Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 163)

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je nějak "in" dělat z postarších, či snad až vysloužilých herců akční hrdiny. Ovšem zatímco Liam Neeson mívá ve svých posledních filmech schopnosti jeho věku úměrné a bojuje spíše životní moudrostí, tak Denzel Washington je zde druhý superman. V podstatě každá akční scéna a každá zabijačka je zde natolik stylová a natolik cool, až je lehce přestylizovaná, čímž trpí realističnost. Celá ta honba za coolovostí je také poměrně zdlouhavá, 132 minut už je přes limit. Nicméně i tak je film dost chytlavý, Denzel sem tam udělá něco fajnově vychytralého a vždy si dokáže udržet divácký zájem. 6/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Buď to berete, nebo ne, o ničem jiném to není. "To" znamená, že Robert McCall má nervy z oceli a téměř božské schopnosti, takže je úplně jasné, jak to celé dopadne. Maximálně se může stát, že se některý ze sidekicků nedožije titulků, ale co už, takový je žánr;) "To" také znamená, že Marton Csokas je sociopatický démon s o něco méně božskými schopnostmi, a - jak jinak - s efektními vorskými kérkami, před kterými by měl respekt i Viggo Mortensen;) A ten zbytek je tak nějak celkem nedůležitá soustava rekvizit, aby se to celé mohlo nějak hýbat kupředu. Je to méně efektní a prostší, pokud jde o životní úroveň hrdinů a s ní spojené zasazení filmu, než takový John Wick, ale body count je v Equalizerovi taky slušný. Nejsem si jistý, jaký byl smysl natočení tohoto snímku, protože na to, aby rozjel nějakou sérii, podle mě nestačí - ale musím uznat, že Antoine Fuqua to má stále v paži, a že jsem nějakou dobu měl ekvalizér ve Winampu (ano, někdo to stále ještě používá) přebarvený načerno:) Je to zkrátka velmi slušná žánrovka, která nemá hektické tempo a kulometný střih, ale místo toho má skvělé "já vím, že ty víš, že já vím, že ty víš" dialogy. Takže i když jsem se nemohl zbavit dojmu, že se tu někdo snaží navodit dojem, že je to tak trochu jako Leon, pozitiva převažují. A kdybych si měl vybrat, jestli radši znovu tohle nebo Muže V Ohni, tak vyhraje Equalizer. Ale těsně, takže i tady 70%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Nechcel moju pomoc. Chcel môj súhlas." Super. Sebavedomý hrdina, ktorý najskôr brutálne šikanuje desiatky (!) krvilačných magorov (!!) a potom sa naštve a všetkých drasticky popraví (!!!). Už prvá akčná scéna (fenomenálna likvidačka v kancelárii) ukazuje, že toto je trocha "iný" akčniak. Originálny Denzel Washington. Je to dojemné i drsné, vtipné aj krvavé, ale zakaždým zábavné. Či už tým, alebo oným spôsobom. Od finále som čakal predsa len jemne viac, ale i tak bomba. Veľmi dobrá bola nielen kamera, ale tiež scenár plný sviežich chuťoviek (napr. SPOILERY Hrdina chce zachrániť dievča, pre ktoré má slabosť a ktoré sa živí ako prostitútku. Vydržiava si ju mafia. Klient ju udrie, tak na oplátku udrie ona jeho. To sa ale pochopiteľne nepozdáva jej zamestnávateľom a dajú jej takú nakladačku, že dievča skončí na JISke. Hrdina, namiesto toho, aby k nim nabehol a pozabíjal ich, im slušne zaklope na dvere, vysvetlí situáciu a ich bossovi ponúkne 9800 dolárov za to, že dievča "vyhodia". SPOILERY). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

https://www.youtube.com/watch?v=3BE0D9geu2o najlepsia akcna scena za posledne roky, co som videla. Ano, nevidela som toho este dost, ale co uz, nemozem byt aj krasna, mudra a aj vediet a vidiet vsetko :) Kazdopadne, ujo Denzel, stale si moj oblubeny akcny hrdina... Na veky vekov amen. Ked raz budem v trabloch, dufam, ze ma zachranis. Lebo ty to das, ty to dokazes. Uplne sam, len s vrtackou, pilkou, pripadne vyvrtkou na vinko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI VĚDĚT, KDO DOOPRAVDY JE!…" /// Robert McCall je vobyčejnej člověk. Přes den maká v OBI (což se hodí, když potřebuje třeba kladivo) a po večerech tak nějak mimochodem pomáhá lidem. Ale jak může pomoct holce, kterou pase ruská mafie? Jednoduše. Prostě jejich krví vymaluje restauraci… Antoine Fugua má zajímavej styl vyprávění. Asi nejlíp ho uplatnil v Training Day. V Pádu Bílého domu si zase zábavně akčně zadováděl. Tady se snaží vo obojí. Z pomalýho a poklidnýho tempa postupně přechází do efektní a zábavný béčkový podívaný. Pronáší se suchý hlášky, osoby maj strach, nedobrovolně umíraj… takže vlastně nic novýho pod sluncem. Navíc Marton Csokas je zatraceně dobrej padouch! Ve finále už ani Washington nezakrejvá, že to celý je ,,jen“ dobře naplánovaná hra, která má ukojit divákovi krvavý choutky a v pomstychtivý šou mezi regálama s nářadím předvádí, že smrt v OBI může mít hodně podob. Já se bavil. Navíc, teď, když mezi námi není Batman… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej televizní seriál z 80tejch let neznám. 2.) Zjistím, že pustit si v noci bandu Rusáků do obchodu je blbost. 3.) Thx za titule ,,Hawaiana, jvps a M@rty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Podľa režiséra sa Chloë Grace Moretz (Teri) stretávala s reálnymi prostitútkami, aby sa dostala do roly. Tie jej poradili, aby pribrala, pretože v tomto povolaní je treba mať eskortné telo. Moretz, ktorá bola v čase nakrúcania neplnoletá, pre rolu zmenila stravu a pribrala. (Arsenal83)
  • Robert McCall (Denzel Washington) nosí vo filme hodinky značky Suunto, model Core All Black a bežecké tenisky značky New Balance. (Irktus)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama