Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (596)

BMW12 

všechny recenze uživatele

To je tedy pořádně šílený nápad na film, ale ono to bylo fakt zábavné. I když mi tam do toho neseděla moc ta komediální stránka, myslím, že by to bylo lepší, kdyby to bylo pojato vážněji. Ale třeba to špičkování mezi Adamem Sandlerem a Michelle Monaghan bylo hezké. Dvojice Sandler + James nikdy nezklame, ale dost mi zde vadili třeba Josh Gad a Peter Dinklage, ty mi do toho filmu vůbec nesedli. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mě v posledních svých filmech, které jsem měla čest vidět, neskutečně vadil. Nevím, jestli je to ve mě, nebo v jeho debilním výběrů filmů, ale nepřišli mě jeho role vtipné. Naštěstí tady, konečně vsadil na trochu nostalgickou vlnu mých dětských her, tak mi jeho osobnost nepřišla tak děsně otravná a já se konečně u filmu, kde hraje pobavila :) Nehledejte hloubku, jen si užijte staré krásné videohry, které jsme měli možnost hrát, než přišlo 21. století a trojrozměrný svět :D :) ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mi byl vždycky sympatický a jeho pózy a se svou transformaci obličejů je schopen ze své postavy udělat zábavného komedianta. Problém jsem měl s jeho nejlepším přítelem - nemám nic proti homosexuálům, podporuju tuhle "orientaci", ale zde to bylo spíš nechutný a nepřirozený. Monanghan je pastvou pro oči a samotné efekty či akční scény maj šmrnc, jen jim chybí lepší nápady. Třebaže dvě vteřiny záběru na tetris je na můj vkus málo, z takového nápadu se dalo vytěžit o dost víc. První patnácti-minutovka dá zavzpomínat na časy, kdy se chodilo ven a pak utahaný doma po večerech jsme hráli na videokazetkách. Pěkný to časy. Hlavně to má ten působivej efekt, kdy z té primitivní grafiky byly tehdy lidi naprosto vyplesklý a bylo pro ně něco takového nepředstavitelného. Graficky se hry skutečně posunuly o masivní kus (Grand Theft Auto 5, nebo Project Cars jsou definicí takových her). Hry hraju rád, dokonce tam byla i narážka při jedné střílečce, kdy hra neměla systém a vojáci se spawnovali, tak Sandler to solidně komentoval, kdy dřív u her se hráč musel snažit a dnes to jsou tupé koridorovky. Ten malej, oranžovej chodící "pomeranč" byl strašně roztomilej a chtěl bych ho mít doma. Bylo to i možná trošku delší, než by se slušelo. Důležitý však je, že SPOILER: Sean Bean přežil. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka od tvůrce prvních dvou dílů Harryho Pottera, při které si člověk (ať už jakkoli starý) rád připomene časy klasických videoher v podobě Pac Mana, Tetrisu či Gorily. Adama Sandlera nezačnu mít rád asi nikdy, ale to nevadí, zde to herecky táhl nahoru zejména Peter Dinklage. Samotný nápad ani jeho zpracování nebyly vůbec špatné, tudíž jsem byl vesměs spokojený, jelikož jsem šel do kina na tuctový film, kterého se mi i dostalo. Zkrátka snímek, který u nejednoho diváka vyvolá nostalgii, a který se perfektně hodí na odreagování. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jedna všestranně přístupná sandlerovka, která neaplikuje sprostý humor, je nápaditá a splácaná z poměrně chutného postkulturního těsta. Herci jsou ve svých často sebeparodických rolích skvělí (hlavně Kevin James mi náramně sedl) a příběh se nese v nesmírně pohodovém duchu, bez zbytečných trapností a s minimem nadbytečných vedlejších vložek. Škoda jen, že potenciál námětu zůstal krajně nevyužit a že vrcholné, vizuálně velmi přesvědčivé scény herních útoků postrádají na můj vkus větší kreativitu (jak by divák čekal od Chrise Columbuse) nebo vydatnější příval odkazového či čistě situačního humoru (jak by jeden očekával od Sandlera). Každopádně pěkné 3* s tím, že Pixely si určitě rád někdy zopakuji... 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Ve skutečnosti se nejedná o pixely. Jelikož jsou mimozemské objekty tvořeny z třírozměrných součástí, jde vlastně o takzvané voxely a nikoliv pixely. (Scelleton)
  • S ohledem na lukrativní čínský kinotrh byly z filmu vypuštěny zmínky o komunistickém e-mailovém viru a napojení hlavního zlosyna na čínskou vládu. (raininface)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama