Blackaria

Horor

Francie, 2010, 70 min

• Fr

,,MÁ TO TAKOVOU CENU, ŽE JSI VE VĚTŠÍM NEBEZPEČÍ NEŽ SI MYSLÍŠ“..... /// Angela má sousedku. Rumunská (prej) krasavice, co pořádá sexuální orgie a má kouli. Na okultismus. Kromě sousedky má Angela taky erotický výjevy (sny) z výtahu, při kterých teče krev. A kromě výjevů má Angela touhu po kouli. Na okultismus. Přeci jen vidět budoucnost.... Striptérky s otřesným hereckým talentem, ale s citem pro ladnost tělesných křivek, který rozladí jen střep, břitva či nůž. Vražda! Hodně krve, sem tam koza, děj prapodivnej.... (jak praví čínský přísloví) - věci se dějí a řeka teče. Strach? Z toho, že nedodržej stopáž! Všechno to je zabalený do takový ,,umělecko - erotický“ clony, zpoza který to vypadá alespoň trošku jinak, dalo by se říct, že i zajímavě. Tak už to chodí, přeci jen vidět budoucnost může mít nějaký výhody. (pokud zrovna nejste blbá ženská...) 2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jaký výhody maj (oproti brejlím růžovejm) brejle z křišťálový koule. 2.) Potřebuju změřit (do fyziky), kolik krve vyteče z ksichtu po úderech řetězem. 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *(17.1.2012)

Francúzske neo-giallo, oplývajúce opojnou snovou atmosférou, živými farbami, patričnou dávkou gore a aj nejakou tou nahotou, čo sú v tomto subžánri samozrejme atribúty vítané a žiadúce. Na druhej strane, krimi zápletka v pozadí príbehu je dosť pritiahnutá za vlasy a film svojou kvalitou miestami pripomína skôr epizódu z televízneho seriálu, no ale budiž, ako večerná jednohubka Blackaria celkom ujde.(25.1.2012)

A čo ja viem. Príliš sa mi nepáči miešať erotiku do hororov, ale budiš. Prelínanie vízií a pravdy, to už bolo aj inde. Efekty však mali svoju kvalitu, taká priemerná hororová chuťovka.(14.1.2012)