Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (607)

POMO 

všechny recenze uživatele

Parádny tvorčí úlet, s ľahkosťou kombinujúci ťažko skombinovateľné žánrové polohy, robiac si pri tom ešte srandu z ich svätých klišé (rada kňaza, gay cops). Aja nie je iba výborný hororový režisér. Aja ja milovník dramatických príbehov aj s romantickým rozmerom a vie parádne žonglovať s obľúbenými pokleslými žánrami. A toto je jeho sviežo originálny a ťažko napodobiteľný mokrý sen, v ktorom sa mimochodom s nadšením nájde tiež Stephen King. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už u knihy jsem si říkal, že je krajně podezřelé, jak moc nápadně Kopec nepadl daleko od Krále. Po vizualizaci jsem si téměř jist, že si papá prostě jen udělal melouch, aby mladej mohl chodit na večírky a dávat rozhovory novinám. Při sledování jsem utrpěl tak brutální Dežo ví, že se dívám na To bez Penyvajse, až jsem o výše uvedených spekulacích neochvějně přesvědčen. Dokonce bych si i troufl ve svém fantazírování zajít tak daleko, abych s klidem tvrdil, že Štefan snad ani žádného syna nemá, protože je to úchyl a šuká jen s lidožravými klauny. Nicméně, na tomto místě bych za normálních okolností prohlásil, že se zfilmování velmi povedlo, nebýt té neodpustitelné kástingové minely s obsazením hnusného chcípáka Heryho do hlavní role. Žádnýma hůlkama se, kurva, přece v knize nemávalo, a i když mu zapudrovali ten blesk na čele, role mu sedla jako jehlan do kruhového otvoru a byl přirozený asi jako mozkový tumor. Je mi jedno, že Rohlíková očividně skvěle a ráda kouří dědky, ale tohle bylo snad ještě horší fopá než negr v roli Linkolna Rájma!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe se tak moc chce odprostit od své osudové postavy, až mám pocit, že od konce příběhu Harryho Pottera bere jen ty postavy, které jsou záměrně nějak vyšinuté nebo nejsou úplně v pořádku. Dobře pro něj. Zatím se mu to totiž bez potíží vyplatilo. Rohy jsou totiž fantasy krimi filmem, který abstraktně vypráví příběh jedné vraždy. Uznávám, že bez těch rohů by to byla klasická kriminálka, ale s nimi je to o to zábavnější, že se člověk s takovým nápadem ještě nikdy nesetkal. A přitom to je natočeno tak šikovně, že tu nemůže být řeč ani o béčkovosti. Musím se přiznat, že mi to opravdu udělalo radost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $173,948Tržby Celosvetovo $3,347,106▐ režisér Alexandre Aja dokáže z akéhokoľvek námetu(aj prašteného) dosť vytrieskať a tu mu to tiež celkom dobre vyšlo, podarené, hravé, zábavné, roztomilé a desivé, mix všetkého /60%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ten konkrétní človíček, který tomuto dílku dal nálepku "horor", by si měl nabrousit svoji rybičku a neprodleně na nejbližším smetišti spáchat rituální seppuku, protože má IQ nižší než automatická pračka bez proudu, je absolutně nepoužitelný pro běžný život a mohlo by se stát, že byste ho u večere požádali, aby vám podal sůl, on by to popletl a místo toho by vám prostřelil hlavu poloautomatickou útočnou puškou StG 44 s výklopným zásobníkem a pochromovanou pažbou. A to by dokázalo pokazit den. Mohu vás ujistit, že tohle toho má s hororem společného asi tolik, co mrtvé dítě s jahodovou zmrzlinou, takže úplný hovno! Hovno horor, ale řádně bizarní ujetina je to! A takové já mám rád. Bylo to originální, bylo to zábavné a bylo to svižné jak cigoš po zásahu elektrickým proudem, takže za mě pět a ať si tu ti samozvaní hororoví guru, kteří se za odborníky považují jen proto, že viděli všechny Halloweenské speciály Toma a Jerryho, klidně dál fundovaně žvatlají ty svoje věčně nespokojené píčoviny. PS.: Všimněte si, že pravidelně o víkendu jsem v hodnocení více tolerantnější než přes týden, a to proto, že se na filmy dívám ráno, na dojezdech a v kocovině a moje mysl je méně náročná. Určitě je ale lepší se čas od času zřídit jako to prase a další den si v klidu doma sentimentálně nadhodnotit pár filmů, než se ráno zmateně probudit v cizí posteli vedle cizí holky a nevědět, jak se jmenuje, kde jste se poznali, nebo jak zemřela. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Náboženská agitka umně maskovaná za celkem zábavnou ulítlost, kterou ale sráží do kolen motivy z červené knihovny - všechny ty přiznané a nepřiznané rakoviny, lásky až na onen svět, padlí andělé atd. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetý film. Aja se s tím nepárá a kombinuje funkční drama (flashbacky do dětství, jak z knih Stephena Kinga) s mysteriozní atmoškou a bizarní komedií trochu okořeněnou hororem :) Nejvíc mě na tom bavily nekorektní humory a scéna s ustřelenou hlavou a následný výbuch smíchu střelce vládne. Alexandre Aja má prostě talent a třeba i bitka novinářů podpořená hitovkou Personal Jesus byla hodně cool. Jenže se mu tuhle směs stejnak nepodařilo ukočírovat, tak aby mě bavila dvě hodiny. Daniel Radcliffe byl ale dobrej. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zůstaňte raději u předlohy. Zadaptovat doslovně Hillovu knihu nemohl Aja ustát, ale takovouhle dávku campu jsem nečekal. Nečtenáři se pobaví. 5/10. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Dimension Films, Radius-TWC // Production Companies: Red Granite Pictures, Mandalay Pictures // ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Chvíľami som mal pocit, že sledujem romantickú, dramatickú, presladenú, rodinnú fantazmagóriu pre puberťákov či ďalšiu časť Harryho Pottera, no vzápätí tam režisér nabehol s nejakou komediálnou vulgárnou / erotickou scénkou či dialógmi, ktoré by mladiství do 15 rokov asi vidieť nemuseli. A asi je to to jediné, čím ma film upútal - dokázal rozosmiať. Štýlovo nakrútený mix všetkých možných žánrov. Akurát na ten môj najobľúbenejší sa akosi pozabudlo. Záver celkom efektný na pohľad a aspoň niečo to tam po necelých 2 hodinách začalo ten sľubovaný horor pripomínať, ale čakal som niečo úplne iné. Takéto smiešne báchorky totiž na mňa neplatia. Chladný priemer tomu dám, ináč sklamanie na celej čiare. Knižnú predlohu som samozrejme nečítal a šiel som do toho s hororovým očakávaním pod menom slávneho režiséra, takže asi sa to aj dalo čakať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné. Radcliffe má Kariéru jistou, zde své herecké kvality jen potvrzuje. Je to vtipné, zábavné, originální a velmi chytré. Konec je velmi efektní, perfektní ustřelená palice a dech beroucí scéna s hady, která je pro mě už teď kultovní. Mohlo to být kratší, ale přesto jsem se bavil slušně. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Město plný úchyláků v čele s krásnou zrzečkou a upířím Harry Potterem (měl by navštívit moji revmatoložku, ta by mu naordinovala sluníčko a tablety s vitamínem D). Autor téhle perly by též měl navštívit lékaře, buď aby šel na odvykačku, nebo k psychologovi :D Ale to já bych asi měla taky, protože mě tenhle bizár neskutečně bavil a občas bych schopnost rohů mile ráda uvítala. Film má další velké plus, protože mi pravděpodobně vyléčil moji fobii z hadů (při pohledu na ně jsem se neschovávala do skříně) a kdyby na konci Daniel začal chrlit oheň, tak jdu snad i do plných :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

70 %. Knižka Joea Hilla mala dobrý nápad, ale inak to bola dosť veľká nuda, no film ma prekvapivo bavil. Je vážny i humorný, je temný i dojemný. Daniel Radcliffe to vcelku v pohode dal. Scenáru sa podarilo vyťažiť z knihy len to najlepšie a je príjemne osviežujúci a nečakaný (Lee rohy nevidí, čo znamená najmä to, že sa „ovláda“ a nehovorí to, čo si myslí). Plus krásna lesná výprava. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni, na tohle jsem se fakt tesil a nejak jsem se k tomu furt nemoh dostat, hlavne me teda lakala predloha Joe Hilla. Popravde jedinej problem filmu je asi jeho dylka, 90 minut by asi bohate stacilo, takhle film zacne bejt po case lehce stereotypni a clovek uz jen ceka, jak se to vse vyresi. Ale jinak je tu na pochvalu asi naprosto vse. Scenar je ocekavane hodne fajn, neni to jen dalsi osudova romantarna z americkyho malomesta a i kdyz je vrah jasnej jeste pred jeho odhalenim, dokaze si film udrzet napeti po vetsinu stopaze. Vizualne to je hodne fajn a neustale tu jsou nejaky kamerovy paradicky, cemuz dobre sekundujou ne bezchybny, ale naprosto dostatecny triky. No a Aja se samozrejme nezapre, takze dojde i na par radne krvavejch scen. Radcliffe je prekvapive taky skvelej, popravde krome Pottera asi jeho nejlepsi role. No a Juno je samozrejme jako vzdy nadherna. Takze za me vlastne naprosta spokojenost, skvelej mix mezi ujetou romantikou, cernou komedii a hororem, trochu to zkratit a bylo by to na 5*, takhle jen hodne slusny 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Paráda, vtipné momenty střídají ty děsivé, ty milé a ty neskutečně "out of place" - je to sice tak trošku mišmaš, ale tyhle vyšetřovací/ztracené lásky věcišky já obecně můžu, navíc Daniel Radcliffe hraje parádně a když ještě připočtu skvělý soundtrack, není moc co řešit. Škoda jen toho wtf finále, jinak bych šel i vejš :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavá černohumorná směska dramatu, mysterie, fantasy hororu a romance, která baví, tak zvláštně okouzlí i překvapuje. Radcliffe mi tady sedí, stejně jako těch pár dalších postav, mistr Aja upevňuje svoji pozici - co film, to kvalita. Možná uznáte, že takový hybrid žánrů vůbec není lehký zmáknout. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je hodně příjemnej film. Takovej nenáročnej, žádnej velkej tlak na diváka .. formy pocitů z jednotlivých částí filmu se zajímavě liší, ... ve výsledku je to vlastně takový "rape and revenge krimi" ... Což mě pobavilo... Nedají se čekat gore scény nebo takový nějaký divočiny, závěr byl až srandovní co se týče triků, ale celkově to fakt dobře vizuálně vypadá, udrží to pozornost a divák by zklamaný být neměl ... Aja nemůže zklamat ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když měly koule, je fajn, že Aja se vysral na remaky, a konečně se vrhl na ambicioznější látku. Talentu má na rozdávání, takže proč ho nevyužít i trochu jinak, než jen zatínáním krumpáčů do lebek nebo zvracením penisů ve 3D. A tak se náš francouzský řezník snad vůbec poprvé věnuje hlavně příběhu, lepšímu vedení herců a líbivé vizuální stránce: zejména pak krásným lesním exteriérům, vymazlené kameře a chytlavému soundtracku. Někteří diváci samozřejmě budou remcat nad absencí gore scén (jedna rozstřelená makovice by tu však byla) a odklonu od hororu k barevné fantasy detektivce, krajní fandové Alexe však pochopí a třeba ocení. (80%) ()

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama