Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Landon / Příběh: Chad Feehan | Hudba: - | Produkcia: Oren Peli, Jason Blum, Steven Schneider | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Room 101 | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 140,706,358 $ || Prvý diel série, ktorý je podpriemerný. Je to len zanechaná forma, ale bez štipky démonickosti, ktorú obsahovali predchádzajúce tri filmy. Takto to vyznelo skôr ako automat na prachy pre tvoriaci tým, a hlavne producentov. Dúfam, že sa to ešte dá zachrániť nejakým invenčnejším piatym dielom, no občas je lepšie skončiť skôr, než aby to dopadlo, ako u sérii Saw... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Oproti PA 3, je čtyřka pro mne určitě velkým zklamáním. Místy laciné lekačky, u kterých jste se pomalu ani nelekly. Přišlo mi to moc uhozené a bez žádné akce. Občas pobavily hlášky pubertálních herců a to je asi tak vše. Jak říkám, třetí díl zůstane pro mě číslo 1. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Seriál o tom, jak Američani nejraději mají doma padesát kamer a točí na ně i jak vypadají při vaření, spaní a záchodě se dočkal dalšího dílu 4. Předchozí díly dokázaly postrašit i pobavit. Tento obludně natahovaný díl youtube - bloncka, která nosí notebook sebou i do sprchy. Hodinu a půl jste natahování nudným záběrem z notebooku, telefonu a dojde i na kinect (jediná zajímavá věc). Bloncka je jediná sympatická postava společně s jejím kamarádem v celé dosavadní sérii PA - to musím uznat, ale zbytek je neskutečná zrecyklovaná s.acka. Už samotný příběh dokazuje bezradnost a další díl s dílem bude mít s předchozím společného jen kameru. Pokud ve své době Záhada Blair Witch budila kontroverze a dokázala i něco vzbudit, pak je série PA velký kalkukl. Za málo peněz udělat více peněz. Předchozí díly bavily a dokonce trojka je nejlepší a měla by se osamostatnit. Mimochodem stává se přesně, co se sérií SAW. Jeden seriál skončil a tak se bude točit jiný. V hororu se to překousne, ale v jiném žánru by se už asi skončilo. Hodnocení OST: žádná hudba, žádné hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl jedničku, dvojku i trojku, tak čtyřka byla téměř povinností. Po roztahaném úvodu, kde jsme málem byli seznámeni i s prvním sexuálním zážitkem mladé blondýnky, se konečně začaly dít i ty tzv. paranormální jevy. Vše začalo klasicky pohybujícím se lustrem. Ale to předbíhám. Netradiční věci se začaly dít až ve chvíli, kdy se velmi zvláštním způsobem dostalo naší ústřední rodince do opatrování, démonem ovládané, dítě. Pak tedy ty lustry. Popravdě, už si ani moc nepamatuji, jak to šlo vše popořadě. Nicméně takovým důležitým faktorem byla supervychytávka na kinectu, o jejíž existenci jsem neměl nejmenšího tušení, která v kombinaci s kamerou přeplou na noční vidění, tedy dočasně pracující v infračerveném pásmu dokáže občas objevit nějakého toho ducha. Něco tak debilního snad zdravého člověka napadnout nemůže. Tak naše 15 letá hrdinka s jejím poloteplým přítelem nainstalují do domu jednu kameru a celou noc mají zaplé 3 notebooky, které zřejmě poháněné pouze baterií, neboť přívodní kabel mému zraku unikl, celou noc v HD rozlišení natáčejí. Blik, blik, blik. Kamery se neustále přepínají. Občas se pohne lustr, občas židle, občas se pootevřou dveře. Samotný závěr netrvá dlouho. Teta Katie se začne v domě zabydlovat a během několika minut odstraní všechny původní majitele. Právě samotné finále je naprosto nejdebilnější část filmu. Naštěstí hlavní hrdinka je docela pohledná a webcamera ji často zabírá, takže není velký problém prokoukat se až na konec. Nezdá se mi, že tento nápad je hodný realizace zatím 5 dílů. Myslím si, že nápady a veškeré kouzlo byly vyčerpány v prvním dílu. Nyní už se nevaří ani z té vody. Takový film si může doma natočit každý. 1*. Budu se těšit na pokračování a především na to, co NOVÉHO tvůrci vymyslí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poslušně hlásím, že se po dobu sledování čtvrtého dílu známé horor série, nic paranormálního nestalo. A přece má tohle pokračování něco do sebe. Dvojice režisérů se poučila z chyb ze zmateného třetího dílu a zvolila na počtvrté lepší přístup k látce, která sice originalitou neohromí, ale když chce, zabrnká solidně na nervy vyplašeného diváka. Mladá dívka Alex má zálibu v natáčení své rodiny. Poklidné soužití jejich členů se změní k horšímu, když do rodiny přijde na čas malý chlapec ze sousedství, kterému mámu odvezli do nemocnice. V domě se od té doby začnou dít nadpřirozené úkazy. Dívka se svým kamarádem to tak nenechá a bude chtít celé záhadě přijít na strašidelný kloub, když strašení postupně nabude na intenzitě. Připravte se na to, že první hodinu se děje přibližně toto: domem bryskně přeběhne podivná postava zachycená na všude rozmístěných kamerách, jeden lustr se rozhoupe a druhý spadne, občas se sám od sebe pohne nějaký předmět anebo se se zavrzáním otevřou dveře. Vrcholem strašení je levitace Alex ve spánku. Jak jistě sami uznáte, z toho se nikdo nesloží. Proč tedy dávám tak vysoké hodnocení? Protože bagr. Zbývá dodat, že se jedná o události z listopadu 2011. Film je však natolik profesionálně odveden, že o nějaké přehnané autenticitě nemůže být řeč. Když se navíc tvůrci v záhlaví titulek sami shodí upozorněním, že film je pouhá fikce. A já blbec tomu málem uvěřil. Nebudu prozrazovat, jaká překvapení přijdou na řadu v průběhu děje, protože bych potenciální diváky připravil o nějaké nečekané momenty, které přece jen ve filmu jsou. Celý tento díl bych označil jako nejsnaživější, co do "bububu" efektu a herci byli také nejsympatičtější z celé série. Pětka možná přinese rozuzlení tohoto strašidelného home videa. Dokud diváci nevystaví stopku svým nezájmem, bude se strašit dál. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 53,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 142,8 mil. (NIRO)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)

Reklama

Reklama