Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak zpočátku to působí celkem zajímavě a určitě netradičně - přece jenom "pohled na věc" ze strany zombíků - to tu snad ještě nebylo. Nicméně postupem času mě to tak nějak přestalo bavit a ke konci jsem k filmu cítil spíš odpor, protože hlavní myšlenka mi prostě v rámci zombie žánru přijde strašně blbá. Bezpochyby to má velmi dobré momenty, které dokáží jak pobavit, tak dojmout, nicméně mi to přišlo místy až moc romanticky prdlý (ve špatným slova smyslu) na to, abych tomu dokázal dát vyšší hodnocení. 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedena a originalni zombie komedie. Clovek musi teda prekousnout fakt, ze se to vsechno zacne dit, protoze se hlavni zombie hrdina zamiluje a hlavne se prenest pres to, ze tady dokazou zombici i mluvit a delat nejaky ukony, coz me, kterymu vadi i sprintujici zombici, delalo trochu problem. Jinak se film misty silne vlece a jsou tu pasaze, kde se nic moc nedeje. Ale na druhou stranu, vetsinu casu je film milej, sem tam vtipnej, sem tam nejaka akcnejsi hororovejsi scenka a hlavni hrdinove jsou sympataci. Takze na jedno skouknuti naprosto bezproblemovy. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou potácím po airportu, neb mi poštěvák vhodil do business class leták ( co taky jiného na letišti), že bude v bezcelní zóně probíhat výprodej mozků za akční cenu. Posmrtný život, za který by mnohý český senior vrazil S kartu a průkaz ZTP do ohně, společně s artritickou končetinou, ba co dím, i s konečníkem. Prostě selanka. Ovšem jen do té doby, než se ta živější část populace (parchanti rozjívení) rozhodne, že se nám bude do všeho srát, namísto aby seděli na prdeli a opakovali si množilku a vybraná slova. Tím bezva příběh pomalu končí. Definitivní pohřbení luxusního nápadu a černé zábavy nastává v okamžiku, kdy se mrtvákovi skrzeva lásku rozsvítí chlopeň (ÍTÝ volat domů) a nastane systola, no k posrání. Pochopitelně lžu, brečel jsem jak ževla zleva a bylo to tak průjemné, že bych se samými city roztekl jak med a čaj si nemusím půl roku sladit. Nebýt tedy této diletantské změny směru Z4, z jinak tak dobře rozjetého výletu po apokalyptické dálnici na vedlejší, růžofoučkou, travnatou cestičku, kde poskakují máj litl pony, nemusel bych se zde přetvařovat a hrát si na cynického tvrďáka. Přes veškerou svou zženštilou empatii, jsem tvůrcům velmi vděčen, že vše skončilo alespoň před první souloží, ač by to jistě stálo za to, neboť mrtvý penis zombitche "R" by jistě předčasně neejakuloval. Zkrátka, pokud by vše nebylo napatlané přeslazenou, exhumovanou šlehačkou, mohlo to být mnohem lepší a ne tak morbidně romanťácký. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mrtví a neklidní zaujmou zejména netradičním pojetím zombíků a samotným příběhem, který ale bohužel místy obsahoval okamžiky, které nebyly úplně osvětleny nebo působily nelogicky. Na druhé straně však bylo vesměs dobře zvolené herecké obsazení - Nicholas Hoult vypadal správně sjetě jako hlavní mrtvola a Teresa Palmer je sympaťačka. Zkrátka průměrně natočená jednohubka, která se hodí na zaplácnutí volného času, a u které nemusí člověk až zase tolik přemýšlet. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zas a znova ma prekvapuje percentuálny výsledok csfd, tentokrát však nie jeho nadhodnotenosť, ale podhodnotenosť, pretože si myslím, že Warm Bodies zaslúžia aspoň červenú farbu. Sám by som síce za celkovú výpovednú kvalitu filmu dal "len" silnejšie tri hviezdy, ale originálny námet a mimoriadne sympatické spracovanie (predovšetkým si moje sympatie získala ústredná dvojka) ma bez váhania presvedčili na solídnu štvorku. A logiku v tom všetkom jednoducho nechcem, nemienim a nebudem hľadať, proste nie nie nie, budem sa hrať na zombie, ktorému to dva krát nepremýšľa, ale ktorý vie na druhej strane precítiť a oceniť príjemne strávené chvíle. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)
  • Nicholas Hoult se nechal slyšet, že inspirací pro jeho roli mu byl Střihoruký Edward ze stejnojmenného filmu Tima Burtona. Hledal postavu, která by v divácích vzbuzovala lítost a soucit. (mahler)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama