Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Recenze (1 163)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalšie ale o to sústredenejšie, decentne gradujúce a luxusne si vychutnávajúce hlavného záporáka. Washington sa približuje postu áčkového Seagala a čoskoro sa mu nad hlavou rozsvieti svatožiara. Potešila ma vyváženosť suverenity medzi ním a Csokasom, dialógy, malá rola Billa Pullmana, krvavejší ráz než sme pri washingtonovkách zvyknutí, i záverečný Moby. Fuqua is back. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Od nynějška si dvakrát rozmyslím, než jako obvykle agresivně vypičuju bobra v Obi, i když mě pro třicítky vruty pošle do stavebnin na druhou stranu toho jejich posraného hangáru místo do spojovacího materiálu hned vedle pokladen. Podle tohoto se totiž může docela dobře stát, že ten tlustý, upocený a špatně proškolený kokot nebude jen nějaká běžná socka z pracáku, co ze zoufalství bouchá za minimální mzdu. Ne, on to totiž klidně může být penzionovaný elitní vrah z Bisky, co se kariérně našel jako permanentní zaměstnanec měsíce v oddělení řeziva, jenž ve volných chvílích čte přeceňované sračky od Hemingveje, rád dlouze existenciálně filosofuje a je sveřepým ochráncem slabších, utlačovaných, vdov, sirotků a ukrajinských štětek. Takový týpek, dokonale trénovaný ve střelbě hřebíky a zacházení s kompletním sortimentem mechanického ručního nářadí, by mě pak za hrubost klidně mohl na sto metrů ukřižovat až v zahradním nábytku, umlátit gumovým kladívkem nebo opíchat lištovými rohy na plovoucí podlahy. Ač se jednalo o hloupou, unylou, patetickou a mnohdy až směšnou hovadinu určenou pro totální debily, poučil jsem se a už raději nikdy Nataše jednu nepřimrdám před jakýmkoliv hobby marketem, abych náhodou neměl druhý den v patách podobně reálného „Zabijáka z Hornbachu“! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř z OBI. Respektive taková hobby verze Muže v ohni. Denzel jako supehrdina, který si vystačí s vrtačkou. letlampou a ostnatým drátem, pod Fuquovým drsným dohledem, jenž je někdy starosvětsky syrový, jindy spíš kutilsky srandovní. Koketérií s archaickým stylem trošku připomíná Jacka Reachera - tohle ale nechytlo. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Fuqua je nepoučitelnej. Ještě pořád si myslí, že mu ty jeho superhdinské neuvěřitelné postavy někdo žere a že stačí hodit pár rádoby cool záběrů a všichni se z jeho filmu posadí na zadek. Celý film je k smíchu, ale je mi jasný, že některým lidem tahle nudná podívaná plná klišé ke štěstí stačí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Buď to berete, nebo ne, o ničem jiném to není. "To" znamená, že Robert McCall má nervy z oceli a téměř božské schopnosti, takže je úplně jasné, jak to celé dopadne. Maximálně se může stát, že se některý ze sidekicků nedožije titulků, ale co už, takový je žánr;) "To" také znamená, že Marton Csokas je sociopatický démon s o něco méně božskými schopnostmi, a - jak jinak - s efektními vorskými kérkami, před kterými by měl respekt i Viggo Mortensen;) A ten zbytek je tak nějak celkem nedůležitá soustava rekvizit, aby se to celé mohlo nějak hýbat kupředu. Je to méně efektní a prostší, pokud jde o životní úroveň hrdinů a s ní spojené zasazení filmu, než takový John Wick, ale body count je v Equalizerovi taky slušný. Nejsem si jistý, jaký byl smysl natočení tohoto snímku, protože na to, aby rozjel nějakou sérii, podle mě nestačí - ale musím uznat, že Antoine Fuqua to má stále v paži, a že jsem nějakou dobu měl ekvalizér ve Winampu (ano, někdo to stále ještě používá) přebarvený načerno:) Je to zkrátka velmi slušná žánrovka, která nemá hektické tempo a kulometný střih, ale místo toho má skvělé "já vím, že ty víš, že já vím, že ty víš" dialogy. Takže i když jsem se nemohl zbavit dojmu, že se tu někdo snaží navodit dojem, že je to tak trochu jako Leon, pozitiva převažují. A kdybych si měl vybrat, jestli radši znovu tohle nebo Muže V Ohni, tak vyhraje Equalizer. Ale těsně, takže i tady 70%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mám k filmu. Nedokázal jsem se emočně vůbec přiblížit k hlavnímu hrdinovy. McCall působí tak suveréně, až není šance v něm vidět člověka a to při vši úctě k hereckému umění Denzela Washingtona, který opět podává velmi zdařilý výkon. Druhá věc, která mně nepřišla vůči mně fér, byla závěrečná akčňárnička v Bauhausu. Kdysi jeden moudrý pán řekl, budiž světlo a bylo světlo a toho by jsme se měli všichni držet a když říkám všichni, tak tím myslím všichni, pane Fugua a ne že nám půlku závěrečného fightíku hodíte do tmy s hudbou jakože artíček. Přes to všechno si však Equalizer nezaslouží abych si na něm trénoval činnost kata mydláře. Má tempo, skvělé společné scény Denzela s Martonem ve kterých se nešetří drsňýckým charismatem a akcička je tady taky docela za fešandu. Mám dojem, že Přemek Podlaha bude docela čumět, k čemu všemu může Béda Trávníček využít zahradnický náčiní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ultimátny sen zamestnancov Baumaxu. A film presne podľa môjho gusta. Zľahka dlhší, než by sa patrilo, ale inak bez výhrad. Denzel kruto diktuje (hrá tam to isté, čo vo všetkých filmoch z posledného obdobia, ale je v tej frajerskej polohe nehorázne dokonalý), Csokas si vystrihol najlepšieho záporáka kariéry, dialógy sú dobre napísané, atmosféra temná, tempo krásne graduje a akčné scény majú rozkošne brutálne momenty. Najlepšia akčná dráma široko-ďaleko. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Denzel a kutilské techniky, které by vám Přemek Podlaha rozhodně neporadil, anebo taky prequel Muže v ohni, jehož jedinou chybou je, že Fuqua není Scott, tudíž to pomalé budování děje je spíše otravně zdlouhavé (ze 135 minut je cca 20 za trest) a délka zpomalovaček dlouze za hranicí absurdna. 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Equalizer s Denzelem Washingtonem by se vlastně dokázal úplně přesně přirovnat k Odstřelovači s Markem Wahlbergem, který před lety Fuqua také natočil. Akčně je to natočeno naprosto poctivě, ale film má v sobě tolik průměrných, nezáživných a zbytečných momentů, že být to o čtyřicet minut kratší, vůbec bych se nezlobil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $101,530,738Tržby Celosvetovo $192,330,738Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,389,965 //počet predaných kusov 610,119Tržby za predaj DVD v USA $20,078,494 //počet predaných kusov 1,104,071║ režisér Antoine Fuqua a Denzel Washington opäť našli spoločnú filmovú reč, namiešali skvelý príbeh o spravodlivosti branej do vlastných rúk, veru takéto námety ma vždy berú a asi okrem mierne rozvláčneho záveru to šľape nadmieru dobre /80%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

A já se mu nedivím! Ono postačí, aby si taková kočka jako je Chloë jenom omylem odkašlala, a prostovlasému dědovi, který bydlí o půl planety jinde, se v mžiku ztopoří francouzské hole, péro se mu stočí po zvuku životního šuku na severozápad a začne na starý protézy vyvádět skopičiny. Ostatně, i o mně je známo, že mám pro Chloë jistou slabost - volně přeloženo - prcal bych ji na konferenčním stolku až do skonání světa. A laskavě si nechte ty kecy o pedofilních patáliích strýčka Ištvána. Je jí totiž už krásných 17 let! Jistě, pokud bych se jí rozhodl naklepat maso třeba v Egyptě, kde je sex povolen až od osmnácti let, asi by mi tamější faraoni otvírákem na konzervy separovali koule a hodili je do Nilu, naopak třeba v takovém Mexiku, kde si smíte legálně smočit führera už od ideálních dvanácti, by se mi zase každý rozumný deváťák vysmál, že jsem si na pašování kokainu ještě nevyrobil vlastní vnuky. Takže stačí jen přichystat adekvátní lokaci, nainstalovat konferenční stolek a pak chodit dva roky na přesčas do práce, našetřit si na letenku, letět do New-Yorku, navštívit Jeffa Wadlowa, jít s ním do baru, objednat mu láhev nejdražší skotské, schválně drbnout do skleničky, polít mu klín, dělat že je to nehoda, servilně se mu to snažit utřít, znenadání mu smyslně pohlédnout do očí, nechat přeskočit jiskru, využít příležitosti, překecat ho k výrobě Kick-Ass trojky, propašovat se na natáčení, náhodně v maskérně narazit na Chloë, úlisně ze sebe vypotit "come fuck… bitch" a je to doma! Nic náročného. Jenže já tradičně pohořím už na prvním bodě, protože abych mohl chodit někam na přesčasy, musel bych mít nejdřív práci. Kurva! Filmu bohužel srážím hvězdy za to, že tam Chloë byla jen první půl hodinu a pak až na konci. Kdybych měl zájem dvě hodiny sledovat nesmrtelnýho chlápka, co jednou rukou dokáže zpacifikovat celou americkou kriminalitu, tak se budu dívat buď na Chucka Norrise, nebo na Shreka. Inu, Denzele, nepotěšil jste mne! Míň kokotin, víc Chloë! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

https://www.youtube.com/watch?v=3BE0D9geu2o najlepsia akcna scena za posledne roky, co som videla. Ano, nevidela som toho este dost, ale co uz, nemozem byt aj krasna, mudra a aj vediet a vidiet vsetko :) Kazdopadne, ujo Denzel, stale si moj oblubeny akcny hrdina... Na veky vekov amen. Ked raz budem v trabloch, dufam, ze ma zachranis. Lebo ty to das, ty to dokazes. Uplne sam, len s vrtackou, pilkou, pripadne vyvrtkou na vinko. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tento film přináší překvapivé zjištění - CIA umísťuje svoje agenty na odpočinek do BauMaxu. A důvod? Protože tam je v regálech hodně nářadí, které se dá v nouzové situaci použít coby zbraň! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Punisher: Hornbach Edition. O co lepší je první polovina, která se drží zpátky, sází na postavy a má sympatický oldschoolový nádech, o to je ta druhá horší, protože to zahodí do koše. V ní už je Denzel pouhou vážně se beroucí nepřemožitelnou chimérou a tedy nezajímavou postavou. Hřebíčkem je pak délka, kdy namísto nekompromisní gradace to odeznívá do ztracena skrze tolik konců, že by i Návrat krále při třetí zatmívačce vstal a šel domů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zdejší hrdina by si dobře rozuměl s Casey Rybackem. Navenek taťuldovitý prodavač z Hornbachu, ve skutečnosti profík zabíjející s elegancí...no Caseyho Rybacka. Ze skromného začátku to vyeskaluje do nečekaných výšin a když už byste si začali říkat, že je to blbost, tak vám to Denzelovo charisma prostě nedovolí. Denzel Washington opět potvrzuje, že je pravděpodobně největší sázka na jistotu v poměru herecký výkon / zábavný film. Navíc i můj neoblíbený Marton Csokas konečně vystřihl výborného záporáka. Je slizký, nebezpečný a když vyslýchá tu děvku, tak mi nebylo příjemné na to koukat. Vláďu Kulicha jsem tentokrát identifikoval až z titulků. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI VĚDĚT, KDO DOOPRAVDY JE!…" /// Robert McCall je vobyčejnej člověk. Přes den maká v OBI (což se hodí, když potřebuje třeba kladivo) a po večerech tak nějak mimochodem pomáhá lidem. Ale jak může pomoct holce, kterou pase ruská mafie? Jednoduše. Prostě jejich krví vymaluje restauraci… Antoine Fugua má zajímavej styl vyprávění. Asi nejlíp ho uplatnil v Training Day. V Pádu Bílého domu si zase zábavně akčně zadováděl. Tady se snaží vo obojí. Z pomalýho a poklidnýho tempa postupně přechází do efektní a zábavný béčkový podívaný. Pronáší se suchý hlášky, osoby maj strach, nedobrovolně umíraj… takže vlastně nic novýho pod sluncem. Navíc Marton Csokas je zatraceně dobrej padouch! Ve finále už ani Washington nezakrejvá, že to celý je ,,jen“ dobře naplánovaná hra, která má ukojit divákovi krvavý choutky a v pomstychtivý šou mezi regálama s nářadím předvádí, že smrt v OBI může mít hodně podob. Já se bavil. Navíc, teď, když mezi námi není Batman… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej televizní seriál z 80tejch let neznám. 2.) Zjistím, že pustit si v noci bandu Rusáků do obchodu je blbost. 3.) Thx za titule ,,Hawaiana, jvps a M@rty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

96 hodin + muž v ohni x 2 a dostanete Equalizér!!Denzel Washington ve formě více než kdy jindy a dostává Evilphoenixového Oscara, za nejlepší herecký výkon v Akčním filmu( Ikdyby celý film seděl pouze na toaletě, tak to má koule). Jeho sympatie, pohled, charisma, zručnost,vynalézavost, pozornost,vojenské schopnosti a smrtící likvidace Vás budou pronásledovat po celý film. Co je zde třeba vychválit ? Vynikající kameru a slow motion efekty při akčních scénách silně konkurující Akčním Korejským filmům (viz. nejlepší exploze, která kdy byla ve filmu natočena) Perfektní scénář a dialogy, za celý film máme možnost uslyšet hojné množství hlášek a mouder, že při příští projekci koukám s papírem a tužkou. Záporák, tedy hlavní bad ass je správně chytrý, chladný, hrozivý a nekompromisní mafijní boss,takže byl bezpochyby klíčovým faktorem k úspěšnosti filmu. Akce je noblesní a tak zřetelná, že na ní můžete skoro dosáhnout a šáhnout si. Závěrečné půl hodinové finále bylo krvavější než lec jaký horor, kdo má rád pasti a krev, příjde si na své jako já. Ve filmu umřelo více lidí, než počet filmů, které jsem za rok 2014 zhlédl a málo jich nebylo !! 100% Inteligentní, temná a násilná Revenge jízdá jaká zde dlouho nebyla. Kdo film poníží letí z přátel Without Mercy! Top 3 movie of the year. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nechcel moju pomoc. Chcel môj súhlas." Super. Sebavedomý hrdina, ktorý najskôr brutálne šikanuje desiatky (!) krvilačných magorov (!!) a potom sa naštve a všetkých drasticky popraví (!!!). Už prvá akčná scéna (fenomenálna likvidačka v kancelárii) ukazuje, že toto je trocha "iný" akčniak. Originálny Denzel Washington. Je to dojemné i drsné, vtipné aj krvavé, ale zakaždým zábavné. Či už tým, alebo oným spôsobom. Od finále som čakal predsa len jemne viac, ale i tak bomba. Veľmi dobrá bola nielen kamera, ale tiež scenár plný sviežich chuťoviek (napr. SPOILERY Hrdina chce zachrániť dievča, pre ktoré má slabosť a ktoré sa živí ako prostitútku. Vydržiava si ju mafia. Klient ju udrie, tak na oplátku udrie ona jeho. To sa ale pochopiteľne nepozdáva jej zamestnávateľom a dajú jej takú nakladačku, že dievča skončí na JISke. Hrdina, namiesto toho, aby k nim nabehol a pozabíjal ich, im slušne zaklope na dvere, vysvetlí situáciu a ich bossovi ponúkne 9800 dolárov za to, že dievča "vyhodia". SPOILERY). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Přesně takovýhle scénář, by si zasloužil minulý rok Liam Neeson... ale né, on musí lítat v blbém letadle s blbými cestujícími nebo chodit mezi šutry jako jedna z nejnudnější postav, kterou kdy musel hrát. To Denzel, Denzel ten má jinou kliku. Představte si Man on Fire bez Tonyho Scotta, v jednodušším prostředí, obyčejnější zápletkou a s o kapku horším hudebním podkresem a máte Equalizera. A pořád je to jeden z nejlepších akčních thrillerů minulého roku. Nevím, jestli už nám všem klesají nároky nebo je Denzel takovej husťák, že mu toho spoustu prominem, faktem ale zůstává, že i přes můj (alespoň jsem se snažil) objektivní postoj mu ty 4/5 dát musím. Obzvlášť po té senzační hudbě při finále. Sorry Liame, aspoň máš co žehlit v Tak3n. ()

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama