Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (123)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priemerny retro americky film 80tych rokov. Policajt vs./with brat, ktory prave opustil brany vazenia. O tom ako sa vratit, ci nevratit na stare temne chodnicky, ako tazko sa moze clovek opat zaradit do spolocnosti, ci o tom, ake mate zabrany postupovat zakonnym sposobom proti blizkemu, ktory sa chova nezakonne. Celkovo tento styl starsich filmov nemusim. Vsetko sa tam toci len v drogach, rasovych problemoch, autach a slapkach. Kazdy chce po vzore "americkeho sna" prist k prachom prilis rychlo a nelegalne. Poctivec je za luzera. Mila celkom fajn, Owen i Cotillard mi nesedeli. Film ma nicim neprekvapil a nebavil som sa, preto podpriemer. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že přijdeš. Seš dobrej chlap." Dva rozdílní bratři, jeden na straně dobra a druhý na straně zla. Mám rád kriminální klasiky ale tenhle pokus vyšel tak na půl. Hvězdné obsazení nemá chvílemi tak trochu co zajímavého hrát. Jde především o rodinné vazby a lidské hodnoty.  6/10 ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Gangsterky nemusím, včetně těch rodinných (Collin s Edwardem vědí). A tato se řadí k dalším, ke kterým jsem se nechal zlákat hereckým obsazením a v tomto případě je možná horší i to, že mě do ní nalákala ženská (Marion nedík). Nejen, že nemá co hrát, ale její postava je úplně zbytečná. Navíc Canet evidentně trpí fetišem na svou ženu a vystřihl nesmyslnou zpomalovačku z baru, ve které v táhlém záběru sjede svou ženu od hlavy ... po zadek. Další lákadlo Clive Owen si vystačí se dvěma výrazy a to superdrsným a pak tím s přiblblým usměvem a také s bohatou zásobou vulgarismů. Kde tentokrát nechal své úžasné charisma nevím. Zoe Saldana neovládá svůj hlasový projev a při dramatických projevech jsem si zacpával uši, Kunis je roztomilá a Cudrup hraje nejlépe napsanou postavu (nic víc). Canet si vzal příliš těžké sousto a nezvládl ho. Režijně je to ještě obstojné, když už nic, tak akční scény (vyčištění baru nebo pouliční přestřelka v HEAT stylu) jsou skvěle natočené a i atmosféru Brooklynu 70' let zvládl obstojně, ale po té scénáristické je to v kombinaci s Grayem katastrofa. Ovšem po tom, co Gray vytvořil ve svém (žánrově podobné) počinu Noc patří nám, mě to zase tak moc nepřekvapilo. Začínám se obávat o Immigranta (s Marion), na kterého se těším. Blood Ties je pro mě zklamáním, které ve výsledku je jen o málo menší sračkou než Pride and Glory. Slabší tři. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Už tě nikdy nechci vidět !!" - "Možná mě uvidíš v pátek, brácho.." Velmi dobrá pologangsterka s několika žánrovými ozvláštněními, luxusním obsazením, precizně zvládnutou výpravou, kostýmy a spoustou dalších detailů.. Především však biják s až fetišistickým užitím hudební složky.. Guillaume Canet s tímhle remakem téměř svého vlastního bijáku hodně zabodoval.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Rodinná" gangsterka s pěknou retro atmosférou. Občas uspěchaná a samozřejmě nepřinášející nic nového, ale pokud jste fandové žánru, tak neurazí. Clive Owen a Billy Crudup až překvapivě dobří, ostatní známé tváře jsou do počtu (Cotillard byla obsazena asi jen proto, že to je režisérova manželka). Sedmdesátkový jukebox nikdy nezklame. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)

Reklama

Reklama