Reklama

Reklama

Thiên Mệnh Anh Hùng

  • angličtina Blood Letter
všechny plakáty
Trailer
Vietnam, 2012, 100 min

Režie:

Victor Vũ

Předloha:

Bùi Anh Tấn (kniha)

Scénář:

Victor Vũ

Kamera:

K'Linh Nguyen

Obsahy(1)

Mladý Nguyen Vu je nalezen v odlehlém chrámu starým mnichem, který jej vychová jako svého žáka. O dvanáct let později se od něj Vu dozví, že je jediným přeživším rodiny Nguyen, která byla za údajné spiknutí popravena na rozkaz vládkyně. Protože si je jist, že obvinění bylo falešné, vydává se Vu do hlavního města očistit jméno své rodiny. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Victor Vũ se rozhodl natočit první vietnamský wu xia film a je více než zřejmé, u kterého slavného režiséra se inspiroval. Krvavý dopis se velmi podobá svým čínským vzorům ale zasazením do vietnamské historie působí poněkud exotičtěji. Scénář na motivy knihy Bui Anh Tana nepůsobí nijak zvlášt originálně a lehce klišovitě, i když se nakonec vyvine trochu nečekaně (ale jen trochu). Naproti tomu vizuálně je film dokonalý, krásné vietnamské lokace a obzvláště bitky v nich jsou nasnímané opravdu impozantně, je vidět že s kamerou si tvůrci opravdu vyhráli. Zvláštní že je film nejen na poměry asijských epických spektáklů až nezvykle krátký, konec se zjeví jen tak zničeho nic, vůbec by nevadilo o půl hodiny více. A upozornění pro ty, kdo nemají rádi létající asiaty: tomuhle filmu se vyhněte obloukem, protože většina postav má na konci nalétáno více než Tom Cruise v Top Gunu. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá, když se někdo rozhodne natočit vietnamský film ve stylu Hrdina, ale má na to méně talentu, peněz a kvalitních herců (to především) než Zhang. Dal bych tomu 1*, ale krásný vizuál především z okolí císařského města Huế mě donutil jednu další hvězdu přidat. ()

Reklama

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Na trůnu sedí tyrantská regentka, která navíc dala zamordovat krále a podvrhla jeho "dědice", její vláda sestává z krvavých čistek a poprav, mimo jiné celé rodiny našeho hrdiny i příbuzenstva jeho přítelkyně. Tito dva se celý film honí za krvavým dopisem, který usvědčuje tyranku ze zločinů, snad těch nahoře, a vypadá jako kus hadru s červenými fleky. Za cenu mnoha životů včetně přítelkynina se k dopisu hrdina proseká, načež ho odnese tyrance s poučením, že kdyby ho dal protistraně (která je v právu), došlo by k hroznému krveprolití a toho by se už chtěl vyvarovat. Nato ho tyranka nechá odkráčet. Nevím, kdo to vymyslel, ale muselo to být pod vlivem. Bůh ví čeho. Jediný pozitivní aspekt: naučíme se, že jméno Nguyen se vyslovuje tak nějak jako "Ny-jen". Což nás v životě hodně posune. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama