Reklama

Reklama

Trefa

  • Thajsko Fon Tok Kuen Fah (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný detektiv Tul odmítne vzít úplatek od vlivného politika. Brzy je vzat do vazby, obvinění zní: vražda. Po odsezení trestu už pachuť deziluze nikdy nezmizí. Z policisty se stává nájemný zabiják. Thajský režisér Pen-ek Ratanaruang se po minimalistickém dramatu Ploy vrací na Febiofest s filmem noir, který pojednává o korupci i přemítání nad definicí spravedlnosti. Trefa je sice v jádru perfektně vybalancovaný thriller, Ratanaruang však překračuje žánrové schémata, opět využívá charakteristických skoků v čase, které nejsou zdánlivě opodstatněné, dávají však filmu jedinečný rytmus. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

verbal 

všechny recenze uživatele

Budete li u toho stát na hlavě, rytmicky se pohupovat v souznění s magickou slabikou Óm a v transu vnímat tiché, tantrické pleskání svého pěstěného, buddhistického pupku o hrudní koš, užijete si to jako tuhle Jitka! Já u toho bohužel seděl na prdeli, mozol se mi líně převaloval na koulích, a tak jsem viděl jen dokonale nekonzistentní mistrovství světa v ťamanských flešbecích a flešforvardech. Po půl hodině jsem nevěděl ani co je za den a musel jsem pak své zmatené jsoucno zbavit utrpení dlouhou meditací s vychlazeným lahváčem. Nepomohlo to ani po třetím otočení kola Dharmy, a tak jsem se rozhodl, že se mi to v téhle astrální sféře moc nelíbilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPRAVEDLNOST V TOMTO SVĚTĚ NIKDY NEEXISTOVALA. MUSÍME SE O TO POSTARAT SAMI....“ /// Tul je drsňák. Kdysi věřil, že se lidi vyvinuli víc než zvířata, ale to už je dávno. Dneska dostává práci poštou, páč jeho profese je – expert zabiják. Teď má prekérku, trefili ho a teď vidí ,,vobráceně“ (není to komedie, prostě hlava dole, nohy hore…. si votoč telku kurva…). Na to, co všechno prožívá (jdou po něm, píchá, jdou po něm, mučeníčko, zdrhá, jdou po něm…), je to dost poklidný. Děj sice zajímavě ,,šuká“ po časový ose sem a tam, ale že by tenhle příběh o hledání něčeho dávno ztracenýho z Tulova života byl něco extra? Já na tyhle pomalý a dramatický zabijáky moc nejsu (že R. Goslingu!). . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám práci a jediný co umím je střílet. 2.) Normálně si sedím a najednou vidím padat déšť proti nebi. 3.) Thx za titule ,,Dědek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že ten plagát a ani tá modrá farba (66%) moc chuti k pozretiu tohto filmu nepridá, ale i napriek verbalovmu komentu som sa do toho pustil. Postavil som sa na hlavu a ked' mi vajcia zakryli oči a čurák pleskol o čelo, začal som rytmicky vydávať zároveň s pohupovaním sa magickú slabikou Óm a neuveríte, užil som si to skoro ako Jitka! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od Headshot som teda čakal podstatne viac. Tešil som sa na nápaditý meditatívny umelecký film o nájomnom zabijakovi, čo som čiastočne aj dostal, ale výsledok mi teda aj tak až tak dobre nesadol. Dlhší čas mi to vyhovovalo, nájde sa tu pár zaujímavých nápadov ako napríklad to opačné videnie, hlavný hrdina tiež nie je najhorší, príbehovo to vyzerá aspoň obstojne, no hlavne si ma získala zaujímavá, až taká znepokojivá atmosféra a osvieži to aj pár dobrých krvavých prestreliek. Ale už niekedy v polovici mi bolo jasné, že z tohto nič výnimočné nebude, tých pár počiatočných nápadov sa prakticky vôbec nevyužíva, takže to už začne pôsobiť tak sterilnejšie, atmosféra upadne a dej je až príliš jednoduchý, tu som teda čakal omnoho viac, niečo inteligentnejšie, tajomnejšie a nápaditejšie, kde bude treba aj trochu premýšľať, no nakoniec vlastne ani nebolo treba. K postavám s výnimkou hlavného hrdinu som si nedokázal vytvoriť vôbec žiadny vzťah a na rozdiel od viacerých podobných filmov to nemôže zachrániť ani umelecká stránka, ktorá mi prišla prakticky zanedbateľná, či už po stránke vizuálu, symbolizmu a podobne. Navyše už ani tej akcie nie je moc a tak ten zvyšok som už dopozeral len zo zotrvačnosti bez väčšieho záujmu. A tak zlé to síce nebolo, ale sklamalo ma to a je mi jasné, že po dlhšej dobe si už budem mať problém na tento film aj spomenúť. 54% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavo podany a pre mna silno atmosfericky filmik. O com film je, si precitate v obsahu. Mna mimoriadne zaujal sposob striedania casovych linii a to mnozstvo skrytych vyznamov, a vyznenie monologov ustredneho predstavitela. V zaciatkoch mi chvilu trvalo stotoznit sa so stylom vykladu tohoto pribehu, ale o to silnejsie ma dej vtiahol do seba. Song zopakovany i pri zaverecnych titulkoch perfektne zapadol do tej nalady, ktoru som ku koncu mal. Taktiez herci boli velmi autenticky. Vobec, thajska produkcia opat raz ukazala svoju vynimocnost v pozitivnom duchu. Vrelo odporucam najst na film cas v uvolnenej nalade. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • V září roku 2012 byl film poslán Thajskem do nominace na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film roku 2013. (MadBigMax)

Reklama

Reklama