Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S čistým jměním přesahujícím 60 miliard dolarů je Warren Buffett vskutku zcela výjimečným miliardářem. Dnes šestaosmdesátiletý legendární investor stále žije ve skromném příbytku v Omaze a i nadále se sám vozí každé ráno do kanceláře, odkud řídí Berkshire Hathaway, čtvrtou největší akciovou společnost na světě. Ovšem ještě překvapivější než Buffettův prostý životní styl a skromná povaha je jeho příkladné morální založení. Stejné zásady slušného chování a bezúhonnosti, které mu pomohly vydělat jmění, ho přiměly rozdat značnou část majetku v největší dobročinné akci všech dob. Dokument v režii uznávaného filmového tvůrce Petera Kunhardta mapuje proměnu ctižádostivého, čísly posedlého chlapce z Nebrasky, v jednoho z nejbohatších a nejuznávanějších lidí na světě – a zachycuje hrdiny, kteří mu na jeho cestě pomohli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

Luke8 

všechny recenze uživatele

Řekl bych podprůměrný dokument, veden stylem óda na W. Buffetta. Čekal jsem mnohem víc. Hlavně z ekonomické a odborné stránky jsme se dozvěděli úplné hovno, snad jen to, že jako investor skupoval levné akcie malých podniků a sázel na to, že poroste hodnota a při své genialitě a píli ("čtu 6h denně") se z něj tímto způsobem stal nejbohatší člověk na světě. Hodně naivní pohádka, ani slovo o konexích (až na nějaký náznak vztahu s Gatesem), obchodování s interními informacemi atd, prostě nic... Motto celého dokumentu je, že Bufet nikdy v životě nikoho nepojebal a se všema to myslel jen dobře, nevím no, podle mě ta dnešní realita vypadá trošku jinak... Je to takové strojené, s touhle představou dnes vletět mezi ty dravce, tak to nedopadne moc dobře, podle mě se to úplně minulo účinkem, je to slabé ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Warren Buffett není z lidí, které obdivuji, snad proto že má hodně společného s finančnictvím, které se mi - díky studiu na ekonomické vysoké škole - hodně zprotivilo. Snímek "Becoming Warren Buffett" ale funguje dobře jako pohled na tuto osobnost a to základní se zde dozvíte. Nic víc mi ale film nedal. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bála, že to bude celé o investování. Ale opak je pravdou, je to vytvořeno hodně lidsky a příjemně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Průřez Buffettovým životem a pár jeho jednoduchých zásad skupování levných podniků. Je zmíněna kauza Salomon. Nevím jestli obchodování s akciemi je nějak užitečné. Nyní si za své peníze bude moci najmout soukromou ošetřovatelku, která o něj bude jako o ležáka pečovat. ()

Silverstone 

všechny recenze uživatele

Je příjemné zjistit, že i ti nejbohatší lidé mají srdce a smysl pro humor. Warren Buffet začínal jako malý kluk doslova od nuly, ale svým svědomitým přístupem to dotáhl až tam kde je dnes. Dokument v podstatě nahlíží pod pokličku jeho soukromého života a kromě investování a cestě k penězům ukazuje jeho rodinný život a rozsáhlé charitativní projekty. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama