé sekvencie a pridáva im na dynamike. Takže 9/10 a ani si rašej nechcem predstaviť, čo nám ponúkne záverečný diel. [Film videný v kine na veľkom plátne]. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zatím nemůžu napsat nic. Finálový souboj mě odnesl do jiného časoprostoru. Na chvíli jsem v Ráji. Až se vrátím zpět na Zemi, dám echo (22.6.2014) --------- Časoprostor se opět překlopil a vyplivl mě zpět do Sluneční soustavy, cože, to jsem byl pryč celý rok?? Mně to připadalo jako pár vteřin... pár zpomalených vteřin, během kterých se mě jemně dotkla paní Ultimátnost, slečna Choreografie a víla Plesající srdce. Způsob, jakým Evans natáčí akční scény, prostě nemá obdoby, zde jsou navíc tyto skvosty zasazené do rozměrného mafiánského příběhu. Už první díl byl v úrovni fightů asi sedmnáct pater nad konkurencí, Berandal to navýšil o dalších pět, přičemž to poslední zpevnil grafenovou výztuží. Nedosažitelné, neprostupné, porovnávat se je marné asi jako soupeřit s Uwaisem ve strečinku. Bojové konfrontace působí jako ty nejšílenější výjevy z Knihy Rubání. Veletoče s bejzbolkou, vybíjená s kladivy a do finále nastupuje Velký CAR, Cecep Arif Rahman, se svými dvěma kerambity a spolu s Uwaisem roztáčí indonézský raketový ruko-lokto-koleno-pato-stroj, který povyšuje obyčejnou kuchyň nejdříve na oktogon a posléze na pohřebiště zbrocené chlístancemi krve. Rozhodně top souboj 21. století. Těžko říct, čeho se dočkáme ve trojce, ale určitě se tentokrát půjdu před shlédnutím vyprázdnit na toaletu, abych se pak při závěrečném zadržování dechu nepos... v obýváku! (8.7.2015) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Dle slov producenta Arama Tertzakiana, indonéské slovo: "berendal" lze přeložit jako zloděj či darebák. (Linkyc)
  • Z filmu byla vystřižena krvavá přestřelka gangů, která podle režiséra zbytečně brzdila děj. Scéna je k dispozici na internetu. (Chrustyn)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama