Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 5

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

A.MacGyver

Ktovie čo bolo prvé dielo ktoré inšpirovalo ostatné, možno toto tu: What is the earliest work with the time-loop trope?  Novela (z 2004) podľa ktorej bola vytvorená manga a podľa tej zas náš film bola priamo inšpirovaná takto: "Sakurazaka was inspired by an online account written by a video game player, where comments on how restarting the game after the playable character's death allowed for trial and error improvement made the writer conceive a story where a hero wound up "being played over and over". Prior to writing, Sakurazaka consulted other time loop-based fiction such as the film Groundhog Day (1993)." wikipedia

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Sci-fi tohoto tipu není moje nej, ale ušlo to. Jen se nemohu zbavit pocitu, že film je inspirován epizodou Časová smyčka ze seriálu Hvězdná brána. Je to spíše kopie linky a samozřejmě převedena do Hollywood stylu... 

na příspěvěk reagoval Mukade, Leno

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

No mohli se inspirovat, stejně tak nemuseli. To se bohužel nikdo nedozví .Ten koncept filmu je úplně jiný.

To samé se dá říct i o tomto filmu, že se inspirovali z jiných filmů to tak bývá , vždycky, ale záleží na celku . 

Ten prohlížeč neznám je to něco ruského a chtělo to po mě heslo. Což já se nerada někde přihlašuju, když tahám. Ale nevadí. Třeba se to někdy objeví na ulož to s titulkama .

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Tak vždycky je děj trochu jiný a vypadá to trochu jinak, protože to točí jiný člověk. To ovšem neznamená, že se tvůrci neinspirovali. Dá se to stáhnout na rutrackeru např.

na příspěvěk reagoval ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Díky za tip . Ale ten děj je trochu jiný . Bude to asi úplně jinak natočené, jak koukám .Je to italské.  Ráda, by jsem se na to podívala, ale nemůžu to sehnat . Problém je, že spousta filmů, které nejsou tak profláklé reklamou, nejde sehnat nebo nejsou překlady . 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Jde prostě o to, že EoT prostě nic nevykrádá, jen používá timeloop koncept :) A s Matrixem fakt nemá nic společného.

Ale jasně, líbit se ti to nemuselo, však to ti neberu, jen je zbytečné tu rozvíjet nějaké divné teorie proč to asi má vysoké hodnocení. Prostě většině lidí se to líbilo včetně kritiků, kteří jsou u blockbusterů většinou dost kritičtí.. Ale samozřejmě když ti to nesedlo, tak ti to nesedlo.

na příspěvěk reagoval ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No vidíš to samé mohu tvrdit i já . Mám na to jiný názor . To jsem napsala už dole.  Mě to přišlo jak počítačová hra ne jako film. Seriál sex Education se líbí, protože je to natočené jiným způsobem, než běžné teen seriály.  A může na to klidně koukat i dospělý člověk a baví to. Některé teen seriály jsou opravdu jen pro věkovou kategorii teen a tak to dospělého nebaví. Ale to je jiné téma.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jo to je fakt. mě to neříkej já to chápu . Jde o to, že někteří neumí respektovat , že se prostě něco co má tak vysoký počet nemusí každému líbit o ničem jiném to není. Napsala jsem názor na tento film a hned se někdo sesypal jakto , že se mě to nelíbí když to má tak vysoký počet. No prostě nelíbí a líbit nebude . Jako se to nelíbí i dost lidem, akorát to nikde nepíší. Černá Labuť vykrádá co ? Nic si teda nevybavuju ?

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Ne, nepíšeš jak se věci mají, píšeš pouze svoje nepodložené názory a některé přímo přitažené za vlasy.

Ano, dobrý film lze natočit za méně peněz, kde někdo říká, že ne? A kolik takových dobrých filmů je. A dobrý film lze natočit i za hodně peněz, čehož je tenhle film důkazem.

A to s tím kradením námětu, ale prosím tě :D Téměř vůbec se to Matrixu nepodobá a to že tam je využitý motiv časové smyčky.. to neznamená, že to odněkud ukradli, pouze je to další film, který se kolem toho točí. Stejně jako se točí hodně filmů o různých tématech a s různými motivy, které jsou v základu podobné. 

Vidím, že se ti líbila Sex Education (mně se líbila taky), ale možná jsem měl dát nižší hodnocení, protože jsem teenagery uvažující o sexu viděl ve filmech už asi tisíckrát.. takže to ukradli! :-O

na příspěvěk reagoval ColorkaX

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Neexistuje nic jako "pravdivý názor", jen subjektivní. Ty máš mezi oblíbenými Černou labuť, která se mně extra nelíbila, zatímco filmu Mandy, kterej já považuju za skvělej, jsi dala odpad. Prostě je to o tom, jakej má kdo vkus. A dost by mě zajímalo, v čem tenhle film vykrádá Matrix, tedy když pomineme, že samotnej Matrix pravěpodobně vykrádá mraky jiných filmů, stejně jako Černá labuť.

na příspěvěk reagoval ColorkaX

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ColorkaX

No to je hezké, že se to tobě nelíbilo, to ale neznamená, že se to většině lidí líbilo. Proč s tím máš problém? To jako se má hodnocení utvářet podle tebe nebo co? 

na příspěvěk reagoval ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Jak jsem zjistila, tak i ten většinový názor nemusí být kolikrát pravdivý. Ono taky záleží, jaká skupina lidí na to kouká apod. a jestli je to populární v americe tak z těchto končin mě nepřekvapí vůbec nic. Tam je normální vše. Hodně dělá také marketing filmu, propagace a reklama a hodné známí herci také. Pak může být lepší nějaký malý film, co nemá známé herce, reklamu marketing a takovou propagaci a bohužel ani tolik peněz a ztratí se mezi ostatními filmy je kvůli těmto faktorům, což je velká škoda. A také to, že o tom filmu mnoho lidí ani neví. Dobrý film lze natočit a za méně peněz. Tady na tom je vidět , že ani ty peníze tomu moc nepomohly. Tento námět je ukradený z Matrixu z části a z části ještě z jiného filmu., který má časovou smyčku. A to jsem na ten Matrix nadávala a ten je mnohem lépe zpracovaný a lépe koukatelný. Na tyto filmy se moc často nekoukám . To, že jsem koukla na tohle byla jen jistá náhoda. :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, vegetol.mp, GigaPudding

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

ColorkaX

2.-4. veta - samozrejme že máš pravdu, to ani nikto nepopieral. To čo som napísal (v 1. príspevku) malo len ukázať, aký je väčšinový názor, vo svete, nie len tu (keby si to náhodou nemala zistené). A že si s takými názormi dosť zriedkavý úkaz ((: 

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Mukade

Tady o žádné konspirace nejde. Jde o to, že když je něco v červených číslech nemusí se to líbit jen proto , že to má tady červenou. Co je na tom, že prostě se to líbit každému nebude. to je přece normální věc . Každý má jiný vkus a jiný názor.

A s tím hodnocením to taky zas tak žhavé nebude : https://www.irozhlas.cz/kultura/film/csfd-film-cesko-slovenska-filmova-databaze-hodnoceni-filmu_1902010800_ako

na příspěvěk reagoval Mukade

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Uz som videl kadejaku konspiraciu, ale ze csfd si upravuje zoznamy Oblubenych filmov aby zakryli pravdu ze edge of tomrrow nie je oblubeny film je fakt vynimocna konspiracia. Odhalila si pravdu a pomo si po teba pride.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Mukade

To ,že je někde napsáno, že je něco nejoblíbenějšího a obzlášť tady tak to přece musí být pravda  :)) Ano, chyba je v přijímači, ovšem ne v tom mém. 

na příspěvěk reagoval Gertrudo, Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

""Jediné co je z toho filmu dobré je jeho námět. Ovšem film jak je uchopen, je to celé špatně. Je to velmi nudné."" <--> CSFD: 139. nejlepší film, 135. nejoblíbenější film  ........wikip: "Edge of Tomorrow received largely positive reviews from critics, who praised the humor, Liman's direction, the aliens' design, Cruise and Blunt's performances, and the time-loop premise's ability to remain fresh. .........Audiences polled by CinemaScore gave the film an average grade of "B+" on an A+ to F scale"...................................... "chyba" bude asi v prijímači ((:  

na příspěvěk reagoval ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Takové hodnocení na takovou blbost . To je hodně silná káva. Jediné co je z toho filmu dobré je jeho námět. Ovšem film jak je uchopen, je to celé špatně. Je to velmi nudné. Čekala jsem něco extra a dostala strašně primitivní věc. je to natočeno způsobem , který mě vůbec nezaujal a absolutně nevtáhl do děje. Postavy mě taky byli ukradené. Vlastně mě to přišlo jako když se dívám na počítačovou hru a ne na film jako takový. A v tom je ten kámen úrazu. Příliš mnoho efektů, co se snaží  vypadat co nejlépe, ale ve finále to působí hodně amatérsky a strojeně. Ve filmu je až přespříliš  akčních scén , které nudí a je to stále dokola to samé. Mám ráda filmy s časovou smyčkou,ale tento případ to nebude. Prostě to postrádá celkově duši Je to hodně takové umělé. 

na příspěvěk reagoval GigaPudding, ivan.perry.5

Dyas

Dyas (hodnocení, recenze)

Wtf? Bude druhý díl? Kdo by to sakra čekal po těch tržbách :-) sem s ní, protože Cruis je jistota.

Uživatel joy11 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama