Reklama

Reklama

Howard Zinn: You Can't Be Neutral on a Moving Train

všechny plakáty

Obsahy(1)

Život a doba Howarda Zinna: historika, aktivistu a autora viacerých klasík vrátane: "A Peoples History of the United States". Dokumentárny film obsahuje archívne zábery, komentáre a rozhovory s jeho priateľmi, kolegami a samotným Zinnom. (nessbeal)

Recenze (4)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Metafora vlaku, který nejenom, že jede, ale stále zrychluje na cestě do Konečné stanice tady mluví za všechno. Můžete zkusit vystoupit - a navrhnout to ostatním cestujícím. Můžete se pokusit vyměnit strojvůdce - nebo je přesvědčit o tom, že změna trasy je i v jejich zájmu. Nebo se můžete pohodlně opřít, užívat si výhled z okýnka, a říct si, že změnit dráhu vlaku není ve vašich silách - v tom případě byste se však neměli divit, až dojedete do cíle._________Portrét muže, který šel příkladem milionům Američanů a lidí z celého světa po více než půl století, jenž si rozhodně zaslouží vaši pozornost, zajímáte-li se trochu o historii a občanský aktivismus. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se zbavit dojmu, ze Zinn byl v prve rade vyrecny demagog, jehoz slova jsou vicemene prazdne fraze, ktere sice hezky zni, ale nenabizeji konkretni odpovedi a reseni. I presto Zinnuv pacifismus a koncept obcanske neposlusnosti maji neco do sebe a hodne silne rezonuji i dodnes. Tento dokument ovsem nenabizi vyvazeny nahled na Zinna, jenz by mohl odpovedet na podobne pochyby. Misto toho tu je tradicni bezkrevna kompilace mluvicich hlav, ktere ze Zinna delaji svetce a hrdinu bez poskvrny. ()

BigQuik 

všechny recenze uživatele

"Válka je jako dávka. Cítíš se skvěle, když křičíš: "Vyhráli jsme, vyhráli jsme!". A pak se podíváš zpátky na zem a potřebuješ další dávku, potřebuješ další válku. Proč myslíš, že jsme měli jednu válku za druhou? Během každé války říkají: "Tohle je konec! Tohle je poslední válka!" Během 1.světové války říkali: "Tohle je válka, která ukončí všechny války." A pak, nedlouho poté přišla 2.světová válka. A brzy po ní USA vedly válku v Koreji, a pak ve Vietnamu. Když studuješ historii, tak zjistíš, že války jsou vždy doprovázeny lžemi. Války jsou vždy doprovázeny podvody." ()

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Tento dokument naprosto nedoporučuji všem fašounům, Bushům, Hitlerům, Stalinům, Paroubkům, Klausům, zabeděncům a Evě a Vaškovi. Naopak je vele-osoba maestra Zinna (odpouštíme mu shazování napalmu na Francii) inspirující pro všechny aktivisty, bojovníky s establishmentem a po přečtení Peoples history of the USA snad i pro učitele dějepisu. Archivní záběry vkusně provází filmem, kde si své řekne i Noam a dokonce i neviditelný Matt Damon za mikrofonem. Viva la paix!!! p.s. BigQuik cituje pana Zinna, to jen pro pořádek. ()

Reklama

Reklama