Reklama

Reklama

Vánoce s Helenou

(koncert)

Obsahy(1)

Záznam koncertu z pražské Lucerny... Opravdové vánoce s vánočními stromy, purpurou a dokonce i se sněhovou nadílkou připravila všem milovníkům vánoční atmosféry Helena Vondráčková. V hodinovém programu nabitém krásnými vánočními melodiemi a za doprovodu rozšířeného Big Bandu Felixe Slováčka, posíleného smyčcovým orchestrem Rudolfa Wiedermana, diváci uslyší a uvidí Helenu Vondráčkovou a její hosty – Jiřího Korna, Martu Kubišovou, Karla Černocha, Prestissimo, Bambini di Praga a Petra Maláska. Vedle klasických českých a moravských koled ("Nesem Vám noviny", "Narodil se Kristus Pán" a další) zazní známé i méně známé světové vánoční a liturgické písně. Program otevírá velkolepý Vánoční chór (nová verze slavné "Amazing Grace" u nás proslavená Karlem Gottem pod názvem "Už z hor zní zvon"), ve kterém Helena Vondráčková schází jakoby z oblaků v purpurovém vánočním rouchu. Nechybí samozřejmě Gruberova "Tichá noc" a v Gounodově "Ave Maria" Helena opět dokazuje, že její umění a hlasový potenciál přesahuje daleko běžné hranice populární hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Shodneme se s komentářem otíka, že mluvené slovo působí trochu nemotorně a Helena Vondráčková nikdy slovy mimo písně příliš nevládla. Ale jinak písně i koledy zní fajn a potěšili mě i hosté. Celková atmosféra je opravdu dobrá a musím se přiznat, že tento koncert se mi dost líbil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale vcelku tradiční vánoční koncert Heleny Vondráčkové z vánoc provoněné Lucerny. Písně jsou laděné vánočně, sem tam nějaká koleda, sem tam moderní vánoční píseň. Ale vše se dobře poslouchá, také s hosty jí to ladí, takže proč ne, pohodová zábava. Ovšem to její průvodcovské slovo je strašně sterilní, horší než Gotťákovo. A to už je co říct. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama