Reklama

Reklama

Walt Disney dlouhodobě usiluje o filmová práva k psanému románu Mary Poppins. Opakovaně žádá jeho svéráznou autorku P. L. Traversovou o setkání, ale ta hollywoodského velikána po celá léta úspěšně odmítá, stejně jako udělit mu souhlas k právům na její milovanou postavu a knihu. Protože si ale uvědomuje, že prodejnost jejích knih klesá a budoucnost je nejistá, v roce 1961 se setkáním souhlasí. Vzniká tak dvoutýdenní dobrodružství, které nakonec vyústí v zahájení prací na zbožňovaném a mnohokrát oceněném filmovém fenoménu Mary Poppins. Během těchto dvou krátkých týdnů se Walt Disney v maximální možné míře snaží vyjít Traversové vstříc. Vyzbrojený nápaditými storyboardy a veselými písničkami od talentovaných bratrů Shermanových na ni podniká doslova frontální útok, ale spisovatelka se jen tak nevzdává. Zanedlouho Disney zklamaně sleduje, jak její odhodlání mu práva neposkytnout jen sílí a ta se mu tak i přes jeho snahy stále více vzdalují. Teprve ve chvíli, kdy se v duchu sám přenese do svého dětství, je schopen začít chápat démony, kteří spisovatelku pronásledují, a společně vypustí Mary Poppinsovou na svobodu, aby společně vytvořili jeden z nejpůsobivějších filmů filmových dějin. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (331)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: 125-minutová reklama na Walt Disney studios, čo však nie je negatívny fakt a to hlavne kvôli dobre fungujúcej dvojici Hanks + Thompson. Celý film sa lepšie pozerá ak človek pozná román Mary Poppins a preto určite odporúčam si niečo o ňom (ak nie celý :)), pred tým ako sa do filmu pustíte, prečítať. Inak ma film nijako výrazne nezasiahlo, no určite patrí medzi to prijemnejšie z aktuálnej filmovej tvorby. Young man, if it is your ambition to handle ladies' garments, may I suggest you take employment in a launderette? ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle není sequel k zachraňování vojína Ryana, ačkoliv by se to tak zprvu podle názvu filmu a představitele hlavní postavy mohlo zdát. Tom Hanks zde tentokrát jako Walt Disney zachraňuje zdánlivě fiktivní postavu z jedné knížky. A jestli se mu to podaří, tak tím možná zachrání i mnohem víc... Co víc říct. Celkem pohodový film s klasicky výborným Hanksem a lehce přehrávajícím Colinem Farrellem s Emmou Thompson, která je jako zapšklá angličanka babou na zabití. To vše okořeněno vtipnými dialogy a fajn soundtrackem. Za mě 4* a asi se půjdu kouknout na Mary Poppins. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký ten milý, ľudský film. John Lee Hancock dokázal krásne vyvážiť dramatickú a komediálnu rovinu a zostať vo sfére ľudského príbehu a čarovnosti. Pravdou je, že dramatická línia bola pre mňa predsa len trocha uťahanou a narúšala dokonalú rovinu prepisovania knihy do filmovej podoby, kde dominovalo herecké duo Thompson a Hanks. Ale v konečnom dôsledku sa jednalo o príbeh, kedy sa jeden vyrovnáva s minulosťou. S možnosťami, aké prináša život a s prekážkami stojacimi za prekonanie. Saving Mr. Banks je pre mňa rovnakým pohladením akým bol pre mňa minuloročný Hitchcock. Nenájdete tu nič originálne, ale dobre sa na to pozerá. A finále je neskonale čarovné. Jeden z tých malých veľkých filmov. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se unést a opít rohlíkem, přiznávám a je mi to jedno. Protože tady bylo naprosto jasné, jak to bude probíhat, všechno bylo předem propočítané a v podstatě nepřekvapivé, ale hezky. Není tu špatného nebo nezajímavého herce, necháte-li se unést příběhem, nezklame vás, teskné sekvence jsou také očekávané, ale Newmanovo "bublání" tomu pomáhá do plusu a vůbec, bylo to příjemné pokoukání. ~ Snad jen film mi mohl končit autorčiným vstupem na premiéru zavěšena v rámě Mickeymousovo. ~ Chlapci v Soči vytrpívali výhru nad slovenskými bratry 5:3, sál odcházel s panem Banksem do mlhavého oparu. ~~~ Prostě to byl chladný kalkul a jen odvedené řemeslo, ale fakt pěkně odvedené řemeslo. ~~~ 3,5* ~~~ You promised that you'd fix everything! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kelly Marcel, Sue Smith | Hudba: Thomas Newman | Produkcia: Alison Owen, Ian Collie, Philip Steuer | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, BBC Films, Essntial Media, Ruby Films, Hopscotch Features | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 99,912,381 $ || Na prvý pohľad až absurný námet, ktorý predpovedá úplný prepadák. Nie však, ak má film hercov, ako je Hanks a Thompson. Ten príbeh je miestami fakt slabý a scenár občas padá do sentimentálnosti a emočného vydierania. Dokonca ani tvoriaci proces nie je dosť zaujímavý, pôsobý skôr infantilne a lahkovážne. Ale i všetky tie negatíva prehlušuje dôvtip, nadhľad a herecký koncert zúčastnených. Producenti vtom museli mať nie len peniaze, ale aj srdce, pretože s týmto by ktokoľvek v dnešnej dobe produkčne nevyliezol. Na jedno videnie silný nadpriemer, a pre mňa milé prekvapenie. 77% | Videno v Cinestar Anděl, 18.2.2014, Praha | ()

Galerie (54)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo od 19. septembra 2012 do 22. novembra 2012 v Južnej Kalifornii - pozemok Walt Disney Studios v Burbank, Disneyland v Anaheime, Big Sky Ranch v Simi Valley, Los Angeles County Arboretum and Botanic Garden, čínske divadlo TCL. Pôvodne sa malo natáčať aj v austrálskom Queenslande. (classic)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Bonnie a Clyde umřeli rukou Liama Neesona

Bonnie a Clyde umřeli rukou Liama Neesona

13.04.2013

Alespoň se nám to pokusí tvrdit dobové akční drama Highwaymen. Pokud Neeson kývne na nabídku, zahraje si slavného texaského rangera Franka Hamera, který údajně přežil víc jak 100 přestřelek, zabil… (více)

Reklama

Reklama