Reklama

Reklama

One Life

Trailer
Velká Británie, 2011, 85 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film o živote v rastlinnej a živočíšnej ríši, ktorá pokrýva planétu Zem na rôznych miestach. Ukazuje nám schopnosti a úsilie, často jedinečné, ktoré vyvíjajú tieto tvory pri svojom prístupe k zháňaniu potravy, zabezpečeniu sa, ochrane potomstva či stavbe obydlí. (Marek1991)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Líbivé záběry jsou jistě tahákem, a pro diváka, který nepotřebuje znát podrobná fakta o tom a tom zvířeti, je tenhle film příjemnou oddychovou procházkou říší zvířat. Plynulost a návaznost vyprávění mě opravdu mile překvapila. Čekal jsem další obsáhlou, podrobnou sondu do života pár zvířecích druhů a místo toho jsem dostal velmi kusé (nenáročné) informace o spoustě unikátních živočichů z celého světa. Ta pestrost byla fajn.. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument plný detailov, vhodný aj v pôvodnom anglickom znení, vďaka nenáročnej slovnej zásobe a skvelej výslovnosti. Detailné zábery sú naozaj majstrovsky prepracované, ako pozitívum možno hodnotiť aj časovú primeranosť - každému druhu zvierat sa venuje adekvátny čas, ktorý rozhodne nie je dlhý, ale ani krátky. Myslím, že presne takto by mala vyzerať väčšina dokumentov, spracúvajúcich tematiku viacerých živočíšnych druhov. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Perfektně sestříhaný dokument, četné nádherné letecké záběry nebo neméně fascinující detailní záběry, to vše navíc doplněné vhodně zvolenou hudbou. Některé pasáže byly skutečně dokonale natočené, např. zběsilý úprk před varanem bělohrdlým, hororová scénka s tarantulí nebo společný útok gepardů. Ke konci jsem však vnímal lehce klesající tendenci, vizuálně sice stále podmanivé, ale některé příběhy už nebyly tak poutavé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při prvním viděném dokumentu BBC o přírodě jsem byl nadšený, druhý mne hodně bavil, ale pak ze mne nadšení postupně vyprchávalo. Těch dokumentů už jsou totiž desítky, všechny jsou v podstatě dokonalé, ale taky hodně podobné. Takže One Life byl fajn, nicméně originality moc nepobral a já nad ním nehodlám onanovat jen proto, že se mi líbily zpomalené obrázky exotických zvířat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úžasné střípky ze života nejrůznějších živočichů. Záběry dechberoucí, příjemný komentář (jsem zvědavý, jaký bude dabing?). Jediné, co mi maličko vadilo, že nás tvůrci vždycky navodili nějakou neuvěřitelnou dovedností zvířátka a v tom nejlepším to utnuli a přešli zas na další zvířátko. Ale aspoň to nenudí. :) ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama