Reklama

Reklama

Hledám ženu. Zn.: Z Východu

(TV film)
  • Kanada Love Translated
Kanada / Ukrajina, 2010, 84 min

Režie:

Julia Ivanova

Obsahy(1)

Mají rozdílné zkušenosti, pocházejí z rozličných prostředí, přesto usilují o totéž. Hledají si vážnou známost. Muži ze západních kultur vyrážejí na deset dní do Oděsy, kde si chtějí najít partnerku pro život. Zprostředkovatelem je seznamovací agentura, která má na svých webových stránkách registrovaných dvacet tisíc žen z Ruska, Ukrajiny a Moldavska. Vedle nich lze na stejných stránkách nalézt i dvacet tisíc mužů ze Severní Ameriky a Evropy. A právě tito mužští klienti se s vážnými úmysly vydávají hledat štěstí a lásku na Východě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poučné a hlavně smutné. K lítosti jsou obě strany: ukrajinské poloprostitutky i sebeklamem trpící nabubřelci z Ameriky. /2. 1. 2012/ ()

borsalino

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle nejde... Je to až neuvěřitelné, jakou někdo dokázal najít mezeru na trhu a dokonale využil obě strany pro vlastní prospěch. Na straně jedné hloupoučké, naivní, nepřirozené a vnadné rusandy, které se chtějí provdat na západ, na druhé straně chlápci ze "západní" Evropy, kteří se pod rouškou vážného vztahu vydávají "na trh" do východní Evropy, aby si našli ženu pro život (tak mě napadá, jestli už ve spojení těchto slov není něco neřešitelného...). Já bych to těm chlapům ani nezazlíval, kterému by nedělalo dobře, když by se kolem něj točily samé kočky (i když některé umělé barbíny měly ke kočkám dost daleko). Tak co tedy na tom všem tak ukrutánsky skřípe? Jednoduše všichni lžou, chlápci se skrývají za žvásty o duchovních hodnotách a přitom nevyndají oči z ženských výstřihů, ženské se skrývají za naučené, naivní fráze o kráse západního světa a přitom se chtějí dobře nakrmit a podojit chlápka někde u Diora. K tomu kulisy vybydlených sídlišť a špinavých špeluněk, kde tyto krasavice skutečně bydlí. Fantastická je však pointa, v podstatě jakýsi doslov těsně před závěrečnýma titulkama, což je u dokumentu dost nezvyklé. Já Vám to neprozradím, abyste měli motivaci :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o tom, čoho sú schopné niektoré ženy z krajín bývalého komunistického bloku. To, že Slovenky a Češky, Poľky, či Balkánky majú radi cudzincov, najmä ak sú zabezpečení som vedel. Dokonca aj to, že ženy z bývalého Sovietskeho zväzu sú v tom ešte prepracovanejšie. Vidieť to však takto zhrnuté a bez hanby bol pre mňa šok. Na jednej strane oceňujem, že sa tu poukáže na ženy, ktoré sú pre zelenú kartu, veľa peňazí, vysoký životný štýl ochotné urobiť takmer čokoľvek. Na druhej som z toho smutný. Dá sa v týchto krajinách vôbec nájsť "tá pravá", keď väčšina z týchto sú takéto? Dokonca aj niektoré, ktoré by človek považoval za normálne a nikdy by to na ne nepovedal, sú toho schopné. Je smutné, že my muži a ženy z východu sa navzájom nevážime, nemáme radi a radšej volíme často predstieranú lásku, sebaklamnú lásku z inými ľuďmi zo sveta. Potom sa niet čomu diviť, že slovanské krajiny majú tendenciu k vymretiu, nahrádzajú nás tu Moslimovia, Tatári, Čečenci, Albánci, Rómovia a Maďari a iné menšiny. Chlapi z poza mora z tohto dokumentu by sa dali nazvať záletníci, sukničkári, playboyi atď. Po čase sledovania dokumentu mi z toho bolo zle. Ženy boli krásne, hlavne tá blondína-speváčka bola podľa môjho vkusu, či tá hnedovláska so škaredým bytom a pekným zadočkom tiež ušla, ale ak sa mám odosobniť od sympatií ku kráse, morálka bola nanič, zakázal by som takýto polopredaj žien. Naozaj mám na to výraz polopredaj! Nepáči sa mi, že ten dokument to akoby vôbec neodsúdil, len to ukázal. Bojím sa len toho, že čím viac mužov na Západe to uvidí, tým viac nám ich sem nabehne a budú tu vyvádzať. Naozaj ako v Hosteli. Odo mňa to má 50%. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Rovnice tak dokonalá, že by se z toho Einstein vystříkal Bohrovi do podpažní jamky. Vysoký věk, hodně peněz a severoamerický pas na jedný straně a krásňoučký, mlaďounký, hloupoučký Ukrajinky na druhý. Všichni jsou happy a komu záleží na tom, že ty potvorky orgasmus jenom hrajou a po každým orálu si jdou vyčistit zuby? Nebo byste nechtěli ženu, která je ve věku dcer vašich kamarádů, kteří na ni myslí při sexu se svou (doslova) starou? ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, tieto veci sú všeobecne známe ( keď už nie z iného, tak zo všadeprítomných internetových reklám, čo na mňa stále vyskakujú ), ale vidieť to na vlastné oči, to je už niečo celkom iné. Komerčne a hromadne organizované, dôstojne a elegantne sa tváriace „hľadanie lásky“ zazobancov z druhého konca sveta, ktorí sa so svojimi potenciálnymi ženuškami nedokážu ani dohovoriť... a na druhej strane strašná túžba uniknúť zo svojho sveta a dostať sa k blahobytu a vymoženostiam kapitalizmu, ktorá musí stáť za túžbou týchto dievčat, že sú ochotné stať sa v podstate tovarom v pôžitkárskom obchode s pánmi, čo nevedia zbaliť slečnu inak ako na peniaze, čo dokazuje nielen tento pozlátkový obchod, ale aj ukrajinské zásobovanie svetového trhu s bielym mäsom dievčatami, čo sa nechajú zlákať na častokrát pochybnú „prácu v zahraničí“. Účastníčky týchto vzťahových zájazdov sa majú zrejme neskonale lepšie a ak im to vyjde môžu si prísť k pekným peniazom a pohodlnému životu, ale netrúfol by som si zovšeobecňovať... Nepochybne sú medzi nimi úspešné zlatokopky, ako aj zúfalé obete, nie nepodobné tým zneužitým nešťastniciam, čo šli kdesi na západ za prácou alebo boli prosto iba unesené.. Keďže k "nájdeniu lásky" v tomto turnuse veľmi nedošlo, privádza ma to iba viac k otázke, ako sa to má s týmito agentúrami skutočne... Forma dokumentu je príšerná, až amatérska, a navyše mu chýba akákoľvek snaha odhrnúť to gýčovité, naivné a neúprimné pozlátko, osvetliť niečo hlbšie, to skutočne zaujímavé pozadie, motivácie alebo inteligenčnú úroveň večne usmiatych slečien. Hoci obsah zaručuje enormnú zaujímavosť, bez snahy o čokoľvek iné okrem ilustrovania formou televízneho bulváru, sa nedá rozlíšiť od senzačnosti. Okrem toho, ak by bola autorka skutočne dokumentaristicky ambiciózna, mala by sa pokúsiť o pokračovanie, nakrútiť nejaké dievčatá, čo sa za oceán dostali – ako dopadli, čo sa s nimi stalo. Či sa im splnila ich vysnívaná vidina šťastia, pre ktorú obetovali mladosť, krásu a vlastné city, alebo skončili v bordeli či na ulici... alebo proste iba zmizli – čo sú krajné varianty nekonečnej škály možností a potencialít. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný projekt. Bezmála šedesátníci se jedou podívat do postsovětských zemí, zda se mezi tamějšími studentkami nenajde ta pravá... Hrozná naivita, nechutný byznys, ale všichni se tváří tak spokojeně... Nedokážu si představit "bohatství" a "přínosnost" těch rozhovorů mezi chlápky, co se doma nedokázali seznámit na straně jedné a anglicky nehovořícími bárbínami na straně druhé. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Považuji za velmi vhodné, aby to vidělo co nejvíce chlapů. Sám jsem chlap a iluzi o ruských pipinkách jsem si nikdy nedělal, ale tohle možná ještě přemohlo mé očekávání. Holky zmalované jak zákon káže bydlící pomalu ve sklepě, ale na sobě nosící značkové hadry za měsíční výplaty, dychtící po multimilionářích, kteří si je odvezou z ruské díry, aby pak nemuseli nic dělat a jen si kupovat drahé věci včetně šperků. To je celý jejich životní cíl. Smutné, velmi smutné. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*SOFISTIKOVANÁ FORMA PROSTITÚCIE* Zaujímavý dokument o sorte ľudí, medzi ktorých by nejeden muž asi aj chcel na čas patriť. Prepadnúť ilúzii, že toľko mladých a krásnych žien sa o nás zaujíma len a len kvôli nášmu vzhľadu a dobrým vlastnostiam. Byť plešatý, pupkatý a nízky a zároveň byť žiadaný. Dokonalá masáž mužského ega, po ktorej však chtiac-nechtiac nasleduje triezvy pohľad na celú tú zvláštnu situáciu, kde nie ženy sú lovná zver, ale práve ten, ktorý sa za lovca považuje. Všetky tie ženy ich chcú a zabárajú svoje dlhé a vyčačkané nechty do mužského mäsa - na čas, pre peniaze, pre vlastný prospech. Verdikt v 1 vete: O ľahkých dievčatách, odetých do závoja seriózneho záujmu. 02.01.12 ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Ženy, které neváhají pro trochu luxusu nabídnout na pár dní sebe sama a chlapi, kteří, ač obří zoufalci, se neustále poplácávají po ramenou, jací jsou to borci, že po nich i v šedesáti jedou takové mladé krasavy. Je to úsměvné i hrozné zároveň. ()

lili6 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý dokument, ovšem jeho rovina je neuvěřitelná. Mladé dívky se prodávají pro zelenou kartu, kterou získají manželstvím se starým bohatým Američanem. Každý na tomto vztahu vydělá. Neuvěřitelný. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Každý chce to čo nemá - muži štyridsiatnici z Ameriky poväčšinou solvenťáci sú sklamaní z domácich paničiek a tak pomocou zoznamky odlietajú na Ukrainu, kde ich už čakajú násťročné slovanské fešandy s prázdnymi vreckami a často aj mozgami, ktoré chcú zase lásku/peniaze/ bohatých západniarov. Na príklade pár jednotlivcov z oboch táborov vidíme beznádejnosť snahy o manželský zväzok. Príliš veľa rozdielov a tak nakoniec skončí sobášom paradoxne tlmočníčka.. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Jak se dá toto hodnotit? Průměrem? Uznávám, že to bylo docela zajímavé, ale že bych to musel vidět ještě jednou? To asi ne. Proto musim dát 3 hvězdy. ()

Koprska 

všechny recenze uživatele

Po filmové stránce hrůza, ale poslání to má neskutečné!!! Normálně jsem ráda, že něco takového kdo vymyslel a natočil! Legální podpora toho, co u nás většina lidí odsuzuje.. Aneb modelu - starší, bohatý, tlustý, movitý + mladá, krásná, chudá :) Nevím, zda se bavit, nebo brečet.... Smutné je, že zde jsou i docela chytré slečny.. A pak se stane, že pěkná soběstačná učitelka dá celý plat za boty od Diora, nastříká se parfémem od Armaniho, nemá na nájem v šíleném bytě a nestkutečně se těší na setkání se svým ,,borcem" ze Západu... Ale co je úplně, úplně nejlepší?! Role té zprostředkovatelské agentury, kde se přiznávají tlumočnice, že dívky nepíšou jediný dopis :-D + Přiznání, že krásky to celé dělají pro pobavení a nákupy.... A někteří muži se přiznají, že to dělají pro zvednutí EGA :-D ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Oni mluví anglicky a ony větsinou pouze ukrajinsky. Nápadníci jsou lichotivě řečeno středního věku a na velké boháče tedy nevypadají, nevěsty-tky? jsou většinou -náctileté, ale pěkné holky....jinak to je naprosto o ničem. 2* + 1* za oblíbenou Oděsu. ()

Enehy 

všechny recenze uživatele

Kvůli tématu tohoto dokumentárního filmu jsem dokonce zasedla včas k televizi, což běžně nedělám. Za prvé mě celkem zajímá psychologie a lidské vztahy a za druhé mám jednu známou přímo z Oděsy, tak jsem si řekla, že načerpám nějaké informace zase z jiného pohledu. Bohužel u mě došlo spíše ke zklamání než nadšení. Ve filmu nejsou téměř žádné opravdu zajímavé situace. Ukrajinky jsou vykresleny příliš černobíle, spíše jako zlatokopky a prostitutky. Celkově chybí popsání hlubších motivů jak ze strany povětšinou amerických mužů, tak ukrajinských žen. Není to špatný způsob, jak strávit čas, ale od dokumentárního filmu bych čekala větší zájem o detaily jednotlivých schůzek či rozhovorů nebo o celkový život některých aktérů. ()

fifsus 

všechny recenze uživatele

Dokument o amerických tragédech, které podělávají ukrajinské sexy zlatokopky... koukal jsem na to s radostí... ()

Reklama

Reklama