Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (710)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě to bavilo, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Obsazení i herecké výkony jsou katastrofa (je možné, aby existoval někdo ještě tuctovější než Teresa Palmer?), děj je veskrze stupidní, a nepřišlo mi to vůbec vtipné nebo nedejbože strašidelné, takže žánrově to je podle mě v první řadě klasická romantická komedie, kterou ale shazuje béčkový námět i celkové zpracování. Divím se Malkovichovi, že se k tomu propůjčil. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie, ty mám věru rád. Vždy po nich sáhnu, když mám chuť vypnout, zrelaxovat a zabít nudu zimního dne. Ale musí mít švih, spád a hlavně aspoň trošku uvěřitelný, nebo úsměvný děj. Což rozhodně není případ tohoto paskvilu. Vše výše jmenované zde úplně chybí, příběh je zcela tragický a tak druhou hvězdu dávám jen za výborný soundtrack. Jinak hodně těžká bída. Skoro na druhou. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně milý film a jedno z největších překvapení, co se zombie žánru týče. Romance z post-apokalyptického světa plného zombíků se přece jen tak nevidí, ne? Je pravda, že 80% filmu dělá parádní hudba a krásná Terezka Palmerovic, ale to přece nevadí. Rozhodně jeden z těch povedených filmů pro mladé, který zahřeje u srdce, takže 4 hvězdy jsou z mé strany zasloužené. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zas a znova ma prekvapuje percentuálny výsledok csfd, tentokrát však nie jeho nadhodnotenosť, ale podhodnotenosť, pretože si myslím, že Warm Bodies zaslúžia aspoň červenú farbu. Sám by som síce za celkovú výpovednú kvalitu filmu dal "len" silnejšie tri hviezdy, ale originálny námet a mimoriadne sympatické spracovanie (predovšetkým si moje sympatie získala ústredná dvojka) ma bez váhania presvedčili na solídnu štvorku. A logiku v tom všetkom jednoducho nechcem, nemienim a nebudem hľadať, proste nie nie nie, budem sa hrať na zombie, ktorému to dva krát nepremýšľa, ale ktorý vie na druhej strane precítiť a oceniť príjemne strávené chvíle. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Někdo mi tenkrát řekl, že to bude podobná záležitost jako Twilight, tím pádem jsem se přestal o tento snímek zajímat. Dnes jsem nevěděl kam sáhnout a nechtěl jsem si pustit nic vážného, takže jsem zkusil právě toto. Heleme se a už od začátku jsem cítil dobrý nádech, slušné tempo a hlavně pár opravdu dobrých nápadů. Postupně si mne Warm Bodies získal a já byl překvapený. Příběh je obyčejný, ale přesto celkový nápad a pojetí bavilo. Herecké výkony a vše docela sedělo, mám velkou slabost pro zombie, ale v trošku jiném podání. Musím přiznat, že tohle mile překvapilo a ať si klidně někdo říká jaký jsem puberťák, nebo náctiletá holka. Já osobně jsem už dlouho neviděl originálnější romantiku .. 8/10 = 82% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)

Reklama

Reklama