Reklama

Reklama

Americká dívka

(TV film)
  • USA The Mary Kay Letourneau Story: All-American Girl (více)

Obsahy(1)

Oblíbená učitelka Mary vypráví ve věznici advokátce svůj příběh, který ji přivedl za mříže. Před dvěma lety se dozvěděla o smrtelné chorobě svého otce, a protože u manžela nenašla pochopení, upnula se na svou práci. Jedním z jejích žáků byl i třináctiletý Vali, syn kriminálníka, chytrý a nadaný, ale problematický chlapec. Mary se rozhodne mu pomoci a věnuje se mu více než ostatním. Vali se vsadí s kamarády, že půvabnou učitelku svede. Zanedlouho se však jejich vztah mění na skutečný, hluboký cit. Pro Mary, která se ocitla v citové krizi, znamená záchranu duševní rovnováhy. Zpočátku se vztahu sice brání, ale nakonec podlehne Valiho naléhání. Z hlediska zákona jde však o sexuální zneužití nezletilého a Mary je zatčena policií. Přichází o zaměstnání a je na ni uvalen zákaz styku s dětmi i vlastními. Navíc čeká s Valim dítě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

paascha 

všechny recenze uživatele

debilní multi kulti kravina o lásce blond učitelky k malému čmoudu. Souška zcela ztrácí rozum a chová se jak urvaná ze řetězu ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Film chce říct: Chudák ženská za nic nemůže a zlá vláda jí chce zavřít. Asi by pro mě film byl daleko zajímavější, kdybych nebyl předem jejím zastáncem, protože takhle jen vidím, jak se mě někdo snaží velmi silně podsunout svůj názor. Tak silně, že si ani nehlídá takové věci, jakože někdo vypráví o něčem, co nemůže vědět. Nebýt výborné postavy Mary, bylo by to těžko snesiltelné. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Moc hezkej film, akorát mě občas štval střih a hudba. Mary bych asi neodsoudil, když Vali sám řek, že to dělal dobrovolně.. Jinak jsem se zajímal, jak to dopadlo a Vali na Mary počkal a rok po jejím propuštěním se vzali a vychovávají spolu jejich dvě děti. Na netu jsem ještě našel, že teď Mary uváděla nějakou akci, kde Vali dělal DJe. :) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je zrejme žalostným pokusom ospravedlniť činy Mary Ann Letourneau. Film nie je zlý, ale ani dobrý. Chýbalo mi lepšie vykreslenie postáv a film pôsobí skratkovite. 5,5/10 ()

Kikania 

všechny recenze uživatele

Nooo..takže. Veľmi som váhala, či mám dať tri, alebo štyri hviezdičky. Bola to veľká dilema, pretože film, ako celok neprekypoval veľmi kvalitou. Vadila mi hudba, ktorá mohla byť oveľa lepšia a dej krásne podfarbiť. Sem tam sa mi nepáčil aj strih, pretože sa mi miestami zdal chaotický. Ale na druhej strane ma tak upútal príbeh založený na skutočnej udalosti, že dávam napokon 70%. Naozaj, niečo také sa nevidí každý deň a príbeh Mary mi bude v hlave vrtať ešte dosť dlho... ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Dost zavádějící název zajímavého příběhu podle skutečnosti. Zajímalo by mě, jak ve skutečnosti protagonisté vypadali - tady ten "znásilněný" žák skutečně působil jako kluk minimálně o 5 let starší a paní učitelka zas jak naivní "sotvadvacítka"..... Nicméně souhlasím se zde již napsanou poznámkou: takhle si zkazit život, to je umění ! ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Během tohodle filmu jsem byl zhnusen americkým soudnictvým a nejen americkým, ale celou touto institucí soudů. Někdo stanovil, že ve věku 18 let je člověk dospělý... KDO? KDY? Chápu, že je to dobře mít nějakou takovou to hranici, ale nemůže být skálopevně daná. Mary a Vali jinak řečený Budha poznali něco co nepozná někdo za celý život. A za to byli odměněni odloučením. Chyby udělali jak oni tak soudci, ale nemůžu pochopit, že se na názor nezeptali toho chlapce. A scéna kdy žena, která své děti pálila cigaretami a týrala je, se mravně povyšuje nad Mary, která vše dělala z lásky je drsná. K hodnocení filmu: nenudíte se a donutí vás to k zamyšlení. Mnozí budou mít jasno a Mary hned odsoudí, ale neměli by soudit tak unáhleně. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film, pokud to opravdu bylo podle skutečné události, tak je hlavní postava rekordmankou v blbosti. Takto si je schopen vlastním přičiněním zničit život jen málokdo. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zpracování pokulhává, ale děj (navíc podle skutečné události) je více než zajímavý. Hlavní představitelé jsou přesvědčivý. Je to snímek, který donutí člověka zamyslet se. Stojí taková vášeň za to? Lze tuto ženu vůbec pochopit? Uvědomovala si opravdu do důsledku co dělá? Lze toho mladého chlapce pochopit? Je v pořádku americké soudnictví? Proč někdo určil věkovou hranici zrovna 18 let? 60% ()

LaMadame 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy podle skutečných událostí, tenhle mě naprosto dostal .......byla jsem napnutá od začátku až do konce a jednoduše jsem jim fandila ... opravdu jedinou výtku bych měla k hudbě, ta tomu přímo škodila....ale jinak perfektní, oba hlavní představitelé, jako by z oka vypadli skutečným postavám...její chování se dá pochopit, někdy se prostě rozumu poručit nedá... (ikdyž tady ten věk je opravdu na hraně) a i další události a to, že je se svým Budhou dodnes je důkazem toho, že se jí to svým způsobem vyplatilo... ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Příšerná, ale fakt příšerná, otravná hudba (to jsem už dlouho nezažil), velmi slabé hercké výkony, reálné téma, avšak bez jakýchkoli pokusů o atmosféru či dramatičnost. O případu si raději přečtěte v novinách, ušetříte 2 hodiny času. A navíc se dozvíte, jak to vlastně dopadlo :o) ()

Ditulka 

všechny recenze uživatele

Jestli je to opravdu podle skutečné události, měli ji propustit v roce 2005, by mě zajímalo jak to pokračovalo....film SUPER ()

Reklama

Reklama