Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gigantický pavouk zmutovaný mimozemskou DNA požírá obyvatele amerického města. Zastavit se ho pokusí mladá novinářka a tajný agent. Mladá novinářka Marci Eyre je posedlá mimozemšťany a teoriemi o vládních spiknutích, čímž leze na nervy nejen svému šéfovi. Není divu. Právě dokončila rozhovor se dvěma údajnými mimozemšťany, kteří její pozornost obrátili k tajné základně v nedaleké poušti. Tady totiž probíhají neobvyklé experimenty jejichž cílem je vytvořit dokonalou zbraň spojením pavouka a mimozemšťana. Projekt pod názvem Tchyně se právě chystá k rozhodujícímu kroku, který probíhá na palubě raketoplánu Solaris, kde se vědci chystají vstříknout mimozemskou DNA do těla pavouka. Jenže právě v tu chvíli je raketoplán zasažen obrovskou sluneční erupcí, která zmutuje pavouka, vyřadí z provozu přístroje a Solaris se začne řítit k Zemi. Dopadne kousek od tajné základny a svědky jeho dopadu se stane také Marci, která se společně s fotografem Slickem a hackerem Jakem chystá odhalit tajemství základny. Rozhodnou se raketoplán prozkoumat, ale v okamžiku, kdy objeví mrtvou posádku a znetvořeného polomrtvého kapitána, vtrhnou dovnitř vojáci vedení zvláštním agentem Grayem a jeho zástupcem Johnem Murphym. Trojice se přesvědčí, že s Grayem není žádná legrace, když vidí jak chladnokrevně zastřelí vědce, trvajícího na tom, aby byl kapitán dopraven do nemocnice. Když pavouk s mimozemskou DNA omylem skončí na podrážce agenta Murphyho, celý tým se stáhne a po zničení raketoplánu se vrátí na základnu, kam se podaří proniknout také Marci a jejím kolegům. Tady ovšem zanedlouho vypukne panika, protože z kapitánova těla se vyleze obrovský pavouk, který se vyklubal z vajíčka, jenž do jeho těla nakladl zmutovaný pavouk. Zabije dva z vědců a zmizí v útrobách základny. Zatímco se Marcy s kolegy snaží uprchnout před vojáky, kteří je objevili, pavouka se vydá hledat speciální jednotka a když na něj narazí má už netvor přes dva metry a hravě si s nimi poradí. Zabije také Jakea, který se ho pokusil zlikvidovat a do obrovské pavučiny ve výtahové šachtě lapí také Marci se Slickem. Marci se nakonec osvobodí a s pomocí agenta Murphyho uprchne ze základny, když však dorazí do redakce, čeká tu na ně Gray, který je nejen psychopatem, ale také dalším pavoučím inkubátorem. Dřív než jim stačí ublížit je rozerván a z je útrob vyleze pavouk, který během krátké chvíle dosáhne obřího vzrůstu a začne likvidovat redakci. Marci a Murphy chtějí varovat obyvatele, ale ti znají Marci i její posedlost fantastickými historkami a příliš jí nevěří. Pochopitelně jen do chvíle než pavouk vtrhne do ulic a začne obyvatele městečka požírat. Marci s Murphym jsou odhodláni pavouka zlikvidovat, protože pochopí, že svět je vážném nebezpečí. Každá další generace pavouka je totiž několikanásobně větší než ta předchozí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

O vzniku a zániku jednoho filmu formou hlášek z něj: –Co to má znamenat? –Nevím, ale chci to natočit__ –Varování! Stoprocentní úmrtnost__ –Pane, pane, co to bylo? –Zvykejte si, tady to takhle chodí –Ale, Ježíši Kriste…__ –Myslím, že budu asi zvracet__ –Já se tam v žádném případě nevrátím__ Ale nebojte se, ona je místy ohromná legrace, třeba když přerostlý digitální pavouk, který se před chvíli vyklubal z jednoho zákeřného bastarda, po vzoru Godzilly zašlapuje vřeštící chodce. V jednom momentu se hlavní hrdinka dokonce neohroženě pouští do boje v mokrém tílku dávajícím plně vyniknout slušnému obvodu jejího poprsí. Je to neskutečně nevydařený céčkový eko-horor, ale až nebezpečně zábavný. 10% ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u béčka tak nenasmál, ale tady to byla opravdu fraška. Většinou mám pro tvůrce pochopení a snažím se jim nekřivdit, ale tohle je špatné od hlavy po paty. Báječné triky, zbraně z molitanu a nakoupené zřejmě v hračkářství, nepřekonatelně špatné herecké výkony, absence scénáře a režiséra na place - klobouk dolů to je bomba. A kdo viděl trailer už se nemusí obtěžovat ztrácet čas s celým snímkem - vše je totiž v upoutávce od počátku až po závěr. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nu Image si na začátku nového tisíciletí oblíbilo (no vlastně až do teď) natáčení céčkových hororových filmů, ve kterých hrají hlavní roli různá zmutovaná či přerostlá zvířata (monstra) a tak po žralocích přišli na řadu pavouci, krokodýlové, chobotnice a další. Tento film je mnohými označován za úplný odpad, ale s tím já nesouhlasím. Ti co jsou už v podobných kouscích zběhlí, ví, že byly natočeny ještě mnohem větší „hrůzy“. Ani Spiders ovšem nedosahují alespoň průměrné kvality, protože špatných efektů a (ne)logických kopanců je tu až přespříliš. Dokud se však děj nepřesunul ze základny do města, docela jsem si film i užíval. Pokud tedy přeskočím pasáž o „údajných mimozemšťanech“ ve studiu (to bylo dost trapné). Zmutovaný pavouk totiž téměř okamžitě započne eliminaci lidí a já se tak ani moc nenudil. Je sice pravdou, že jeho digitální ztvárnění bylo spíše k smíchu, nežli by se u něj někdo bál a místy jeho řádění spíš připomínalo komedii, ale jsem tu narazil i na několik slibných momentů. Mezi ty však nepočítám ono sražení pěstí ze schodiště či zrození megamonstra v kanceláři. V těchto chvílích jsem zažíval opravdu jen pocit trapnosti. On celkově ten konec je už dost přehnaný a tvůrci se měli raději inspirovat u starých filmů, ve kterých rovněž hráli důležitou úlohu přerostlí pavouci. Přemrštěných situací tu však bylo s přibývajícími minutami stále víc a víc (kupříkladu ono závěrečné zničení pavouka, proměna ustrašené novinářky v drsnou akční hrdinku). Společnost Nu Image však jasně demonstrovala, jakýmiže kroky se bude dále ubírat v budoucnosti a tak buď její díla budete nenávidět, nebo je začnete brát s nadhledem a pak si je možná i alespoň trochu užijete. ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych koupil v hračkářství legendární plechovou slepičku na klíček, obalil jí vatou, přidělal osm nožiček, vypoulené oči a kusadla, stačilo by jí jen natáhnout a efekt by byl mnohonásobně vyšší, než animace pavouka v tomto veledíle. Herecké výkony by hravě zastoupilo několik slabomyslných jedinců a technické zázemí vyběhaná osmička. Za nesmyslně vyhozené peníze by pořídila somálská rodina kravku, otec nové kopí, korále pro osm žen a cuc na kládě pro 24 podvyživených dětí. Kdekdo tady píše jak se u toho nasmál..Já jsem u toho plakal! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Len nápad nestačí ... len peniaze nestačia ... ani dvaja hrdinovia v prepotených, špinavých tielkach a la Bruce Willis nestačia na to, aby sa na takéto filmy dalo pozerať. Najtrápnejšie "digitálne" scény vás čakajú takmer na konci .... brutálny pád do výťahovej šachty (bleeeah) a obmotávanie záporáka pavučinou (double-bleeeeah). No vrcholom bol digitálny mega-pavúk. Mysllím, že aj na Cartoon Networks by sa mu museli malé detičky smiať ... Spuchnuté ksichtíky sa však vydarili vcelku dobre ...) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Camarillu, v Aqua Dulce a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama