Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

mcb 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz schematická jednohubka, která je napsaná a natočená přesně podle žánrové šablony. Postavy procházejí předvídatelnými proměnami, scénář se dere do jediného možného finále, režijní vklad téměř žádný. Jediné, co stojí za to, jsou herecké výkony - hlavně Clint Eastwood, jehož další cynický dědula s chraplákem si s přehledem krade celý film pro sebe. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Málo výrazné a ľahko zabudnuteľné. Športová dráma, kde šport je až na druhom mieste, v prvom rade sa tu rieši vzťah otca a dcéry a príčiny ich odcudzenia. Na tom by nebolo nič zlé, len škoda, že tu nič nebolo dotiahnuté, bolo to dramaticky ploché a mdlé. Navyše sa tu veľa scén ťahá ako sopeľ z nosa. No a baseball? Toho tu moc nebolo, všetko bolo len o tom, aký frajer je poloslepý Clint Eastwood, ktorý napr. dokázal ako nič z tribúny pre divákov podľa sluchu určiť, či vie chlapík odpáliť točenú loptičku alebo nie. Sluch, ktorý by mu mohol závidieť kdejaký pes alebo slon. Celkovo, dobre sa na to pozeralo, pretože zahrané to bolo fajn, ale inak toho snímok veľa nepovie a do týždňa vyfučí z hlavy. 55/100 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát se mu jako asistent režie díval přes rameno, aby viděl, jak vypadá práce filmové legendy. Nyní ho postavil před kameru, aby ho (podle mnohých jazyků a snad i Mistra samotného) diváci mohli už prý skutečně naposledy obdivovat. Debutující Robert Lorenz režíruje Clinta Eastwooda, který mu to výrazně usnadňuje. Jeho postava je znovu prototypem zahořklého a protivného hrdiny. Věkem ošlehaná tvář, tradiční škleby a vyšeptalý hlas podporují úsporný herecký výkon, kterým dává jasně najevo, že se už dávno nemusí lopotit s grimasami tvrdého chlápka jako za mlada. Za onou vnější jednoduchostí se pak ukrývá poměrně složitý portrét zapšklého dědka, který nedokáže hovořit s jediným potomkem. Příběh tak nenabízí pouze sportovní souboj na několika liniích o nadějného pálkaře před blížícím se draftem. Scenárista buduje nenápadně vygradovaný dramatický oblouk a předkládá nespočet neodolatelných suchých hlášek, které z Eastwoodových úst tak rádi slýcháváme. Lorenz po vzoru svého mentora ví, které momenty podtrhnout, ve zkratce dokáže vypíchnout podstatu charakterů svých postav. Vypráví pozvolně a soustředěně. A hezky postaru. Nelze však samozřejmě opomenout ani místa plná klišé, šťastných náhod a setkání, která vždy dopadnou ryze americky (nejvíc asi vyčnívá neznámý nadhazovač, který zesměšní namyšleného pálkaře). Na Evropana zdaleka nedolehne ani opojení americkým národním sportem, kdy lidé na potkání sypou z rukávu baseballové statistiky a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun. Osobně to netuším, ale vím, že mi tenhle kousek i přes pořádnou vypočítavost sedl!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film plný klise, ktore mi obcas liezli na nervy, pripadne ma nudili. Napriek tomu davam spokojne tri hviezdicky vdaka famoznemu Eastwoodovi. Staci ked hodi jeden nastvany pohlad alebo si povzdychne a zabavnost filmu stupne o 100 percent. Svojou charizmou dokaze vytiahnut nad hladiny priemeru aj takyto tuctovy film. Skoda, ze hra len vedlajsiu postavu, pretoze ustredna hrdinka mi bola uplne u prdele. Keby sa film sustredil len na Eastwooda, tak by to mohlo byt kludne aj za 4*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se už zřejmě rodí s baseballovým vercajkem přivázaným k pupeční šňůře. Se vším všudy klasicky americký snímek v čele s Clintem a závěrečným happyendem. Zazněla tam jedna věta, kterou ale uplatním na moje pocity z filmu: "Chceš od něho něco, co ti možná nedokáže dát. Takže si udělej službu a přestaň se nad tím rozčilovat." Prostě emotivně mně to minulo a skutečně jsem čekala daleko víc, ale určitě se nerozčiluju, myslím si, že na první debutní snímek Roberta Lorenza to bylo dost dobrý. Nějak se tomu nechce věřit, ale Clint nám opravdu dost stárne, možná kdyby ukončil svou hereckou kariéru Gran Torinem, tak by to byl super elegantní závěr, ale režijní stoličku si může určitě ještě nechat a budu se těšit na nějakou jeho další filmovou lahůdku. Posledních dvacet minut bylo asi nejzdařilejších, ale byly tam i jiný hezký momenty, který jsem si užila, např. chvilku u jezera, hra na báječnou stříbrnou kytaru, nebo tanec v hospodě. Jinak Amy byla roztomilá jako vždy a Justin za ní nebyl o nic pozadu. 75% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Pieseň, ktorej slova vo filme recituje Gus (Clint Eastwood) a neskôr i Mickey (Amy Adams), je song "You are my Sunshine" od Johnnyho Casha. (toi-toi)
  • Na začátku filmu je na Guse (Clint Eastwood) záběr z "lednice" a následně záběr z boku, jak lednici zavírá. V tomto záběru je vidět, že se jedná o filmařskou lednici, protože jí viditelně chybí zadní čelo (z lednice jde světlo na stěnu). (Pyron)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama