Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za tohle všechno se jednou pomstím... Eduard Cupák jako Jindřich Parent v dramatizaci povídky G. de Maupassanta. Dramatizace povídky Guy de Maupassanta je příběhem dvou přátel (E. Cupák a P. Kostka), z nichž jeden odloudí druhému ženu (K. Fialová) a přijde tak i o dítě. Motiv pomsty provází pak celý život toho, co zůstal sám... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ruská literatura 19. století pracovala s termínem zbytečných lidí. Pravda, myslelo se tím něco jiného než je postava zahraná Eduardem Cupákem, jenže právě tohle označení mi v souvislosti se smutným hrdinou příběhu vyvstalo na mysli. Guy de Maupassant byl autorem mnoha ironicky hořkých povídek, v téhle nenajdete ani stopu ironie, jen tu hořkost. Jindřich je nenapravitelný naiva, který si nepřipouští nebezpečné signály, které ostatní vidí všude kolem, a když po letech díky cizí pomoci prohlédne, nepoučí se a jen se stáhne do sebe a zalévá alkoholem. Jeho tzv. pomsta je stejně bezradná jako všechno, co až dosud dělal. Strach ze ztráty tváře a z veřejného skandálu mu nedovolí nic jiného než hrát úlohu smutného klauna až do konce. Trojice předních českých herců Cupák, Fialová, Kostka dokazuje své nesporné kvality, 3* a 60 % celkového dojmu jsou jak vyšité. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá starosvětská adaptace nezajímavé ještě starosvětštější povídky. Nezajímavá stejně jako osud hlavního hrdiny. Kéž by i dnes byly takové zbytečnosti tvořeny jako malé skvosty. Ačkoli zbytečnosti? Komunikace s již zašlou dobou zajisté má smysl, přičemž základem komunikace je naslouchání a nikoli novátorské aranže či "přiblížení dnešnímu divákovi" etc. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvělé až báječné setkání s vynikajícím herectvím Cupákovým v adaptaci krutého příběhu zrady a pomsty v milostném víceúhelníku. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Maupassantovy příběhy mi připadají většinou už dost vyčpělé a málokdy mě víc zaujmou. Tentokrát byl příběh kupodivu zajímavý a svižný, měl dobrou gradaci, až v závěru to jaksi divně zaskřípělo a vyústění působilo hodně nedotaženě a málo věrohodně. Dokonce i do té doby skvělé herecké výkony zničehonic zvláštně zvadly, jako by herci přestali svým rolím ke konci věřit. Vlastně se jim ani nedivím. Škoda toho závěru. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona má všechno. Já nic. Maupassantova stejnojmenná povídka je hořkým ohlédnutím za jedním zničeným životem, za člověkem, který se stal pouhým stínem svého vlastního osudu. Galerie hereckých osobností v čele s vynikajícím Eduardem Cupákem, který s obdivuhodným psychologickým vypětím dokázal překlenout obě životní etapy Jindřicha Parenta, nemá čím zklamat ani tentokrát. Jak těžké je někdy žít. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama