Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Recenze (595)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se jen tak namátkou mrkněme, kdo všechno tady dává jednu až dvě hvězdy – slaboduchý maďarský rozpočtář, přechytřelý teplouš, egoistický artový hnědopich, polomongoloidní pubescent, další „umělecky“ založený bukanýr, antikoncepčí selhání hajzlbáby a řidiče hovnocucu, třídní šprt a poďobaný šachista v jedné osobě, pozérský pětihvězdičkář filmů Terence Malíka, hloupé dítě, hloupé dítě, hloupé dítě, hloupé dítě … a můj drahý Gilmůr, který to asi přehnal s banánovým daiquiri, protože ho zase začala trápit ta vyrážka na žaludu. A pak se řiďte místními procenty! I proto jsem se tomu dosud vyhýbal jako katolík šprcce. A taky proto, že bytostně nesnáším Sendlera, který má dosud ve své rozsáhlé retardografii jediný opravdu dobrý film. Ale do jisté míry to chápu. Kdo nikdy nesmažil za zvuků homoplísní Modrých Tanků v mrkváčích a síťovaném tričku na Atarku Pampucha či Arkanoidy, protože v té době ještě mlátil šišatou hlavou o stěny fotrova dna pytle, nebo to byl od přirození debil v tesilkách, kterého v osmdesátkách všichni včetně holek akorát šikanovali, může mít k tomuto veskrze příjemnému, skvěle udělanému, vtipnému, totálně pohodovému a na Sandlerovinu paradoxně ani trochu trapnému retru asi nepodstatné výhrady. Až za třicet let natočí Volání dutých s Džastýnem Bíbrem, bude si nová degenerace rozpačitě mnout mikročipové implantáty a nechápavě se škrábat na čárových kódech, současní nezletilí retardéři plesat nad nostalgií jejich na Assbuku promrdaného dětství, no a já …. já to budu mít asi těžce na háku, protože se budu soustředit na udržení moči nebo prdění do hlíny. Ale teď se ještě koncentruju, a tak tohle se vztyčeným prostředníčkem oroštuju místo čtyřky naplno, abych tomu v této stoce vyhřátých hloubavých rozumbradů zaslouženě zvednul rejtynk. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Hry nehraju, na téhle průměrné jednohubce se mi nejvíc líbil ten roztomilý nerdí humor. Holt, Sandlerovi řídnou vlasy a asi to potřebuje takhle dohnat. :o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se Váš věk blíží k přelomu třiceti let nebo výš a v dětství jste začínali na Amize, Commodoru nebo ZX Spectrum, budou Vám Pixely hodně blízkým filmem. Vychází totiž z her, které na těchto počítačích vznikaly, a které nás v dětství tak strašně moc bavili. Z jednoduchého, ale nápaditého minifilmečku z roku 2010 tvůrci vymysleli dvouhodinový kolotoč barevnosti, zábavy a radosti ze světa, který se nám zvěčnil na filmové plátno. Nemůžu s hodnocením jinak. Chvíli jsem přemýšlel nad pěti hvězdičkami, ale nakonec jsem se ukotvil na solidních čtyřech. Adam Sandler s jeho partou (Peter Dinkleage, Josh Gad – ten především, Kevin James) tady předvádí brutální hláškovanou, která v dabingu chvíli vyzní do ztracena, ale ve většině případů dokáže parádně bavit. Digitální efekty pak mluví za vše. Konečně tvoří to, pro co byly určeny. Prostě a jednoduše baví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $88miliónovTržby USA $78,747,585Tržby Celosvetovo $244,874,809 Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,377,724Tržby za predaj DVD v USA $10,108,138║ samoúčelná povrchná zlátanina bez duše, ktorá chce byť na silu strojenými uletenými vtipmi zábavná ale nie je, takto to nejde, tých podarených je len chudobne málo a žánrovo s podobným Ralph Rozbi-to prehráva na plnej čiare, rovnako ako režisér Chris Columbus tu ide mimo mysu aj komediálne obsadenie na čele s Adamom Sandlerom a Kevinom Jamesom, jediný príjemný svetlí zjav tu je Michelle Monaghan /videl v kine 3D verziu: 40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Píčovina, která mi ale nevadila. Vždycky, když už to je moc trapný, tak to Sandler nějak odlehčí. Kevin James je jako prezident super a tradiční americký potlesky maj díky němu šťávu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE NA PRVNÍM MISTROVSTVÍ SVĚTA VE VIDEOHRÁCH! ZÁBĚRY ZE SOUTĚŽE BUDOU UMÍSTĚNY DO VESMÍRNÉ SONDY, KTERÁ BUDE VYPUŠTĚNA DO SLUNEČNÍ SOUSTAVY, S NADĚJÍ MOŽNOSTÍ NAVÁZANÍ SPOJENÍ S MIMOZEMSKOU CIVILIZACÍ. POKUD TEDY EXISTUJE…“ /// A vítěz bere planetu! Na začátku se to nezdá bejt tak blbý, jako na konci. Což znamená, že někde mezi úvodní půlhodinou a „Game Overem“ udělali soudruzi z USA chybu. Možná mně vadí, že zatím co ten nápad mohl bejt rozpracovanej do dobrýho (třebas zábavnýho) akčňáku, vylezla z toho uvolněná, lautr vodlehčená podívaná, která chce bejt v první řadě trapná. Jinak ten jejich humor pojmenovat nedokážu. Sandler mi místy připadá, jako by svejma průpovídkama hledal Drew Barrymore. Ze zbytku obsazení mě pobavili camea (Serena Willams, Daryl Hall, John Oates, Martha Stewart…) a překvapilo, kolik těch Sandlerů už je Adam schopnej narvat do jednoho filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) PAC-MAN byl mojí noční můrou. 2.) Na tohle jsem čekal od roku 1982!. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,723 // Otvárací Víkend v USA: $24,011,616 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pixely jsem zbytečně podceňoval. Film je neuvěřitelně zábavný, má slušné gagy, solidní tempo, hezké efekty a slušný herecký cásting. Líbilo se mi zjišťování taktiky,logiky a systému jednotlivých her, ono ani ten nápad není vyloženě špatný a za hlavu se chytající. Nostalgická příjemná zábava, kde ani Sean Bean neumře ! 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mě v posledních svých filmech, které jsem měla čest vidět, neskutečně vadil. Nevím, jestli je to ve mě, nebo v jeho debilním výběrů filmů, ale nepřišli mě jeho role vtipné. Naštěstí tady, konečně vsadil na trochu nostalgickou vlnu mých dětských her, tak mi jeho osobnost nepřišla tak děsně otravná a já se konečně u filmu, kde hraje pobavila :) Nehledejte hloubku, jen si užijte staré krásné videohry, které jsme měli možnost hrát, než přišlo 21. století a trojrozměrný svět :D :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nedejte na zdejsi hodnoceni, sice to je kravovina, ale zatracene zabavna. Vlastne takovej katastrofickej film o mimozemsky invazi skombinovanej s Raubirem Ralfem s partickou mimonu v hlavnich rolich v cele se Sandlerem, kterej si jede ten svuj standard, stejnej uz nekolik let. Hodne to tak zalezi na tom, jestli mate tuhle partu komiku radi. Ja nastesti jo, takze jsem se u jejich vtipku docela nasmal. Navic na v podstate vymletou komedii tu jsou fakt fajn triky, dej hezky odsejpa a bavil jsem se zkratka celou dobu. Sice se nejedna o zadny velky umeni, ale nevidim duvod, proc nedat 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak nějak jsem se v tom ztratil. Proč chce Madonna zabrat naši planetu?" V kostičkovaném světě prvních videoher jsem vyrůstal a tak jsem čekal daleko přímočařejší útok na mou nostalgii. Ten se tedy nedostavil, ale na druhou stranu jsem zjistil, že nejsem jediný, kdo vizuálně vypadá jako dospělý, ale duší je stále klukem. A jako takový jsem si hry přenesené do ulic celkem užil. To, co se dělo mimo hraní, mi ale příliš dobré nálady nepřineslo. Kdybych si však měl možnost vybrat osobu opačného pohlaví, se kterou bych chtěl strávit postelové dobrodružství, tak by se Plamenomeťákova vyvolená Serena Williams u mě umístila na 3.126.857.113-tém místě žebříčku, tedy hned za Mariangelou Fantozzi. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zabudnuteľná Sandlerovka. Zmysel nedáva ani zápletkou, ani dejovými zákrutami a príliš nefunguje ani po stránke humoru. Ale najhoršie je, že zo sľubného námetu ťaží len pár samoúčelných, nielen osemdesiatkových, odkazov, ktoré sú využívané nekoncepčne a je otázne, kto ich má doceniť. Divák pre ktorého je film určený v prvom rade, to asi nebude. A keď sa ani Adam Sandler evidentne nesnaží a kreácia Kevina Jamesa ako amerického prezidenta je skôr bizarná, ako zábavná, Pixely zachraňuje len Peter Dinklage v menšej úlohe. A to žiaľ nestačí ani na priemerné hodnotenie. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se nejedná o finanční propadák (tržby téměř 300 milionů dolarů při rozpočtu necelých 90), za propadák film jednoznačně považovat lze. Slibný námět překlopený do strašně tuctového, poměrně nudného a tím pádem zdlouhavého hybridu, který si Columbus mohl odpustit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když nerdové neoriginálně zachraňují svět poměrně originální formou, Columbus žádnou Ameriku neobjevil a Sandler mi chvílemi připadal, že se přejedl houbiček ze Super Maria.. Zaplať pánbůh, že už kamera neukázala pro Tyriona fyzicky náročnou zkrácenou hru na dvorcích Lincolnovy ložnice. Nerad bych byl svědkem toho, jak rod Lannisterů vymře po smeči.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Třeba jsou to jen stereotypy - lidi nadávají na Sandlera tak, že mě to odradilo od jeho filmů, a dovčera jsem s ním nic neviděl. Možná škoda, protože toto bylo odsýpající, místy vtipné, málokdy trapné, a dost zábavné. Pochopitelně vzhledem k příběhu nemá smysl šťourat se v uvěřitelnosti :) nebo intelektuální rovině. Líbilo se mi -- čas asi přeje tomuto typu retra (viz Stranger Things). Zajímavý byl skoro áčkový casting a potměšilá camea... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné jako to vypadalo z traileru. Sandlar se sice vůbec nesnaží a druhá půlka filmu je poměrně odbytý digifest, ale podařené momenty tu jsou. Linie prezidentova nejlepšího kámoše je hodně fajn, stejně jako paní plukovnice. Pohodovka. Jen Petera Dinklage je po čertech málo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je žlutá dobrá Pacmanovská bomba. Netajím se tím, že mi sedí humor Adama Sandlera a většina jeho filmů. Člověk, co čeká něco s přesahem a ne něco extrémně bizarního, by Pixely opravdu neměl vidět...co naplat, že herci přehrávají jednoduché gagy, že zápletka je už z pribcipu absurní a že samotná premisa zvolení soutěžících je neskutečně nepravděpodobná...ten člověk mě baví. Co víc, ten člověk baví celý sál lidí, což je možná stejná cílovka jako Troškovy Babosračky, ovšem alespoň se nejedná o ten stupidní čecháčkovský humor. Jistě, nejedná se ani o humor inteligentní, ale zkrátka něco, co mně sedí a u čeho se dokážu zasmát. A navíc jsem dostal hranou verzi Raubíře Ralfa, takže jsem jako střídmý fanoušek Donkey Konga a žluté koule odešel z kina velice spokojen. I zde se sice několik přepálených pitomin, i tak ale divákovi se smyslem pro americký humor vřele doporučuji. PS : myslím, že Sean Bean už ví jak na to. :) PPS : Kevin James jako prezident? Jak moc bych přál kritikům typu Smáčilová nějakou povrchní festivalovou břečku místo recenze na toto... 85% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oddychová blbina s překvapivě snesitelným Adamem Sandlerem, zručnou režií Chrise Columbuse (opravdu je poznat, že film točil zkušený člověk se smyslem pro humor) a scénářem, který mohl (měl) být alespoň o něco promyšlenější, abych toho Pixelům odpustil ještě víc. Chtě nechtě jsem se pozastavil třeba nad tím, jak jedna postava v osmdesátých letech při hraní videohry na mincovém automatu používala cheaty, nebo že k lovu obřího Pac-Mana v newyorských ulicích byli nejprve bezpodmínečně zapotřebí čtyři jezdci, ovšem když po chvíli - ještě před začátkem "hry" - skupina o jednoho člena přišla, nevadilo to. No, co se dá dělat. Alespoň že to byla celkem zábava - kéž by alespoň takhle dopadli noví Krotitelé duchů... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som tento snímok podcenil. Neviem kto, čo, od tejto komédie očakával, ale pokiaľ mal, alebo má, rovnaké predsudky ako Ja - mýli sa. Tie dialógy či situačný humor sú naozaj výborné. Pár krát som sa schuti zasmial, pričom sa musím priznať, že príbeh mi bol napriek tomu, že nebol nezaujímavým - miestami úplne "šumák". Dobrá komédia ... ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama