Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jedna z postav si ve filmu povzdechne: "Pane na nebi." To sedí na celý tento film, kdy si při každém nechutném pokusu o vtip řeknete, jak tohle mohlo Deppovi projít a jak se mu do takové slátaniny povedlo ukecat tolik dobrých herců. Asi jim museli nabídnout hodně, jelikož se i oni sami chvílemi tváří, jako by je natáčení otravovalo. 1/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Raději bych si přečetla předlohu, film na mě působil jako další Johnny English, v němž Beana zaskočil kníratý Depp, mělo to svá zábavná místa, "honička v rollsu" byla hravě vychytaná, ale ke konci už se i často hrálo na opakování vtipů, které už proběhly, takže film ztrácel... Jop, Bettany zářil. Za mě na půl cesty, jet to v telce, bez výčitek přepnu klidně i na Prostřeno 50% ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A já to mám přesně naopak! Já film shlédl v předpremiéře v Premiere cinemas a byl jsem nad míru spokojený! Jak může někdo deklasovat film špatným hodnocením, proto že jde o komedii s Johny Deppem, to opravdu nechápu!? Přece vím předem na co jdu a co můžu čekat. Pro mne byl film jen důkaz toho, jak široký žánrový záběr Depp má a že mu komediální role sedí, jak nočník na prdel :-) Film naopak předčil moje očekávání a tak jsem s jeho finální podobou rozhodně spokojený! ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já však tajně doufal, že můj nový knír jí zvedne náladu.." Grandiózně nevtipný biják grandiózně mimo knižní předlohu slovinského Brita Bonfiglioliho.. Mortdecai snad nabídne pár vtipných momentů, ovšem coby adaptace i blockbuster platí za naprosto zoufalý projekt, jehož paradoxně a snad i překvapivě táhne ještě níž hvězdný, zde ovšem naprosto tragický, Johnny Depp, a to tím více, čím více se snaží.. Davida Koeppa sice lze považovat za veskrze výtečného scenáristu, ovšem jako režisér je občas opravdu bezradný, podobně jako zde téměř všichni jeho herci, kteří netuší, jak své role vlastně uchopit.. Navíc svou neschopnost poradit si s literárními adaptacemi již s Deppem potvrdil v jiném Případě, totiž Kingova Tajemného okna.. Jednoduše neskutečně příšerný film, v němž Depp navíc jednoho přímo irituje.. Napadá mě, že se zřejmě inspiroval Peterem Sellersem, ta asociace se přímo nabízí, který však byl jako blbec k smíchu, i když netlačil na pilu ani zdaleka tolik jako Depp.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám jen proto, že jsem byl minulý týden na Babovřeskách, takže mám o laťkách určité představy. Ale jinak tahle vyčpělá, nevtipná a naprosto nezvládnutá věc rozhodně nabývá odpadních hodnost. Kdybych měl nějak definovat trapnost, definuju jí odkazem na tenhle film, který postrádá zábavné postavy, timing gagů (bohužel ne gagy samotné, takže vidíme, které části měly být vtipné, a tím smutněji působí, že nejsou) i trochu zajímavou zápletku. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)
  • „Nemiř na mě tou věcí.“ řekne Johanna (Gwyneth Paltrow) na konto Mortdecaiova (Johnny Depp) kníru. Stejně se jmenuje první kniha, ve které se Charlie Mortdecai objevil. (D.Moore)
  • Vo filme máme možnosť vidieť viac áut značky Rolls-Royce. Samotný Charlie Mortdecai (Johnny Depp) vlastní Silver Cloud 1958. Ďalej uvidíme Silver Wraith, Phantom Drophead Coupe Convertible či Phantom. (stoper8)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama