Reklama

Reklama

Rick Dale opravuje staré věci, nejlépe když vypadají jako hromada šrotu. Spolupracuje přitom s Rickem Harrisonem, který má v Las Vegas zastavárnu. Nejzajímavější kousky vždycky Rickovi přiveze a čeká, že je opraví tak, aby je mohl prodat s co největším ziskem. (TV Nova)

Recenze (17)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko je čistokrevný brácha Zastavárny. Oni dokonce tlouštíci ze zastavárny za Rickem občas zachází si nechat něco zrestaurovat... Máme skvělou příležitost vidět celou řadu zajímavých věcí, které Rickovi nosí zákazníci s přáním zda by jim ten velmi často šrot nebo nálezový stav nedal do kupy... Z některých renovací jde divákovi opravdu hlava kolem. Hlavně věci plné mechanických převodů, ozubených koleček atd.. jsou kolikrát jedna rezavá kupa šrotu a dílna to dá dohromady tak, že to všechno zase běhá a vypadá to jako z výrobního pásu. Já si jen říkám co je ještě restaurování a co už nová věc. Pokud mám např. Edisonův promítač se žašlým textem na výrobní tabulce, nechal bych zrenovovat maximálně šetrně ten text. Rickova dílna vše obrousí, opískuje, pochromuje a pak nechá popsat znovu... Je to ještě cenné? Zdá se, že Amíkům stačí že to vypadá jako nové a blýská se to. Pojem - patina- či - stopy opotřebování po užívání předmětu, které mají také svoji hodnotu tu moc nefrčí... Ale dobrej seroš, některé americké věcičky ze čtyřicátých a šedesátých let ukazují o kolik levelů jinde (míněno napřed) byly vždy Spojené státy před Evropou. * * * * ()

mover 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Mistry zastavárny, rád zajde "o dům dál" do dílny Ricka Dalea. Bez něj by to ostatně nemělo šťávu. Občas se tu objeví i slavní "zastavárníci" a jiné postavy, člověk přičuchne ke klasickým auťákům a dalším vzácným kouskům. Stejně tak doporučuju i Counting Cars obdobné provenience. Negativum je, že až často se restaurátoři nějak nechají unést a historický exponát za každou cenu překopou; co bylo černé, musí být bílé, použít jiné materiály než se dochovaly; z veteránu udělat tuzing atd. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Seriál navazující na jiný seroš kanálu History Chanel ("Pawn Stars"). Spolupracovník zastavárny Gold & Silver Pawn Shop Rick Dale ukazuje celou šíři svojí pracovní činnosti, ne jen opravu věcí pro tuto zastavárnu. Tenhle chlápek a jeho dílna je schopný restaurovat prakticky cokoli. Zajímavé, celkem poučné a dokonce i zábavné. 80 %. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Další pořad z rodiny History Channel, kde světlo světa spatřují zaprášené věci dní minulých, tentokrát ale ze samé podstaty pořadu bez příchuti hazardu, poker-face smlouvání o každý dolar a vzrušení z vidiny horentních zisků bez hrábnutí prackou, které jeho bráškům ze zastavárny nebo dvojici starožitníků v dodávce dávají trochu navrch. Kontrast lesku a omšelosti restaurovaných objektů pak celý formát nezachrání, rodinné handrkování mezi zdmi dílny pak už vůbec ne a z pořadu zbývá jen ryze odpočinková záležitost na druhé koleji. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Další z řady nenáročných reality sérií, ve které se prozměnu nahlíží na skutečnou technickou stránku oprav. Některé díly jsou zajímavé, jiné méně, ale vše se primárně odvíjí od opravovaných věcí a od osob, které se na renovaci podílejí. Stejně jako v obdobných projektech i zdejší ňoumové jsou totiž hlavními nositeli zábavy... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V 11. epizodě 4. série s názvem Billy Joel: A Matter of Rust je možno spatřit rádio Zenith Tube 702434, Model 1005 s empírovým designem z roku 1938. Americká společnost Zenith Radio Company byla formálně založena v roce 1923. (sator)
  • Velká část automatů, které Rick Dale opravuje, vyžaduje ke spuštění nebo vydání zboží „niklák“. Niklák je pěticentová mince a jelikož čtvrtinu mince tvoří kov nikl, vzniklo toto hovorové označení. (sator)
  • Excentrický sběratel Lonnie, který se objevuje čas od času napříč celým seriálem, je Lonnie Lee Hammargren (*25. 12. 1937) – americký politik, neurochirurg a 31. guvernér státu Nevada. Svůj život strávil sbíráním kuriozit a vystavoval tisíce předmětů ve třech přilehlých domech v rezidenční čtvrti Las Vegas. Jejich nákupem utratil na 10 milionů amerických dolarů. (sator)

Reklama

Reklama