Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V asijském nejbezpečnějším městě byla policie po dlouhou dobu nedotknutelnou autoritou. To se ale mění jedné noci, krátce před půlnocí, kdy policejní náčelník hongkongské policie dostává anonymní oznámení o plně naložené policejní dodávce převážející speciální vybavení s pětičlenným doprovodem speciálně školených policistů, kterýžto má únoscům posloužit jako páka při nevyhnutelném vyjednávání. S perfektními znalostmi policejních postupů a procedur v krizových případech jako je tento, jsou únosci vždy o jeden krok před tápajícími policisty, kterým je okamžitě jasné, že boj o drahocenný čas právě začal. Budou požadavky únosců proveditelné nebo se schyluje ke krvavému střetu s oběťmi na životech? (Conspi)

(více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná akčná kriminálna dráma. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v Hong Kongu, ktorý je hrdý na svoju všeobecne známu bezpečnosť, ale všetko sa mení, keď dôjde k strate policajnej dodávky s piatimi dôstojníkmi. Prípadu sa ujímajú policajné špičky, lenže čoskoro si uvedomujú, že protivníci majú celú akciu veľmi dobre naplánovanú, no navyše ich trápia aj vnútorné problémy, keďže o miesto hlavného komisára súperia dvaja muži a obaja majú na priebeh akcie iný názor. Spracovanie je ale iba priemerné, ešte spočiatku to vyzerá vyzerá veľmi dobre, strata policajnej dodávky, príprava na akciu, inteligentní zločinci a podobne, takže je tu slušný potenciál pre vydarený kriminálny thriller, ale tvorcovia si vybrali vlastnú cestu. Občas sa nájde nejaká vydarená situácia v presne takom štýle, aký som aj pôvodne očakával, napríklad odovzdávanie výkupného, ale inak sa dej väčšinu času venuje práve tým vnútorným problémom na najvyšších miestach policajnej špičky a únoscovia so svojim plánom už idú úplne do úzadia, kvôli čomu si ma už ani záver vôbec nezískal. Ani takto si nemôžem úplne sťažovať, pozerá sa na to dobre a stále sa tu nájde viacero zaujímavých situácií, len som jednoducho očakával a aj chcel niečo iné, keďže spočiatku to vyzerá inak, než aké to v konečnom dôsledku je. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Nájde sa tu pár výraznejších akčných sekvencií, ktoré sú presne v štýle tohto žánru, takže zásahy špeciálnych jednotiek a nejaké tie prestrelky, pričom všetky sú výborne natočené, ale dobre zvládnuté sú aj obsahovo. Chválim hlavne veľmi zaujímavú akciu s ohňostrojovými strelami. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, jedine by som ocenil ešte nejakého žánrového herca, ktorý by to celé osviežil, keďže tu majú hlavný priestor výhradne charakterní herci, ale tí sú samozrejme výborní, či už hlavné duo Aaron Kwok a Tony Leung Ka Fai, k tomu v menších úlohách Charlie Yeung, Andy Lau, Andy On a Byron Mann a viacero slušných vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, až na pár menších detailov prvotriedny vizuál a dobrá atmosféra. Škoda, je to výborne natočené, obsadené a ani akcia rozhodne nesklame, ale ten dej je až príliš priemerný na to, aby som si to chcel ešte niekedy pozrieť. Na to jedno pozretie je Cold war dobrý film, ale potenciál bol omnoho väčší. 62% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vymakaná kamera, skvělý hudební podkres, vynikající obsazení, a myšlenkově ne úplně slabý scénář, které má dobré nápady, premisu i pointu, jenže ne vše se podařilo provázat do koherentního celku, tento akční thriller měl rozhodně navíc. Jenže do cesty se připletla občas scénaristická skleróza a neschopnost, nebo trapný patos. Přitom jednotlivé charaktery měly potenciál, akční scény špička, jenže kolísá nám jak tempo, tak napětí, je to někdy nespojité, nebo málo domyšlené. Ale abych si jen nestěžoval uvidíte rozhodně nadprůměrný snímek, jen jsem prostě čekal od tak nabité sestavy více, příště lepší scénarista, režisér a je to doma... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uvod do policajnej momentalne duologie, ale vznik trojky je podla nielen isty ale aj potrebny. Oproti tomu ake epicke rozmery seria naberie v dvojke je jednotka dost komorna. Prvu polovicu filmu to vyzera na standardny thriller o unose. Akurat su uneseni policajti a tak po pachateloch patra cela HK policia. Lenze v polovici filmu su policajti vyslobodeni a zacne sa vysetrovat cele pozadie unosu, ktore je ovela komplikovanejsie. No a popritom sledujeme suboj o moc medzi sefom policie (Tony Leung) a jeho zastupcom (Aaron Kwok), ktory je ustrednou temou celej serie. Ako samostatne film funguje dost slusne na take 3 silne hviezdicky. Ma to skvele vykony ustrednej dvojky, viacero znamych xichtov vo vedlajsich ulohach (Andy On, Byron Mann) aj ked niektori sa tu len mihnu (Andy Lau, Michael Wong - prave ich postavy dokazuju, ze dalsie diely boli vymyslene az dodatocne). Akcne sceny tu su dve. Skvela prestrelka pri predavani vykupneho a zaverecna prestrelka ozvlastnena delobuchmi. Su kvalitne natocene, ale trochu ich kazia slabsie digitalne triky. Fantasticky je soundtrack. Na stvrtu hviezdicku filmu chyba väcsi drajv a hlavne to cele pôsobi trochu ako propaganda policie a agitka o tom, ze zlocin sa nevyplaca, takze zlo je uz tradicne prakticky porazene. Akurat poslednych par sekund otvara poriadne velke vrata pre dalsi diel. No a ako sucast serie to vyzera ako uvodny diel v ktorom sa zoznamime s postavami, ktore caka este dlha cesta. Vzhladom na zmenu charakteru jednej z hlavnych postav v dalsom diely sa mi jednotka paci teraz este viac. 7/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nekonečných 100 minut. Nuda rozdělená na tři různě velké části, kdy jedna má tak 50%, druhá řekněme 45% a poslední má jen možná minutu. Film měl končit v té polovině, následující rozplétání intrik a falešných obviněný bylo nudných a někde se tu zjevně snažil mermomocí udělat velice propletenou krimi, čehož výsledkem byla jen spletitá nesmyslnost. Ten otevřený konec ale už byl jen "To už si dělají prdel?". Film doporučuji dospělákům na večer jako alternativu dětskému večerníčku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hong Kong odvedl dobrou práci, ale v tomhle smyslu skutečně jen dobrou. Máte pocit, že tohle je něco, co jste už viděli, jen je to ve skutečně dobré technické kvalitě. Akční scény mi nepřišly až tak dobře vygradované, když jsem čekal nějaký vrchol, tak přišlo hluché místo. Není to zklamání, jen nejsem ohromen. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Během našlápnutého rozjezdu se i přes superhvězdné obsazení hlavní role ujme sexy kamera, která Cold War spolehlivě táhne po zbytek filmu. A Cold War tažení místy potřebuje. Scénář sice nechává diváka po většinu času spolehlivě napnutého a v hádankách co přijde dál, ale bohužel si neodpustí zmatenou dýchavičnost v závěru a poněkud vypuštěné vyvrcholení. V jinak naprosto dokonalém obsazení mladý protikorupční vyšetřovatel (Aarif Rahman) působí jako pěst na oko, která si na set plný Hong Kongské herecké smetánky odskočila ze špatného popového videoklipu. Hořká pachuť je silnější zejména kvůli tomu, že případné pokračování, na které tvůrci "nenápadně" v závěru navnadili, si podle všeho přímo říká o částečné předání otěží této herecky mladší generaci. Faktem zůstává, že neučesaný scénář je jedinou objektivní slabinou tohoto filmu a Cold War si v rámci svého žánru s naprostým přehledem zaslouží 85% hodnocení. ()

Reklama

Reklama