Reklama

Reklama

Go!

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 26 min

Obsahy(1)

Dokument o Janě Henychové, ženě, která jako jediná u nás se dostala do světa mushingu – jízdy se psím spřežením. Povel GO!, kterým odpradávna začíná start psího spřežení, uslyší divák z úst Jany Henychové, výrazné osobnosti našeho, ale i evropského mushingu. Mushing – jízda s psím spřežením – je pro svůj drsný charakter a extrémní výkony, odehrávající se v nepříznivých zimních podmínkách, většinou vnímán jako mužský svět. Jana Henychová z Jizerských hor je jednou z mála žen, kterým se do tohoto světa podařilo proniknout, a to tak dobře, že se stala několikanásobnou mistryní nejen České republiky, ale i Evropy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Zbytečné hledět na samotný dokument, cílem určitě nebyla působivá kamera a skvělé záběry nebo luxusní projev. Já si z toho odnesl způsob života a to co Jana Henychová pro ty psy obětuje a udělá, přesně jak říkala, pes nechce sedět doma na gauči, pes chce běhat někde po venku ať se ten sport možná zdá krutý. Je tu sice mnoho lepších dokumentů, ale z tohohle jsem si něco odnesl a na to jsou dokumenty, na to aby lidi poučili o něčem co neví, nějaké skvělé záběry jsou už jen bonus a luxus. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky udílím hlavně za osvětu, co se dá podnikat ve volném čase, a za optimistický pohled Jany Henychové. Za ztvárnění bych musel ještě hvězdičku ubrat - dokument vypadá jako domácí video. Projev Jany Henychové prokládaný za každým druhým slovem výrazy vlastně/prostě ztrácí na působivosti. Proč tvůrci nezvolili nějaký komentář? ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama