Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě, čekala jsem trochu víc. Zombie komedie budou už napořád porovnávané s peckou The Shaun of the Dead a Warm Bodies se zmíněné britské kultovce nevyrovná ani náhodou. Je to vlastně směs komedie, akčního apokalyptického filmu a romantiky. Od začátku je vám jasné, že takhle variace na blonďatou americkou Julii (samozřejmě s vyběleným chupem) a nemrtvého Romea (který sežral mozek Juliina ex-přítele) skončí happy endem. Možná to mě na Warm Bodies vadilo - je až moc pohodové, o hrdiny se doopravdy nebojíte a romantická linka je (pokud odečtete, že jeden z páru je zombík) zoufale neoriginální. I tak ale tenhle film můžu doporučit, pokud ovšem nečekáte nic jiného než entou variaci na zakázanou lásku teenagerů. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zombie romanťárna poplatná dnešním teenkám, kterým zvlhnou jejich zákonem chráněné panenské pipiny už jen z mezidruhové romantiky ve stylu upírského gaye a sentimentální nerozhodné děvky, pravidelně si dopřávající animal sex s vlkem. Tento film je ale inteligentní, občas vtipný a ač obsahuje směšné poselství, přesto ho má. Hoult na rozdíl od Parkinsona umí uvěřitelně zahrát opudrovanou mrtvolu a Palmer byla půvabná i bez make-upu, ne jako ta orbitková píča s ochrnutým ksichtem, která musí hulit péra režisérům, aby si vůbec v něčem mohla zahrát hlavní roli. Ortodoxní fanoušci zombie apokalypsy mohou s klidem utřít nadrženou slinu a jít si ho raději vyhonit, milovníci hororu se ani nemusí namáhat se stahováním. Film je srdíčková záležitost o jehož hlavní pointě už vše dostatečně vypověděl poster, jenže na rozdíl od výmazního Twilightu se na něj dá koukat a inteligentní divák po zhlédnutí závěrečných titulků neztratí 20% svého inteligenčního kvocientu. A pokud již zmiňované teenky uvidí, že zašukat se dá i s mrtvolou = vzhled vždy není to nejdůležitější, proč ne, ježišmarja! 70% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že by z toho nakonec mohlo vzejít něco dobrého a nemýlil jsem se. Atmosféra byla parádní, hlavní dvojice taktéž. Vyprávění eRka o jeho životě po smrti dodalo filmu šmrnc a nemálokrát jsem se i naplno řechtal (třeba jak se Teresa učila chodit jako zombík). Nicholas se snad pro tuto roli narodil se svým ksichtem. :D Na Teresu se jako obvykle zase dobře dívalo. Konečně někdo natočil něco, kde by se role zombíků, jako těch špatných obrátila a zde jsou to přemýšlející nemrtví, kteří touží po něčem víc, než jen pochodovat mrtvolně po ulicích a sem tam se zakusovat do čerstvých mozků. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorého postretne pravá láska. Má však smolu. Vybral si nesprávne dievča. V prekážke za spoločným šťastím im stojí "maličký" problém. Ona je mladá, krásna blondínka, jej otec je hlavný šéf všetkých ľudí, a on je .... zombie. Na vzdory osudu nepoddajný "R", urobí všetko preto aby si srdce mladej dievčiny získal na dlhší čas, ako len do doby, kedy mu niekto z pre-živších strelí guľku do "palice". Originálny post-apokalyptický romantický príbeh Rómea a Júlie obalený do rúška temna vhodný aj pre nežné polovičky. Vtipné dialógy navyše pobavia nejedného skromného diváka. Keď necháte logické myslenie stranou, spríjemníte si chvíle sledovaním jednohubky lepšieho priemeru - 75%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

70 % a najlepšia young adult adaptácia. Príbeh je jednoduchý (Rómeo a Júlia), ale fakt, že hlavný hrdina a rozprávač v jednej osobe je zombík, robí z lineárnej záležitosti veľmi zábavný film. Spoznávanie hlavných predstaviteľov je vtipné a rýchlo odsýpa. Akčná línia je fajn a pár scén solídne temných. Atmosféra podobná ako v ZOMBIELANDE. Oproti slabému TWILIGHTU alebo príšernému HOSTITEĽOVI je to dokonalá SF romanca... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)
  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)

Reklama

Reklama