Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Peytl 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou potácím po airportu, neb mi poštěvák vhodil do business class leták ( co taky jiného na letišti), že bude v bezcelní zóně probíhat výprodej mozků za akční cenu. Posmrtný život, za který by mnohý český senior vrazil S kartu a průkaz ZTP do ohně, společně s artritickou končetinou, ba co dím, i s konečníkem. Prostě selanka. Ovšem jen do té doby, než se ta živější část populace (parchanti rozjívení) rozhodne, že se nám bude do všeho srát, namísto aby seděli na prdeli a opakovali si množilku a vybraná slova. Tím bezva příběh pomalu končí. Definitivní pohřbení luxusního nápadu a černé zábavy nastává v okamžiku, kdy se mrtvákovi skrzeva lásku rozsvítí chlopeň (ÍTÝ volat domů) a nastane systola, no k posrání. Pochopitelně lžu, brečel jsem jak ževla zleva a bylo to tak průjemné, že bych se samými city roztekl jak med a čaj si nemusím půl roku sladit. Nebýt tedy této diletantské změny směru Z4, z jinak tak dobře rozjetého výletu po apokalyptické dálnici na vedlejší, růžofoučkou, travnatou cestičku, kde poskakují máj litl pony, nemusel bych se zde přetvařovat a hrát si na cynického tvrďáka. Přes veškerou svou zženštilou empatii, jsem tvůrcům velmi vděčen, že vše skončilo alespoň před první souloží, ač by to jistě stálo za to, neboť mrtvý penis zombitche "R" by jistě předčasně neejakuloval. Zkrátka, pokud by vše nebylo napatlané přeslazenou, exhumovanou šlehačkou, mohlo to být mnohem lepší a ne tak morbidně romanťácký. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu by mělo být upozornění, že při filmu divák nesmí používat mozek. Jinak vítejte ve světě, kde emo virus zamořil celý svět a zachrání ho jen antidepresiva Julka. Pěkná parodie, která mi občas přišla, že to myslí vážně (škoda). Ve více lidech, rozjaření, si to užijete. Sami v ponurém pokoji asi ne. Během filmu dochází k častým představám, že hlavnímu hrdinovi něco uhnije. Slabší 3*. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mátožné bloumání, zastřená mysl... zombíci hledají života smysl. Když city chybí ti, kus mozku pozři. Vzpomínky zasvítí, miluj a prozři." Mrtvolně přeslazená, lehce zahnívající romantická ptákovinka, na pohodu, s nadhledem a pár milými fórky. Jen taková oddychová a úsměvná okusovací blbinka pro zamilované páry, na deštivé sobotní koronaapokalyptické odpoledne. Také ovšem praktický návod k seznamování pro dnešní single mládež, ztracenou generaci internetových zombíků. Slovy našeho sličného jinocha v rozpuku, resp. v rozkladu: "Je mnoho způsobů, jak poznat dívku. Sníst mozek jejího přítele je jedna z méně častých metod." Tak dobrou chuť. Například já jsem si docela pošmáknul. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zombeo a Žijulie. Opravdu originální film (vím, že jde o adaptaci knihy, ale stejně je originální), který tak trochu zvrhle baví a místy snad i dojímá, díky sympatickým hercům je světe div se uvěřitelný a fajn režie dokáže bez problému zakrýt i to, že závěr je děsné klišé. Zkrátka milý snímek o zamilovaném živém mrtvém, který dění kolem sebe trefně komentuje a když se ztrapní na rande, raději by umřel. Podruhé.__P.S. Na DVD je hromada bonusů, což je také úkaz. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie, ty mám věru rád. Vždy po nich sáhnu, když mám chuť vypnout, zrelaxovat a zabít nudu zimního dne. Ale musí mít švih, spád a hlavně aspoň trošku uvěřitelný, nebo úsměvný děj. Což rozhodně není případ tohoto paskvilu. Vše výše jmenované zde úplně chybí, příběh je zcela tragický a tak druhou hvězdu dávám jen za výborný soundtrack. Jinak hodně těžká bída. Skoro na druhou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Nicholas Hoult se nechal slyšet, že inspirací pro jeho roli mu byl Střihoruký Edward ze stejnojmenného filmu Tima Burtona. Hledal postavu, která by v divácích vzbuzovala lítost a soucit. (mahler)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)

Reklama

Reklama