Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (435)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mordechuj: Gaydiózní případ je učebnicový příklad toho, co moderní filmově-teoretická věda naprosto pregnantně kategorizuje sofistikovaným pojmem „Buzerantská trapárna“, kterýžto může být nedostatečně erudované veřejnosti také znám pod laickým termínem „Homomédie“. Ať už však toto „veledílo“ determinujeme odborně či neodborně, pořád zůstane něčím, u čeho nutně musí každý hormonálně vyvážený divák s přirozenou sexuální orientací jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak takové zrůdné zvěrstvo, vyvolávající až akutní záchvaty studu, může někdo vůbec financovat, natočit a vyjma Emana Mek Řehoře i osadit jindy dobrými a populárními herci. Obzvláště nechápu, čím vydírali Deppkoidního Jeníka, aby místo důstojného čekání na další miliardu od mentálně nezaopatřených nezletilců za následující Kokoty z Karibiku ze sebe udělal ještě většího pičuse a naprosto se ztrapnil postavou, která nepříjemně evokuje akorát tak Ližkulese Poarota, mladšího a teplejšího bratra slavného belgického detektiva Kristovy Agáty, co přijel pomoci řešit komplikovaný případ absolutní homodemence četnictvu ze Séntropé. Jediné, co se mi při téhle zrůdnosti honilo hlavou, byla představa plného kina hihňajících se transek při londýnské premiéře v Soho, smíchy slzících a rozmazávajících si oční stíny nad všemi těmi ukrutně třeskutými tumory. Při tom přelinkovávání a přepudrovávání nosů tam pak muselo být po skončení představení na chlapských hajzlech fuckt narváno. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má jakous takous krimi zápletku, ale podstata filmu se upíná na velmi neorotodoxní postavy příběhu. V prvni linii je Charlie Mortdecai, kterýho by těžko někdo mohl zahrát lépe neý Johnny Depp, který v tom lidským panoptiku hraje první housle. Jeho filmová manžellka Johanna je až nechutně krásná, ale taky tak trošku z jinýho autobusu. Samostatnou kapitolou je pak sluha jménem Jock, který zřejmě chodil na kurzy přežití s James Bondem a panem Rambem, nicméně je oddanost Charliemu je až pervezní a pak je tu celá galerka roztodivných ganerů a gauneříků z nichž jeden je zcela posedlej koulema. Největší šmak nastává, když tyhle figurky spolu začnou komunikovat, to pak začínaj velmi netradiční humory, asi nejlepší je scéna Charlieho v hotelu v USA. Od nahlášení u recepce až po telefonát se ženou jsem jí celou prosmál. Je to zvláštní druh humoru, který půjde těžko převíst do dabingu (scéna kdy Charlie vysvtěluje své ženě proč má v ruce kozu cizí ženský ), ale který je natolik jedinečný, že jsem si ho postupně velmi oblíbil. Já a pánové, Gwyneth nám stárne do krásy až to hladí oči. Některým uživatelům bych doporučil, aby už přestali žrát suchary, leze jim to totiž na mozek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ťažko tomu dať vyššie hodnotenie, ale musím sa priznať, že som to dopozeral bez potreby pretáčať alebo to vypnúť. Vlastne ma to občas aj celkom bavilo. Ak človek v priebehu úvodných 15 minút pristúpi na to, ako to Depp hrá, dá sa to nielen vydržať, ale miestami sa aj zasmiať. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem dost zvědavý, zdali u mě Mortdecai uspěje a nebo ne. Hned jak přišel do kina ho tady totiž vcelku solidní množství diváků vědomě zprcalo na tři doby, což mě dost zarazilo. Když jsem tedy šel do kina, tak jsem očekával cokoliv. Mortdecai mě ale nezklamal. Možná je to hodně střelenej film, kterej v sobě má řadu trapných situací. Taky je to ale film, na který se příjemně kouká, a který v některých scénách dokáže rozesmát tak, jako hodně dlouho nedokázal jiný film. Humor je podle mě na pomezí s Grandhotelem Budapešť. Výhodou Grandhotelu je ale fakt, že měl v seznamu tunu zajímavých herců. Tady vlastně vynikají jenom Johnny, Ewan, Gwyneth, Jeff Goldblum a hlavně Paul Bettany. Všichni ostatní jsou tady spíš jen do počtu a to je podle mě ten největší problém. Nicméně čtyři hvězdy tomu dám. Na takové dobře střelené filmy se vždycky rád podívám. Ať je Mortdecai jakýkoliv, nezaslouží si to hodnocení, co tady od zdejších uživatelů má. Celý asi po půlku nacpaný sál se docela dost zasmál a ten smích nevypadal tak průměrně, jako se tváří hodnocení zdejších uživatelů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $7,696,134Tržby Celosvetovo $33,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $480,876 //počet predaných kusov 31,145Tržby za predaj DVD v USA $1,470,245 //počet predaných kusov 91,649║ strašne praštená nezmyselná zlátanina, ktorá chce byť až strašne na silu zábavná ale je presným opakom v 90% je len dosť otravná a len málokedy je frk účinný, Johnny Deep ide posledné roky riadne mimo mysu, jeden z piatich filmov je ako tak dobrý ostatné do koša, rovnako tak David Koepp úplne ustrelil do boku /25%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Když se tak zpětně ohlédnu po svých komentářích a v některých případech zanalyzuji jejich až nelidskou délku, napadá mě jediná otázka - čte ty moje hovna vůbec někdo až do konce? Nebo si tady můžu beztrestně plácat kdejaký píčoviny? To se sice asi jen tak nedozvím, ovšem na druhou stranu, proč bych si nemohl komentář proložit třeba receptem na gulášovou bábovku dle Ládi Hrušky? Vždyť je to nakonec stejně všem u prdele, co si tu jeden mentál osaměle blábolí, takže proč ne. Do středně velké misky vložíme dva kilogramy krájené cibule, jeden pytlík gumových medvídků, čtyři vajíčka, vše podlijeme kapkou nitrobenzenu a obsah misky pořádně promícháme záchodovou štětkou. Jak již můžete odtušit z mého hodnocení, nedopadlo to úplně podle mých představ. Trošku mne mrzí, že se můj oblíbený modrooký blondýn upsal takové nevýrazné slátanině bez ladu a skladu. Misku s řádně promíchanou směsí vložíme na parapet za okno a necháme 30 - 40 minut volně ležet, protože proč ne a mezitím se můžeme jít třeba podřezat. Ovšem není to problém jenom pana Ewana, to rozhodně ne, svůj dokonalý herecký um této nevydařené taškařici propůjčil například i Johnny Depp, což od takového velikána rozhodně zamrzí. Po čtyřiceti minutách necháme mírně podusit manželku a poté bábovku jemně dochutíme tabákem. Komediální vložka není ani zdaleka tak grandiózní, jak se nám snaží šibalsky naznačit samotný název filmu, ba naopak nefunguje prakticky v žádném ohledu a pokud už ze sebe vyloudíte nějaký menší úsměv, bude to v podstatě spíše z lítosti. Do misky následně nasereme a vršek ozdobíme pažitkou. Jednoduše řečeno, film mě výrazně zklamal, a to i navzdory excelentnímu hereckému obsazení, které zkrátka ne vždy musí znamenat kvalitu. K hotovému jídlu podáváme okenu, nebo jiný vychlazený nápoj. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je jako několikrát vylouhovaný čaj, přestává mít sílu, barvu i chuť... Špatná filmová adaptace dobrého literární předlohy, z níž se někam záhadně vytratil onen nosný odér typicky suchého britského humoru, tohle byl nějaký trapný pokus o jeho nápodobu...ale Američani prostě nemohou natočit typicky britskou komedii, ať se snaží sebevíc! Grandiózně mimo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM LORD CHARLIE MORTDECAI, A TENHLE FANTASTICKÝ ZÁZRAK, JE MŮJ KNÍREK…“ /// Přihřátej Depp a hromada lidí bez smyslu pro humor – tím (výjimečně) nemyslím obecenstvo. Jediná fajnová postava je Jack, mezi nímž a Saturninem bych volit nechtěl. Film může lákat maximálně na jména v titulkách, páč zápletka je vo ničem. Značka Johny Depp jde pomalu (ale jistě) do hajzlu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy, který napsal Kyril Bonfiglioli, neznám. 2.) Zjišťuju, že jsem asi přihřátej. 3.) Thx za titule ,,arilka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, ale druhou půlkou si mě získal na svou stranu. Nejzvláštnější na filmu je, že byť je zápletka poměrně triviální a nijak objevná, film obsahuje jednak velmi netradiční humor a také spousta zajímavých dialogů ( Pestrá slovní zásoba) díky, které si film zhlédnu zřejmě i po druhé, tak skvělý britský sleng se zajímavými frázemi jsem neviděl ani nepamatuji. Ústřední trojice je herecky bez chyb, Depp místy otravný, ale kdo si na něj zvykl, tak ví co čekat a pár krát jsem se i slušně zasmál. ( Scéna v americkém hotelu over the top). Do kina jít nedoporučuji, ale na nedělní pohodový večer ideální. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravda je sice pěkná, ale fámy jsou neocenitelné." A degenerovaného lorda Mortdecaie zase já shledávám jako naprosto báječného týpka, kteří hýří vtipem, stylově feudálně běhá, pěstuje si mrtvé zvíře pod nosem a úžasně dokáže dělat otvory do svého neméně jedinečného komorníka Jocka. Mne tedy tento úlet pobavil naprosto skvěle, i když jeho detektivní zápletka příliš originality nepobrala. Přesto musím potenciální diváky varovat před tím, že lordův humor může na noblesní jedince působit dojmem debilním až trapným, ale mně naprosto sednul. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám jen proto, že jsem byl minulý týden na Babovřeskách, takže mám o laťkách určité představy. Ale jinak tahle vyčpělá, nevtipná a naprosto nezvládnutá věc rozhodně nabývá odpadních hodnost. Kdybych měl nějak definovat trapnost, definuju jí odkazem na tenhle film, který postrádá zábavné postavy, timing gagů (bohužel ne gagy samotné, takže vidíme, které části měly být vtipné, a tím smutněji působí, že nejsou) i trochu zajímavou zápletku. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že v dekadentním Římě na úpadu chodili zabíjet čas během čekání na rozvrat říše koukáním na filmy jako je tento. Ze všech těch filmů nesoucích se na vlně nostalgie po časech privilegovaného bílého muže (U.N.C.L.E. a Kingsman a tak) mi tenhle přišel nejvíce nepřirozený a násilně tlačený, a nebýt účasti Paula Bettanyho, tak bych se po prvních pár minutách asi ani neobtěžovala vydržet do konce, ale nakonec za to ani ten Paul moc nestál. A dokonce i Ewanova roztomilost zůstala nevyužitá, no kde to jsme. Koepp by měl zůstat u obskurních béček, protože s těma těžkýma prachama si očividně vůbec neví rady. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při troše fantazie by se dalo říct, že Depp se snaží být něco jako popletený inspektor Clouseau a Bettany je jeho Kato (s tím rozdílem, že agresivitu nesměřuje na svého pána). Pak platí, že je to grandiózní čípovina plná nadavování a vracení.. Až se Johnny zpětně ohlédne za kariérou, na všechny ty podnapilé piráty, zmalované kreatury a rádobyvtipné postavičky zažívající eskapády, přizná si, že nejzajímavější býval v rolích obyčejných lidí.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by mohlo lépe vystihovat tento film než již trošku ohrané tvrzení - Johnny Depp se pitvoří přesně tak, jak to milují jeho fanoušci a nenávidí kritici a odpůci. Je to tak, od dob Jacka Sparowa Johnny přehrává stále to samé dokola, ovšem přiznám se..jsem fanda a stále mě to vesměs baví. A jelikož takových ztřeštěných komedií není mnoho, nakonec jsem, hlavně kvůli super obsazení odhodlal těsně až ke čtyřech hvězdičkám. PS : Open your balls! (ať už to znamená cokoliv) PPS : Ačkoliv Paula Bettanyho nemám rád nijak extra, zde to byl můj nejoblíbenější charakter a jeho neochvějně odhodlaný komorník Jocke mě bavil až do konce a díky němu tedy nakonec uděluji 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mortdecai Kyrila Bonfiglioliho bývá přirovnáván k poetice P. G. Wodehouse a teoreticky by mohl bavit i příznivce jejich českých ctitelů Jirotky a Vavřincové. Ve filmové verzi je to spíš klasický zážitek pro die hard fandy Johnnyho Deppa. A ostatní hvězdy mu spokojeně přihrávají - Ewan McGregor jako klasický vedlejšák, který si myslí na paní Mortdecaiovou v podání stále nebezpečně krásné Gwyneth Paltrow, Jeff Goldblum karikuje sám sebe, Paul Bettany překračuje svůj stín a Olivia Munn nikdy nebyla atraktivnější. Občas prostě stačí nemít předsudky a nechat se filmem inspirovat k tomu, co si přečíst. Česky nám vyšly tři případy: Nemiř na mě tou věcí (1972), Pistole má přednost (1979) a zfilmovaný Mortdecaiův záhadný případ s knírem (1999, vyšel až posmrtně). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp by si potřeboval sakra rychle uvědomit, jak ho filmoví diváci zbožňují a jak on je poslední roky zklamává (Cizinec, Rumový deník, Osamělý jezdec, Transcendence, od dob Karlíka i spolupráce s Burtonem). Snaha dostat na scénu takový ten cha cha feeling a poblázněnost á la inspektor Clouseau nebo de Funès, či hravost á la Wes Anderson nefunguje, vizuál nepřitáhne, jak by mohl, herci se snaží, ale drhne to. Aristokraticky cupitající Depp znovu nestrhne, Ewan McGregor je nudný, Paul Bettany docela září a mazaná femme fatale Gwyneth Paltrow a její „pooscarové prokletí“ pokračuje. Netvrdím, že dostává jen nepoužitelné nabídky, ale když vidíme, jak tady ovládá leckterou scénu, ve které se objeví, je docela škoda, že obecně nemívá víc prostoru. Detektivní zápletka má různě velké mezery, pokusy o humor nevycházejí, budování napětí mezi hrdiny je nevyužité. A hlavně Charlie Mortdecai není postavou, kvůli které bychom měli jít do kina, nebo si pak měli koupit disk. Naštěstí Deppova brzká novinka Black Mass vypadá o poznání lépe. Doufejme, že to tak bude!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale Mortdecai je velmi smutným způsobem nepovedená komedie. V kině se mi několikrát vybavil nemastný neslaný první Johnny English, s nímž má film hodně společného. Tedy především hodně toho zlého. Co je v Englishovi špatně, je špatně i v Mortdecaiovi. A naopak - co je v Englishovi dobře, v Mortdecaiovi není vůbec. Bohužel. Scénář bez vtipů Johnny Depp (ačkoliv se snaží, kritici!) na rozdíl od Rowana Atkinsona nezachránil, ani ostatní herci a herečky nepředvedli nic úžasného, s výjimkou závěrečného šermu a pádu dřevěné bedny se nepovedla snad žádná akční vsuvka, která by odvedla divákovu pozornost od pokusů o humor jinam, bídně na tom byl i zvláštně slátaný příběh... Takhle nějak by asi dopadl Grandhotel Budapešť, kdyby ho napsal a natočil někdo, kdo ho psát a točit neměl. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film mi doporučil mladší kolegyně, že u toho slzela smíchy. Mé oko zůstalo tedy suché, ani si nemohu stěžovat na namožené břišní svaly. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Grandiózní blbost. Depp se na vlnách podivna transcendentně přesunul z pekla do pekla a tam snad ať už radši zůstane. Jeden až dva dobrý vtipy nezakryjí, že ten zbytek je totálně o hovně.15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spíše grandiózní propadák. Na druhý den si z filmu pamatuju maximálně to, že mě to vůbec nebavilo a Deppův přiblblý knír. Je trošku k zamyšlení, že při možnostech, které dává hodnocení CSFD je možné že i tahle kravina může dosáhnout na 61%. U mě všechno špatně. 20% ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama