Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (710)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Warm Bodies přináší svěží závan do Zombie žánru v podobě, sice tuctově vystavěné (ne)tradiční romantiky, ale jinak coby příspěvku do žánru, velmi originálního a dosud nikde prezentovaného příběhu. Nicholas Hoult se po letištních prostranstvích, slovy Bohuše Stejskala, "plůží, jak nějaká lemra":), přístřeší mu skýtá přepychově upravený "byteček" v podobě letounu Concord a poslouchá desky Joni Mitchell a Guns N' Roses. Žije stereotypním životem, v němž je každý den stejně bezvýznamný a šedý, jako ten předchozí. Svou existenci a prázdný čas vyplňuje pravidelnými "konverzacemi" se svým jediným přítelem. A tak šel den za dnem. Dokud nepotkal krásné stvoření v podobě blonďaté Kristen Stewart, tato však dokáže mít ústa i zavřená:) Mezi jasné klady snímku patří obsazení, kromě Nicka Houlta a Teresy Palmer je parádní i Rob Corddry, coby věrný kámoš, či John Malkovich. Rovněž soundtrack je vytříbený a nadupaný parádními songy. Scénář je obohacen o příjemný, nevtíravý humor a vtipné hlášky. Jak tak film postupoval kupředu, přála jsem těm dvěma, aby spolu mohli zůstat na věky:) Bylo natočeno již nespočetně mnoho Zombie filmů, ale tento, snad jako jediný, přichází s lékem na vyléčení všech nakažených. A je to tak prosté, jednoduché, ale až příliš idealistické na to, aby se to mohlo stát. V jiných filmech rozhodně. Ale ne v tomto:) "To rande se nějak nedaří, chci znovu umřít." :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná a zábavná zombie pohádka, která si sice s řadou zombie prvků značně vytírá řiť (toho mluvení bylo místy až moc), ale naštěstí se nebere vůbec, ale vůbec vážně. Rychle to uteče, sympatická hlavní dvojice strká všechny ty ksichtíky ze Stmívání hravě do kapsy a humoru je zde opravdu dost. Na druhou stranu se ovšem z některých scén dalo vytěžit ještě mnohem víc a přemýšlet se nad tímto filmem moc nevyplácí. I tak ale hodně příjemné překvapení. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Od první minuty neskutečně originální, celé je to natočené s takovou příjemnou nadsázkou, mozek je potřeba vypnout, účelem filmu bylo pobavit a já se bavila skvěle. Především první polovina mě hned několikrát dokázala velmi přirozeně rozesmát. Hlavní ústřední dvojici to klapalo, Nicholas Hoult i Teresa Palmer jsou dva moc sympatičtí mladí herci, John Malkovich moc prostoru nedostal, vůbec mi to ale nevadilo, jeho postava mi do filmu totiž moc nezapadla. Ne, opravdu nečekejte další mdlou romantiku o tom, jak se dívka zamiluje, tentokrát do zombie. Warm Bodies doporučuji pro nějaký večer, kdy budete chtít vypnout, tato trochu hororová pohádka vám ten večer určitě nezkazí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zombeo a Žijulie. Opravdu originální film (vím, že jde o adaptaci knihy, ale stejně je originální), který tak trochu zvrhle baví a místy snad i dojímá, díky sympatickým hercům je světe div se uvěřitelný a fajn režie dokáže bez problému zakrýt i to, že závěr je děsné klišé. Zkrátka milý snímek o zamilovaném živém mrtvém, který dění kolem sebe trefně komentuje a když se ztrapní na rande, raději by umřel. Podruhé.__P.S. Na DVD je hromada bonusů, což je také úkaz. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v kine dávajú romantickú komédiu, vždy je pre chlapa plusom, keď sa k tomu pridá akčný žáner, čo je v posledných rokom pomerne častý trend. Horrorovú romantickú komédiu sme v tu hádam ešte nemali a aj keď je toto len taký slabučký priemer, myslím, že je to celkom slušný odrazový mostík k ďalším pokusom. Vtipné pomenej, napätie som musel loviť a romanticky to začalo iskriť až v samotnom závere. 55%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)

Reklama

Reklama