Reklama

Reklama

Obsahy(1)

František Vedral byl vekslákem, podvodníkem i mafiánem a nakonec se stal i vrahem, kterého se bálo mnoho lidí. Původně začínal jako malý podvodníček a vekslák ve skupině, kterou vedl za socialismu JUDr. Tipl se svým synem. Skupina prodávala na Západ výměnou za elektroniku kradené umělecké předměty. Když byli chyceni, právě Vedral se dostal z celé záležitosti na podmínku a převzal šéfovy obchody. Po revoluci začal Vedral uplácet politiky a na všechny sháněl kompromitující materiály. S podivným privatizačním fondem se zúčastnili s Tiplem kupónové privatizace. Krytí jim poskytoval jejich kamarád Strnad, který v té době pracoval pro tajnou službu. Jako první začal ohrožovat Vedralovu skupinu novinář Smetana. Ve chvíli, kdy zjistil, že ho nemůže uplatit, zaplatil si jeho vraždu. To už na Vedralově kauze začal pracovat policista Cajthaml, který získal dostatek důkazů na zatčení. Od Strnada se Vedral dozvídá, že jeho kauzu přebírá neúplatná státní zástupkyně, tu také nechá zavraždit. Zdá se, že Vedrala s Tiplem nic nezastaví. Cajthaml odchází od policie a své vyšetřování vede na vlastní pěst. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (708)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcom nemožno uprieť snahu natočiť niečo svetovejšieho feelingu. Nápad bol dobrý, akurát jednotlivé postavy akosi nekorešpondovali s dejom a jeho veľmi pomalou skladbou príbehu. Bolo to mdlé, hodil by sa tomu viac dynamickejší ráz, rezkejšie dialógy a zameranie sa na širšie publikum. 65%. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Mé nitro je rozerváno jak šestkrát použitý prezervativ a to, že je vlastně kmotr Mrázek pan Fanda Verbal, nebojaksetamenoval, bylo již nabíledni, či nad sumce jasnější... to pro blby. Rozebírat dané téma a vztekat se a plakat nad dvaceti pěti lety u nás v Absurdistánu, Kokotistánu, prostě tady u nás v Prdeli, je alespoň mně zapovězeno, neboť můj veterinář jasně diagnostikoval mou srdeční chlopeň nacházející se v hajzlu a doporučil mi vynechat nedělní, zlodějské tv debaty a omezit chlast. No, a chlast já mám rád, navíc se dá pak prázdnou láhví umlátit kdejaká zkorumpovaná policejní kurva, či dobráček, kterému se brejličky mlžily... tedy spíš kéžby. V tomto duchu nemá cenu dále pitvat zmíněné a platí výše uvedené... Film mě kupodivu mile potěšil a z řady těch americky se tvářících, kde je bezvadně vidět, co vše bylo odkoukané, co je notoricky oblíbené, proto taky okopírováné (většinou špatně), je tenhle skutečně na jiném levelu. Na druhém břehu od všech Kajínků a Sametových vrahů... a hlavně, oči jako má Vica Kerekes, vždy bravurně a s převahou převálcují lajdáky ondatry Bendové. Dalším bonusem z dovozu byl minimálně Hryc, pro mě překvápko desetiletí a vlastně celý herecký ansábl byl vybrán nadprůměrně. Až teď, díky blížícímu se MS v hokeji, mi došlo, koho mi připomínal střílející Mongol, on to Jirka Hudler, ejhle, pokračování nově zavedené tradice z Babovřesků. Proto nezakončím svůj plk původně zamýšleným zvoláním Mrázka do každé rodiny, ale Češi do toho!!! No, ale i přesto (nebo právě pro to) se mi chce blejt! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Cajthaml je po celú svoju policajnú kariéru na stope gaunerovi najhrubšieho zrna, Vydralovi. Podarí sa mu navzdory mnohým veľkým prekážkam dokončiť svoj najnáročnejší prípad? Opäť jeden z mnoha úspešných českých snímkov. Až na pár detailov, ktoré s realitou nemajú veľa spoločného, musím priznať, že ma "Príbeh kmotra" veľmi bavil. Záverečný monológ Cajthamla:" Niekedy to vyzerá tak, že ľudia ako Vydral môžu všetko, ale žiadny strom nerastie do neba. Na každého raz dôjde! Jediné čo po ňom zostalo, je tajomstvo jeho archívu. Vsadím sa že jedného dňa niekde vypláva a mnohým ľudom sa ešte slušné spotí zadok. TAK NECH NIE STE MEDZI NIMI", vystihol podstatu "spravodlivosti". Verte, alebo nie. Ozaj na každého dôjde. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší je smrt z vyděšení." Tohle je typ českého filmu, který mě zajímá a ve výsledku neuráží. Sice to nemá syrovost, progresivní vizuál a na svou dobu pozoruhodný soundtrack jako takové Bony a klid (byť tu úsměvná snaha o moderní vizuál je) a ještě mnohem dál to má do Nelítostného souboje, který mi tak nějak přišel na mysl, když se Cajthaml s Vedralem bavili v divadle, ale řemeslně to funguje a přidanou hodnotou je, že to odráží skutečné události. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Za mě super. Krásná hudba, skvělý Vetchý i Vaculík. Právem si myslím, že Vaculík byl/je jeden z nejkrásnějších českých chlapů a pokud si to některé nemyslí, snad aspoň uznají že umí hrát. Snad poprvé chci soundtrack z českého filmu a tak trochu si i říkám, jestli si nepočíst nějaké ty zajímavé knihy. I když kde je pravda a co je zmanipulované? Snad se aspon dožiju chvíle, kdy archiv vyjde ven a v televizi bude 24hod nonstop záběr policejních zásahů. Včetně zásahů na samotné policii. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně z roku 2001 za spiklenci na tajné "notýskové" schůzce projíždí žlutý autobus typu "fun and relax", tyto autobusy však nejmenovaná společnost užívá až od roku 2011. (Schneefee)
  • Ve scénách z odposlechů je v odrazech i přímo na monitorech vidět, že počítače používají operační systém Ubuntu s uživatelským prostředím Unity. Toto prostředí však bylo poprvé distribuováno až v roce 2010. (Rubicon)
  • Panství Františka Mrázka se nachází u Českého Brodu, kde žil v době uvedení filmu syn a dcera skutečného Františka Mrázka. (Pjootr)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama