Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (10)

  • „Nemiř na mě tou věcí.“ řekne Johanna (Gwyneth Paltrow) na konto Mortdecaiova (Johnny Depp) kníru. Stejně se jmenuje první kniha, ve které se Charlie Mortdecai objevil. (D.Moore)
  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)
  • Když Martland (Ewan McGregor) poprvé přijíždí na panství lorda Mortdecai (Johnny Depp), můžeme si všimnout, že jedno z aut, která k zámku přijíždějí, je česká Škoda. (vyfuk)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Los Angeles a Londýně. (Haretix)
  • Vo filme máme možnosť vidieť viac áut značky Rolls-Royce. Samotný Charlie Mortdecai (Johnny Depp) vlastní Silver Cloud 1958. Ďalej uvidíme Silver Wraith, Phantom Drophead Coupe Convertible či Phantom. (stoper8)
  • Producent chcel do hlavnej ženskej role obsadiť Carice van Houten, ale nakoniec bolo účinkovanie v tomto filme ponúknuté Gwyneth Paltrow. (misterz)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama