Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film sleduje několik let vzájemné lásky i trápení Jana Motohara a Takahaši Nanami. Na střední škole byl Jano nejpopulárnějším klukem, a i když se do něj zamilovala Nanami a oni dva to spolu zkusili, nedokáže zapomenou na bývalou přítelkyni, která se zabila při automobilové nehodě. (Zíza)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý japonský romantický film. Má dobrý príbeh o mladej vysokoškoláčke, ktorá sa zamiluje do svojho spolužiaka, všeobecne obľúbeného mladíka, ktorý ešte stále nezabudol na svoju lásku a aj po rokoch od jej smrti sa s tým ešte nevyrovnal, ale aj tak spolu vytvoria pár, lenže práve kvôli nevyrovnanosti mladíka ich vzťah čaká aj množstvo problémov a rozchodov a navyše jeho najlepší priateľ je do nej zamilovaný tiež. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Hlavným čiastočným záporom tohto filmu je to, že svoj vrchol prakticky dosiahne už v prvej polhodine, hlavné duo po niekoľkých spoločných scénach vytvorí pár, teda to, na čo sa vo filmoch v tomto žánri dá najviac tešiť príde už po chvíli a potom už film nemá čím výraznejšie prekvapiť, stále sa už riešia podobné veci, opakovaná kríza vo vzťahu, vyrovnávanie sa so smrťou predchádzajucej lásky, konkurenčný boj dvoch priateľov o dievča a to je prakticky všetko a to všetko navyše v pomalšom tempe, ale napriek tomu sa mi to páčilo, film si ma získal už v tej prvej polhodine, vytvoril som si vzťah ku všetkým hlavným postavám a až do konca som sa ani chvíľu nenudil a to ani pri tejto dvojhodinovej dĺžke, dobre sa na to pozerá po celý čas. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavným kladom je bezpochyby veľmi príjemná Yuriko Yoshitaka, tá si ma získala už v prvej scéne a nesklamali ma ani obaja mladíci, z ktorých má hlavný priestor Toma Ikuta, ktorý sa s podobnou úlohou nestretol prvýkrát, ale aj tak mi bol sympatickejší práve jeho priateľ a konkurent, ktorému som to prial viac. Ale zaujímavé sú aj tie zvyšné postavy. Čo sa týka réžie a technickej stránky, pôsobia dojmom televízneho filmu, ktorým predpokladám, že tento film aj je, ale nie som si istý, lebo medzi nimi by sa jednalo o veľmi výrazný nadpriemer, ale aj tak to celé po režíjnej stránke pôsobí tak zvláštne jednotvárne, je jedno, čo sa práve deje, či je to kladné alebo záporné, stále som mal z toho približne rovnaký pocit, ale aj tak si ma to zvláštnym spôsobom získalo. S radosťou si pozriem aj druhý diel, som zvedavý, ako sa to vyvinie, určite sa nejedná o žiadny výrazný počin v rámci romantickej, ale ani japonskej tvorby, ale bavilo ma to, pôsobí to príjemne a z filmu som si odniesol dobré pocity. 74% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jsou prostě chvíle, kdy není co řešit. Děj se mi líbil moc. Ikuta byl přesně takový jakého ho mám ráda. Jediné, co mě tam rušilo byl fakt, že hlavní hrdinové tam vůbec neseděli věkem. Sedmnáct už jim nějaký ten pátek není a je to na nich vidět. A i jejich chování bylo IMHO moc dospělé, odpovídalo spíš jejich skutečnému věku. Vlastně bych za to měla dát čtyři hvězdičky, ale když ten Ikuta... ten prostě ten pomyslný jazýček na váze přesune k pěti. P.S. Zíze děkuju za titulky, četly se super. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Dlouho jsem se tomu filmu vyhýbala a několikrát ho přeskočila, páč Japonsko, ale když jsem viděla to dobré hodnocení, šla jsem do toho a rozhodně nelituju. Moc pěkný příběh, herecké obsazení a i jejich výkony. Sice Tóma Ikuta už nějakou dobu není školou povinný, ale to mi nevadilo, do té role mi prostě sednul. Film si rozhodně pustím někdy znovu a už se těším na druhý díl. Kdyby čas dovolil, dala bych je oba v jednom zátahu, protože po závěrečné upoutávce jsem hodně zvědavá, co čeká hlavní hrdiny dál. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Síce som sa na to poriadne tešil, po krátkej dobe prišlo vytriezvenie, veľmi veľmi dlhé na to, že sa tam vlastne nič nedeje, hlavný hrdina nevie čo chce a počas 120 minút na to pozeráme ... ()

VeliiQ 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem anime, ale prostě... nejlepší mi přijde herecké obsazení. Vážně, přišlo mi, že všichni hráli na japonský film úplně dokonale, když to srovnám například s Večeře u Noriko, která má 76%, což naprosto nechápu. Děj - přeslazenej romaňták, ale tak to od takovýho filmu očekávám. Skvělá kamera, hudba,... jen to jejich líbání asi nepochopím :D ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Přestože už si z anime skoro nic nepamatuji, tak mám pocit, že to má hodně podobné vyznění. Je to na mém hodnocení vidět, protože ani anime mě nijak extrémně nezaujalo. Mangu jsme nečetla, s tou nemůžu srovnávat. Film sám plyne pomalu. Skoro bych řekla, že nesnesitelně pomalu, když člověk zná ten děj a vlastně jenom čeká, až se stane, co se stát má. Na druhý film se určitě podívám také, ale nevěřím tomu, že si to v budoucnu pustím znovu. ()

Reklama

Reklama