Reklama

Reklama

Wrong

(festivalový název)
  • USA Wrong
Trailer 1

Obsahy(1)

Dolph Springer se jednoho rána probudí, aby zjistil, že ztratil svou životní lásku, psa Paula. Během svého pátrání po Paulovi Dolph radikálně mění životy ostatních, a sám u toho riskuje zdravý rozum. (JayZak)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (49)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tady se Dupieux vykašlal na nějaké myšlenky a místo toho natočil jenom čistě absurdní komedii, která ze začátku sice celkem funguje a baví (nahlas jsem se ale skoro nezasmál, spíš tam byly úsměvné situace), ale mě osobně pak začínala strašně nudit. I přes to, že tam ještě pár úsměvných scén bylo, jenže tak jako tak, nudilo mě to. Ještě se mi teda líbila kamera. Ale jinak nic moc. A to jsem měl dojem, že mě Dupieuxovi filmy budou bavit, aspoň po Rubber jsem si to myslel. Jestli to bude mít pořád sestupnou tendenci, tak se na filmy od něj přestanu dívat. 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli od Mr. Oiza Fízlové hajzlové, tak Wrong je taková předzvěst tomuto filmu. Jsou v něm podobní herci, mají podobné role a do toho je to, jako již standardně, jedna velká šílenost. Celou dobu jsem ale čekal, jestli přijde nějaká brutální scéna, co by mě odpálila mimo realitu, jako právě u Fízlů, až jsem se vlastně nedočkal. Nicméně pár geniálních nápadů by tu přeci jen bylo. Například jakákoliv scéna s fízlem nebo jakákoliv scéna s malířem. Dokud to neuvidíte, tak si to prostě nevymyslíte..vážně. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak neviete ako sa dá vykopnúť z roboty už raz vykopnutý zamestnanec, je to film pre Vás. Ak chcete vedieť, čo je za koncom sveta: poďte do toho. Ak sa túžite oboznámiť s pracovnými metódami vskutku vynikajúceho súkromného detektíva - neváhajte. Ak ste nevedeli, že genetickou mutáciou sa palma môže zmeniť na borovicu, pozerajte. Ak túžite po tom, aby sa sny naozaj splnili, dajte šancu filmu toho pravého Quentina. Zdanlivo v ňom nič nie je tak ako má byť. A predsa všetko dokonale sedí. Pokrivená realita každodenných rutinných životov cez dokonale odpozorované a následne dokonale nevhodné a pokrivené (wrong) zobrazenie. V ktorom ale predsa niečo sedí. Ak je celý Váš život na piču, zaobstarajte si psíka. Ak Vás aj ten náhle opustí alebo zmizne, stále je tu možnosť nadviazania telepatického spojenia s ním. S tým, kto Vás nikdy nezradí. Bezproblémové naladenie na rovnakú vlnu. 6:59? Čas vstávať do práce. Veď už sa blíži 6:60. Poznámka: Ale pozor! Aj keď si už zaobstaráte nejakého domáceho miláčika, ktorý má silu vyliečiť Vaše osobné sračky, stále tu existuje dosť environmentálnych spolkov, ktoré hrabú na nesprávnom piesočku, a môžu Vám fatálne zavariť. V zlom, aj v dobrom. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Quentin se zase předvedl. Po Rubber je tu další naprosto absurdní film o hledání jednoho psa. Tolik WTF momentů jsem snad ještě neviděl. Celej film je jedna velká haluz, která rozhodně nesedne každému. Je strašně těžké hodnotit něco, co je tak strašně hloupý a o ničem a na druhou stranu to pobaví, ale přitom to neni nějaký blbá komedie. Zasmál jsem se a hodněkrát jsem kroutil hlavou nad tim, co se tam vlastně stalo a chvílema jsem vůbec netušil, co se vlastně děje. Prostě to byl haluz na kterej se dá koukat. Rozmýšlel jsem se mezi 3* a 4 * ale zůstanu asi u třech. Zatím kouknu na to ještě jednou abych pochytil zase něco víc. SPOILER!To že zjistil detektiv, že maj psí hovna vzpomínky ze kterých jde dát do počítače obraz a vidět jak hovno putovalo psím ústrojím, dopadlo na trávu a tím zjistili, co se se psem stalo. A přitom už to všichni dávno věděli. A ten záchvat vzteku.KONEC SPOILERU U toho jsem se pobavil nejvíc. Zní to hloupě, ale je to dobrý film. Podstatně jako Rubber. Update: Musim to hodnocení zvýšit, protože si pamatuju tolik scén, že si to prostě zaslouží vyšší hodnocení, než to má. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

7:59…7:60. Vitajte v nevyspytateľnom labyrinte latentných metafor, pôsobivo prapodivného humoru a frivoľného naratívneho skotačenia Quentina Dupieux. Kto už tohto zanieteného maníka ako tak pozná, tak v podstate vie, čo ho čaká a tento ďalší meta-absurdistán ho potom nemôže prekvapiť, ale skôr opakovane rozjariť. Po hulvátskom/narcistickom gangu Chivers ("Steak") a vraždiacej pneumatike s telekinetickými schopnosťami Róbertovi ("Rubber"), tu máme - opäť len na prvý pohľad - triviálnu premisu o postrádajúcom psovi Paulovi, ktorá je neskôr rozvedená do relevantného apelu na dôležitosť hodnotového rebríčka a napokon sa dotýka až otázok bytostného charakteru...síce okrajovo a nepohodlne, ale dotýka. Priamych odpovedí či ľahko dešifrovateľnej filmovej artikulácie sa však nedočkáme, na to je Q.D. až moc sčítaný a preto sa radšej spolieha na dve dovednosti pozorného diváka, (1.) nepovyšovať logiku nad poetiku a (2.) vedieť abstraktne čítať. Ak to dotyčný nedokáže, "Wrong" bude preňho s najväčšou pravdepodobnosťou wrong skúsenosť po ktorej sa obohatený, asi moc cítiť nebude. U mňa nadmerná spokojnosť a zároveň ujistenie, že Q.D. má čo povedať a jeho rukopis je naozaj jedinečný; a to aj napriek priznanej inšpirácií svetoznámymi režisérmi. Tam je Buñuel, Kaufman, Lynch, ale aj Resnais alebo Coenovci. Žiadne zbabelé vykrádačky či plagiátorské prasačiny sa však nekonajú, jednotlivé analogizmy sú zasadené do autorského, podľa vlastných pravidiel fungujúceho fikčného sveta, skrz ktorý Q.D. tieto tvorivé aspekty šlendriánsky necituje, ale šikovne parafrázuje…aby nakoniec obhájil to, v čo sám verí - svojbytnosť svojej imanentnej a "na hlavu postavenej" vízie. Záverom treba dodať, že audio-vizuálna zložka je výborne zosúladená, casting presne sedí do zvoleného príbehového mustru prestriedavajúceho motívy (dez)ilúzie, sebazaprenia, naivity, úniku, nonsensovosti ale aj dobra a zla (uradujú hlbokomyseľný Master Chang, hotentotský sused Mike, lajbavý detektív Ronnie a samozrejme utrápený nešťastník Dolph) a momenty spadajúce do neoficiálnej kategórie WTF stoja zas raz za to. Takže merci beaucoup a čoskoro sa, Marilyn, vidíme. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy psí detektiv shromažďuje informace k případu zmizení psa Paula, můžete zahlédnout při záběru na jeho pelech plyšovou postavičku, která vystupuje v hudebních klipech Quentina Dupiex - Flat Eric. (Gendarme)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama