Reklama

Reklama

Největší tankové bitvy

(seriál)
  • Kanada Greatest Tank Battles
Kanada, 2010, 20x45 min

Režie:

Mick Grogan

Kamera:

Derek Rogers

Hudba:

Richard Pell

Hrají:

Robin Ward (vypravěč)
(další profese)

Cyklus dokumentárních rekonstrukcí.
Jednotlivé díly: 1.-El Alamein
2.-Kursk, operace Citadela
3.-Prochorovka
4.-Normandie
5.-Arracourt
6.-Ardeny I.
7.-Ardeny II.
8.-Hochwaldský les
9.-Yom Kippur
10.-Perský záliv
11.-Korea
12.-První monstra
13.-Francie 1940
14.-Itálie 1943
15.-Tunis
16.-Ludwig Bauer
17.-Šestidenní válka
18.-Sinaj 1973
19.-Pobaltí 1944
20.-Stalingrad (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Veľké plus je, že tento dokument vôbec vznikol. Žiaľ, paradoxne práve v tom spočíva aj jeho rovnako veľké mínus, pretože spôsob spracovania, ktorý títo nešťastníci z Kanady zvolili, uvrhol tento sľubný počin do kategórie "premrhaný potenciál" a kompletne tak minul svoj zdanlivo neminuteľný cieľ rovnako dobre, ako osudová strela spomínaného skopčáka z panzerfaustu minula Sherman. (Tank Sherman byl vyzbrojen kanonem ráže 75mm s krátkou hlavní, chránil ho jen 51mm silný, přední pancíř, tank byl síce zranitelný, ale lehký, rychlý a pohyblivý...) ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

"Tam kde forma obsah zabíjí,tam vládne nahý král..." (Znouzectnost)....................Jako kdyby válka byla jen počítačová animace či hra na jejímž konci se objeví "GAME OVER",comp se vypne a jde se na jedno...Jinými slovy , další líbivý dokumentární seriál ,který nezachrání ani pár neokoukaných historických záběrů z míst bojů.Tuším že na csfd.cz již někdo přede mnou napsal : "Víme co měl Hitler k večeři,kolik vystřídal milenek,jaké nosil trenky ap. ,ale kdo skutečně stál za rozpoutáním druhé světové války (...vlastně i té první a obou ze Zálivu,Vietnamu..),kdo z ní měl největší prospěch jak finanční,hospodářský, tak hlavně mocenský o tom se stále mluví jen velmi nesměle...." Naprostý souhlas ! ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné výstižně shrnuli mí oblíbení uživatelé flanker.27 a gudaulin, takže jen dodám, že kanadský historický dokumentární seriál pomalu ale jistě začíná být synonymem pro povrchní, zmatenou a horkou jehlou šitou snůšku těchže několikrát se opakujících informací a celkem povedených animací. Nejvíc mne pobavil hitlerovský veterán ("Pobaltí 1944") nadšeně vzpomínající jak byli němečtí tankisté oproti Rusům mnohem rychlejší, přesnější a vůbec daleko lepší. Mělo to holt jen jednu drobnou vadu na kráse - projeli nejen tuhle bitvu, ale i celou válku :-D. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

To neustálé opakování /zdůrazňování/ některých zásadních momentů, je vlastně to jediné, co sráží kvalitu tohoto bezpochyby přínosného dokumentu .. zapálený, zvídavý laik se zde dozví několik velmi zajímavých zásadních informací, o kterých se doposud nahlas příliš nehovořilo .. mám namysli především tři momenty : 1. Prochorovka .. zdejší podání a doplňující informace se dosti zásadně liší od toho, co nedávno zaznělo v ruském dokumentu Velká vlastenecká válka, vlastně se liší od všeho, co jsme doposud mohli někde slyšet, vidět, nebo číst … 2. Západní fronta .. při střetu amerických a německých tankistů, byl obvykle vítězem americký pilot - tankobijec … 3. válka v Perském zálivu .. nebezpečná, okolní země ohrožující Republikánská garda, byla ve skutečnosti spíše jen na ozdobu, se zastaralou vojenskou technikou, bez prostředků nočního vidění, nebyli a ani nemohli být útočícím Američanům rovnocenným soupeřem … ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Nemám tenhle dokument příliš v oblibě. Není pochyb o tom, že svědectví pamětníků je vždy přínosné, a to tomuhle dokumentu člověk upřít nemůže. Ale co mě irituje, jsou za prvé ty neustálé renderované animace, které veskrze nemají žádnou výpovědní hodnotu, snad jen pro člověka, který není druhou světovou válkou políben, ale to by zřejmě šlo nahradit i běžnými dobovými záběry. Druhou věcí, co mi dost kazí dojem z celého dokumentu, je ta dynamická "akční" hudba která zní v pozadí. To ve mne vyvolává pocit, že autoři z toho chtěli udělat spíše akční podívanou, než důstojný dokument. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama