Reklama

Reklama

Cesta ohněm

(festivalový název)
  • Indie Agneepath (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vijay je jako malý kluk svědkem toho, jak je jeho otec neprávem obviněn z vraždy mladé dívky a následně oběšen. S těhotnou matkou opouští rodnou vesnici a odchází do Bombaje, kde se hned zaplete s mafiánským gangem. Když dospěje, může se konečně vydat zpátky domů za vrahem svého otce. Pomsta se stává hlavním smyslem jeho života. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Ač násilí ani pomstu neschvaluju, tento film je dokázal mistrně využít jako určité odstrašující archetypy lidského činění. V pohádkách a mýtech často čteme, že dobro zvítězí a zlo bude po zásluze potrestáno. Tento film je novodobou pohádkou odrážející toto mytické moto doslovně. Herecké výkony nadmíru přesvědčivé a práce kameramana skvělá. Jen bych si přála více filmů plných lásky bez násilí. Zlo dovedené do důsledku musí být vždy vyváženo neskutečnou měrou dobra, aby svět byl v rovnováze. I proto raději více filmů bez násilí. Stačí, kolik si ho lidé dokáží sami vyrobit v běžném světě. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal naprostou náhodou. Snímek v kvalitě kamerou nasnímané obrazovky a anglickými titulky, které občas chyběly, mě ovšem, bohužel, dost uspával. ~ Chlapec Vijay je svědkem ulynčování otce rozběsněným poblázněným davem. Otce, jehož životní ideou bylo konání slovy a skutky bez jakéhokoliv násilí. Taky na to dojel. Chlapec s těhotnou matkou zmizí do města, ve kterém se záhy objevuje i hlavní zloun, který kdysi stál právě za rozběsněním davu. ~ Po patnácti letech zloun stále zlouní a již dospělý Vijay stále bojuje mezi cestou nenásilí a pomsty. ~ Svoji cestu si tak v polovině filmu (tedy po hodině!) zvolí, divák se lehce probudí a až do konce ospale čeká, co se bude dále dít. Inu, chvílemi se děje, chvílemi zas ne, a nutnost sestříhat to na koukatelné části a délku je tak víc a víc do očí bijící. ~~~ Jak jsem psal výše, nudil jsem se. Indické filmy mi osobně nevadí. Nevyhledávám je, ale ani je, jako kterékoliv jiné, bezhlavě neodsuzuji. Přílišná délka ale těm indickým mnohdy skutečně vadí, dvě hodiny jsou na takovéto roztahané vyprávění příliš. Vždycky, když jsem si řekl, že už by to mohlo končit, zjistil jsem, že jsem teprve v půlce, třičtvrtině apod. Tři díly by z toho šly udělat. A tak snad jediným budíčkem mohly být hudebně-taneční vsuvky, které mi bývají dostatečně exotickými, pohlednými a rytmickými a které jsou pro druhé právě důvod k zatracování bez jediného mrknutí očkem. Pravdou ale je, že v tomhle filmu, snad krom první, nejsou nic extra a spíše se prostě zbůhdarma vyskytují. ~ Béčko, navíc dlouhé a nenápadité. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Asi tak patnácti hvězdičková záležitost. Samozřejmě pro pokročilé diváky, kteří minimálně tuší, že úroveň posledních filmů s Hrithikem je nad vším, co si lze představit pod základním pojmem Bollywood. A pro ty, kteří pochopili, zač bylo poděkováno Katrině Kaif. Poprvé jsem nadšena i za diváky Festivalu, protože ty nejnovější filmy dokáží vstřebat bez trapného pochichtávání a se vší vervou dávaným nepochopením na obdiv. Agneepath mi poskytl naprosto dokonalé potvrzení mého, nyní už letitého dojmu, že pro bollywoodský film se rok 2000 stal rokem nula a v následné dekádě učinili pokrok odpovídající minimálně třem dekádám na západě. Zatímco jsem se pořád nestala přítelkyní té éry plné násilí, v její transformaci do současného stylu seznávám novou povahu filmové rozkoše. Snesla bych minimálně dvojnásobnou stopáž ve stejně dokonalém tempu, které nenechá odpočinout a jen zesiluje fascinaci a uspokojení. Hudba Ajaye a Atula Gogavale je nadskutečná, kamera skvělá, ale co je slovy nepopsatelné je hora ďábelského masa, kterou se stal Sanjay Dutt. Jak tenhle chlápek může s klidem sehrát vtělené nechutné peklo a jindy být milcem? Z toho by se měli celé zástupy tzv. herců učit. Snad mě jen mrzí, že Priyanka byla tak dokonale zastíněna ve vedlejší roli pouhým Katrininým itemkem. Po takové smršti Chikni Chameli, jako by tu ani žádná Kaali nebyla. Ale tací jako Rishi Kapoor nebo Om Puri, to je jistota kdykoli a kdekoli. #festivalbollywoodskehofilmu ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se mi hodnotí dost špatně. První polovinu jsem se nudila, začátek druhé proklimbala, konec jsem si užila. To jsem si totiž připomněla, že se nesmím dívat na film svýma středoevropským očima, ale přijmout Vijaye jako nově stvořeného bájného hrdinu, před kterým se střese každá kulka a ostří nože mu nemůže ublížit ani za mák. On naopak své protivníky drtí div ne jen pohledem. Akční filmy nemusím ani normálně, a tak jsem se místo přihlouplého příběhu soustředila spíš na vizuálně nádherné pasáže z oslav hinduistických svátků, písničky a tanečky a velmi zdařilou kameru. Kdybych to udělala dřív, film bych si určitě užila mnohem víc a třeba by se vyšplhal i na vyšší hodnocení. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Skúsil som si pustiť zase raz nejakých Indiánov, ale tentoraz som si nabehol. Nie je Malhotra ako Malhotra. Vydržal som to sledovať hodinu a zvyšok som zbežne preklikal. Plus: akcia sa drží celkom pri zemi a je normálna. Ale veľa jej nie je. Mínus. všetko ostatné. Teda aspoň pre divákov, ktorí absolútne nežerú Indickú kinematografiu. Príbehy o pomste mám rád, ale tu to bolo pojaté skoro jak nejaká mýtická bájka. Všetci tam brutálne prehrávali a záporák (holohlavé hovädo) bol jak z inej reality. To nebol človek. Povinné pesničky sú pre mňa tradične mínus, ale to je ten najmenší problém. Proste pojatie príbehu išlo úplne mimo mňa. No tak nič. Snáď nesklame Tiger alebo ten druhý Malhotra. Hviezdice neudelím, keďže som to nedopozeral. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Hrithik Roshan (Vijay) jí při návštěvě matčina domu jídlo levou, tzn.nečistou rukou, což je v tamních končinách (tedy nejen v arabském světě) dost velký prohřešek proti společenským mravům. A to proto, že na pravé ruce má dva palce (vrozená polydaktylie) a ve filmech se to většinou snaží skrývat. (JASON_X)
  • Během filmové zkoušky na festival Ganpati se herci Hrithik Roshanovi (Vijju) podařilo opařit si vřelou vodou obě ruce. Později málem přišel o oko, když se mu do něj balónkem napuštěným barvou strefil jeden z šikovných doprovodných umělců. Herečka Priyanka Chopra (Kaali Gawde) se během stejné zkoušky dokonce dokázala podpálit. Její dlouhá sukně, tzv. lehenga, během taneční choreografie vzplála. Herečka se drobnému incidentu posléze jen zasmála. Vážnější poranění se herci Hrithik Roshanovi přihodilo až v dalších fázích natáčení, kdy si nepříjemným způsobem poranil záda. Pokoušel se během jiné z filmových zkoušek nadzvednout muže vážícího 110 kg. Natáčení snímku bylo díky tomuto incidentu na krátkou dobu pozastaveno, neboť byl herec po tuto dobu svěřen do péče nemocničních pracovníků. (Conspi)
  • O ženskou filmovou roli Shiksha Chauhan byl obrovský zájem. Přihlásilo se nad 6 500 uchazeček, z nichž zvítězila až Kanika Tiwri. (Conspi)

Reklama

Reklama