Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný dirigent Alex Benedict má poměr s talentovanou klavíristkou Jenifer Wellesovou. Ta má však už dost skrývání a dá Alexovi ultimátum: musí se rozvést, jinak Jenifer jejich vztah veřejně odhalí. Jenže Alex si rozvod nemůže dovolit, neboť jeho kariéra závisí na štědrých sponzorských darech bohaté tchyně. Proto se muž rozhodne milenku navždy umlčet. Zavraždí ji a vše nastrojí jako sebevraždu plynem. Poručík Columbo však verzi o sebevraždě neuvěří a začne na Alexe dotírat se spoustou zdánlivě nevinných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako pisu viaceri, bolo to trochu priehladne, ale ked ho milujes, nie je co riesit. Je to jedna z tych casti, ktoru som si skoro celu pamatal z detskych cias. Tym je pre mna specificka. Cassavetes bol celkom fajn, ale citil som, ze to mohlo byt aj lepsie. Falk bol, mam pocit, o cosi otravnejsi ako inokedy, takze som velmi spokojny so zazitkom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky výborný Columbo, aj keď táto časť v konečnom zúčtovaní nepatrí medzi najväčšie klasiky. Ja som ju videl až potom, čo som podobné odhalenie vraha v tomto seriáli videl už aspoň raz, takže nebol som z pointy až tak nadšený. No a v tom druhom prípade je premyslenejšia a prekvapivejšia. Kto videl všetky diely, určite si spomenie a dá mi za pravdu. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tieto časti, kde môžem pátrať spolu s Columbom, alebo dokonca o krok vpred práveže dosť páčia. Je to dobrá rozcvička pre mozog. Pravdaže tie dôkazy opäť neboli nijako svätoborné, ale príbeh zaujal, zasmiala som sa na služobnom v dome Alexa Benedikta a celkovo tu boli také milé detaily. Columbo rád prehnane zdôrazňuje rozdiely medzi ním ako jednoduchým príslušníkom kriminálky a bohatým protipólom podozrivého, ale aj to je jeho súčasťou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte, poručíku, Vaše obtěžování mě začíná unavovat." Tak to je smůla, pane Benedicte, ale nikdo nedokáže obtěžovat pachatele tak urputně, jako poručík Columbo se svým spícím psem. Mně se to tradičně líbilo, i když to možná chtělo trochu víc crescenda na první dobu, což sice úplně přesně nevím, co to je, ale dirigent Benedict to říkal. A jelikož je to chytrý člověk, tak to po něm budu tupě opakovat, abych taky vypadal inteligentně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tych menej komedialnych dielov. Ale hlavna zapletka je zaujimava, vrah slizky a vrazda je prevedena kvalitne, takze je to napinave od zaciatku do konca. Mozno len odhalenie je slabsie. Komedialnu stranku obstaráva len Columbov pes, ktory v tomto diely debutoval. A este ma zaujala nadherna Blythe Danner, ktora mi cely cas pripominala Gwyneth Paltrow. A ona je to jej matka. :) 7/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • V tomto díle je možné si všimnout, že herečka Blythe Danner je těhotná. V kostymérně se tento fakt snažili zřejmě zakrývat volným střihem šatů, i sama herečka si neustále bříško zakrývá oblečením nebo kabelkami. Avšak při scéně, kdy hraje tenis, šikovný divák pozná rozdíl. Jelikož se díl natáčel v roce 1972 a Blythe Danner je matkou jen jediného dítěte, kterým je Gwyneth Paltrow, která se narodila ve stejném roce, je možné říci, že Gwyneth si poprvé "zahrála" už v seriálu Columbo. (selfesteem)
  • V tomto díle se poprvé objeví nový poručíkův (Peter Falk) pes. (Pepinec)
  • Dům maestra byl také uveden v epizodě The Adventure of Mad Tea Party seriálu Ellery Queen (od r. 1975). (Epistemolog)

Reklama

Reklama