Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (710)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jistá originalita a nadhled tu je, ale scénář je úplně debilní. - Co udělám, když mi zombík sežere přítele a unese někam na letiště plné jiných zombíků, kde mě chce několik dní věznit se slibem, že mě pak zase vrátí domu? Budu chrnět jak batole, poslouchat písničky, tancovat a učit zombíka řídit BMW a strašně si to budu užívat. Normálka. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě není špatný. Je velmi pěkně natočen, sotva můj odporný zrak našel nějakou tu chybku nebo něco, co by mi způsobilo strabizmus. Vážně ne. Dokonce ani nenudí, je vtipný, napínavý, k zamyšlení, zkrátka všechno, co od kvalitního snímku čekat. Jenže! Jenže je to vlastně taková blbost, že vše vypíchnuté výše přijde vniveč, když musíte spolykat tak příšerné téma, jakým je romantická verze nějakého Romerova přitepleného protějšku. Jestli to říkám moc složitě, stačí mi napsat do pošty. Ehm, film si ze zombie vlastně ani neutahuje, on je prostě uráží. Je sice fajn, že zombie - mrtví živý - do tohoto stavu uvedeni nějakým virem, začnou se najednou uzdravovat, ale je to navlečeno na tak romantickou nit, že to skoro bylo nekoukatelné. A je to škoda, protože svou uvěřitelnou atmosféru to zprvu mělo. A nezachránil to ani John "Gucci" Malkovich. Jedinou technickou poznámku bych ale nakonec měl. Kostíci byli trikově velmi špatní! Navíc připomínali Burtonovy Marťany. Zlatej Zombieland, přátelé. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, více jak rok jsem se těšila na originální zombie komedii, jenže tu jsem dostala jen na prvních pět minut. Od chvíle, kdy se totiž ústřední dvojice setká, jde všechno do kytek a z filmu se stává vykrádačka Romea a Julie, s tím rozdílem, že Romeo tu je přehnaně ukecanej zombík, což je vyřešeno tak, že se Hoult chová jako retard s omezeným slovníkem (což se mi teda daleko víc líbilo v druhé sérii Skins). A pointa, ke které to celé směřovalo, že láska oživí i mrtvolu, tak to už mě fákt srazilo do kolen. Jediný důvod, proč stojí za to film vidět, je Analeigh Tipton, která je fakt bezvadná. 40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorého postretne pravá láska. Má však smolu. Vybral si nesprávne dievča. V prekážke za spoločným šťastím im stojí "maličký" problém. Ona je mladá, krásna blondínka, jej otec je hlavný šéf všetkých ľudí, a on je .... zombie. Na vzdory osudu nepoddajný "R", urobí všetko preto aby si srdce mladej dievčiny získal na dlhší čas, ako len do doby, kedy mu niekto z pre-živších strelí guľku do "palice". Originálny post-apokalyptický romantický príbeh Rómea a Júlie obalený do rúška temna vhodný aj pre nežné polovičky. Vtipné dialógy navyše pobavia nejedného skromného diváka. Keď necháte logické myslenie stranou, spríjemníte si chvíle sledovaním jednohubky lepšieho priemeru - 75%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $66,380,662Tržby Celosvetovo $116,980,662Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,516,381 //počet predaných kusov 160,855Tržby za predaj DVD v USA $9,236,503 //počet predaných kusov 407,016║ Haluška! Teda Zombíci nevyčerpali svoj potenciál, ľahká príjemná oddychovka, ktorá má svoje nenútené tempo, akciu, ľahkosť, napätie, nadmieru zvládnutý projekt, kde poteší aj dobre vytipované obsadenie, počnúc objavom roka 2013 v mladíkovi Nicholas Hoult,... tento počin si dáva novodobé teenegerské romace na raňajky. /80%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)
  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)

Reklama

Reklama