Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Recenze (373)

verbal 

všechny recenze uživatele

Taky jsem kdysi míval trable s kurvou, ale v žádném případě jsem se u toho tolik nenudil. Je docela smutné, že si pan Východníles vybral pro svou zřejmě poslední roli takovouhle sračku. Holt už se asi bohužel neudrží v sedle a v jeho věku by jej zpětný ráz pistole Magnum 44 patrně rozmázl o zeď. A tak tu máme pičoidní, údajně sportovní drama o vztahu vetchého starce a jeho dcery, kterou balí samotný Džustýn Timbergay. Do toho sem tam jeden vyžraný pálkař odpálí domoběh a v samotném šťastném závěru nějaký ohavný Portorikánec mrští príma točený nadhoz (tolik ke sportovnímu). Upřímně, raději bych se díval na to, jak Špinavý Harry vyšetřuje ve starobinci, který přestárlý psychopat s parkinsonem se zase netrefil do mušle. Mohlo by se to jmenovat třeba Absolutní moč. Naper se Geriavitem a zkus to ještě jednou, Clinte! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Někdy holt člověk pro své divácké duševní zdraví potřebuje i takovouhle pohádku, sice průhlednou, až to bolí, ale s pozitivním feelingem a to vůbec není málo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dost by mě zajímalo, co přimělo Clinta Eastwooda k návratu před kamery, právě v tomto filmu. Protože scénář mě přijde dost ojetej. No zdá se, že Robert Lorenz má na Clinta velmi dobrý přesvědčovací páky, na to, že je debutant a že Clint se nenechal už asi 20 let režírovat nikým jiným než sám sebou je to vskutku zajímavý. Jak už jsme zmínil scénář nic moc s tím že bych rád zdůraznil to zejména slůvko nic a opravdu jediný na čem tenhle biják vaří je Clint Eastwood resp. jeho věk vs příběh. Čistě z úcty k monogramu CE dávám tři, protože krom Clinta tenhle film, fakt nemá čím zaujmout i když musím přiznat že se na to docela příjemně koukalo, teda krom Justina, toho fakt nemusím. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Schematické, až to bolí, emocionálne mdlé, pomalé, rozťahané a navyše je to (aj) o tej debilnej hre, ktorej nikto nerozumie. Mierne nad priemerom to držia iba herci - Justin a Amy robia všetko pre to, aby tie plocho napísané postavy oživili, nuž a Clint je tradične dokonalý, ošomraný paprdák s hrsťami plnými suchých stareckých hlášok. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem se vypravil hlavně proto, že se v něm v hlavní roli objevil Clint Eastwood. Pamatuju si, jako kdyby to bylo včera, kdy jsem četl, že už si v žádném jiném filmu nezahraje. To bylo v době Gran Torina a tam ten jeho tehdejší herecký konec prostě neměl chybu. Jenže pak přišel nějakej tydýt z vidlákova, co nic dosud nenatočil, a co chce natočit naprosto průměrný drama, celé to obalit nacionalismem a baseballem a Clint se mu do toho vesele vecpe. Nechápu proč. Nebýt jeho, šel bych k jedné, maximálně dvěma hvězdičkám. Zpátky ve hře je možná až moc pro-Americký film, ale Clint je pořád herec, který umí zaujmout i neAmeričany. A vnímat jeho roli, jako úplně poslední roli, právě v tomto filmu, je vcelku škoda. Někdy v půlce filmu jsem totiž opravdu přemýšlel, jestli má tenhle film vůbec smysl dokoukat do konce. Na chvíli jsem vynechal asi čtvrt hodiny, a když jsem se k filmu vrátil, nic zásadního se nestalo. Každopádně Clint mě donutil, abych film nakonec dokoukal. Pořád jsem si říkal, že by se mohli objevit nějaká místa, která by mě mohla zaujmout. Nakonec se tak nestalo a jeho derniéra se pro mě stala jedním z nejprůměrnějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,763,137Tržby Celosvetovo $47,658,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $10,189,525 //počet predaných kusov 681,118║ Na začiatok, už som videl množstvo filmov o tejto hre ale stále nechápem o čo tam vlastne ide a vôbec ma nič nenadchýna na tejto hre, k filmu Eastwood hrá svoju klasickú polohu mrmlavého zatrpklého starca ale fajn, dáva nejaké tie odpichy, drží chladný postoj, hrá slušne do danej úlohy sa hodil, taktiež sa nestratí Amy Adams, lenže príbeh až na záver neponúkne nič navrch, čím by si diváka získal, ide len chladnú schématickú drámu. /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NERVÓZNÍ?“ … ,,NE, MADAM. JE TO JEN HRA.“ … ,,PŘESNĚ TAK, JE TO JEN HRA.“..... /// Hledači. Srdce hry. Oni rozhodují, kdo bude hrát a když maj štěstí, rozhodnou i to, jak se bude hrát. Jejich instinkt…. no, Gus je už zralej spíš na důchod. Hovno vidí, senilní, a počítač …no co vám budu vyprávět… Další Eastwoodův paličák, tentokrát ve filmu věnovanýmu baseballu a vztahu otce s dcerou. Klišoidní, vypočítavý i nudný je sbližování Amy a Justina, mezi kterejma to nejiskří a je jim věnovanej prostor, jako by měl bejt druhej díl. Zajímavý okamžiky tak přináší jen rodinnej vztah, i když žádný extra novum nečekejte. Emocí málo a příběh plnej klišé, kterej nemít v sobě kousek toho sportovního potenciálu, tak (u mě) klesne až ke dvěma hvězdám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Clint Eastwood (nejsem sentimentální, ale Bůh ví, kolik toho ještě zvládne natočit). 2.) Baseball (hmm, tomu vůbec nerozumím. Ale Ta Amy Adams je celkem k světu!). 3.) Nevím, jak vypadaj filmový klišé. 4.) Thx za titule ,,MaideN-SK“ a ,,Slitch“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se už zřejmě rodí s baseballovým vercajkem přivázaným k pupeční šňůře. Se vším všudy klasicky americký snímek v čele s Clintem a závěrečným happyendem. Zazněla tam jedna věta, kterou ale uplatním na moje pocity z filmu: "Chceš od něho něco, co ti možná nedokáže dát. Takže si udělej službu a přestaň se nad tím rozčilovat." Prostě emotivně mně to minulo a skutečně jsem čekala daleko víc, ale určitě se nerozčiluju, myslím si, že na první debutní snímek Roberta Lorenza to bylo dost dobrý. Nějak se tomu nechce věřit, ale Clint nám opravdu dost stárne, možná kdyby ukončil svou hereckou kariéru Gran Torinem, tak by to byl super elegantní závěr, ale režijní stoličku si může určitě ještě nechat a budu se těšit na nějakou jeho další filmovou lahůdku. Posledních dvacet minut bylo asi nejzdařilejších, ale byly tam i jiný hezký momenty, který jsem si užila, např. chvilku u jezera, hra na báječnou stříbrnou kytaru, nebo tanec v hospodě. Jinak Amy byla roztomilá jako vždy a Justin za ní nebyl o nic pozadu. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj otec je hledač talentů pro baseball. Vyrůstala jsem obklopená muži, kteří nadávali, pili a prděli." Baseball je údajně nejvíc nejlepší sport na světě a tak jsem se i já rozhodl v něm vyniknout. Jelikož jsem ohromnej znalec tohoto sportu, tak mohu objektivně napsat, že lepší brankář než já v tomto sportu nikdy nehrál. A kdyby mi neschovali branku, tak by to určitě bylo zábavnější, než když si hráči hází míčkem z bodu A do bodu B a přitom se jim jakýsi týpek s pálkou snaží zkazit zábavu upinknutím míčku. No, smlouvu jsem nakonec nedostal, protože slepej Gus si nevzal brejle a tak neviděl mý schopnosti. Měl jsem tedy dost času mrknout se na jeho příběh, kterej je sice pohádkově průhledný, ale zrovna jsem měl chuť na nějaký to pozitivní vyznění a tak hodnocení zaokrouhluji o točenej nadhoz, homerun a dva doběhy nahoru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si zahrál další (a dost možná už úplně poslední) roli drsnýho doochodce, kterej se zaseknul někdy v době kamenný. Jako zahrál to celkem se ctí, ale už to trochu začíná nudit, když posledních 20 let hraje dokola jednu a tu samou postavu. Jinak film sám o sobě za moc nestojí. Je to takovej blábol o tom, jak si hledá otec s dcerou k sobě cestu a do toho nějakej bejzból a celý je to zabalený v nějakym buranskym hávu (kovbojský klobouky, kostkovaný košile, country, hnůj, atd...). Navíc je to naprosto předvídatelný a plný těch nejprofláknutějších klišé. Snad jediná věc, co mě na tomto veledíle potěšila, byla vedlejší role Johna Goodmana. Naopak Justin Timberlake mi lez poněkud na nervy. Ale zatim můžeme bejt rádi, že ještě nezačal ve filmech hrát Justin Bieber. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vrčící mrzutý prostatik, co hovno vidí, všechno slyší a Babea Rutha okrádal ve škole o svačiny ve funkci skauta týmu MBL? Ano, vítejte v pohádkové Americe, kde instinkty, zkušenosti a pocit nenahraditelnosti vždycky zvítězí nad moderní technikou, mladickou arogancí a pocitem nenahraditelnosti. Jo a pak je to taky o lásce a revitalizaci rodinných vztahů.. Přesně dávkované klišé, kdy dokonce odhadnete, že v desáté dvanáctině stopáže přijde rozkol, aby jej nakonec vystřídal multihappyend, ve kterém nadhazovač buráků převálcuje buráka s pálkou a všichni si padnou do náručí. Kdo si něco takového žádá, bude spokojen.. Mně však k úplnému blahu scházelo, aby byl u Braves znova na zkoušce Honza Železný a slizkého Lillarda perforoval oštěpem.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ne zlé, ne hloupé, ne nepozitivní, ne špatně obsazené, napsané, zrežírované, ale téma až příliš specializované a pohádkovost dotčená sériovostí, i když ne příliš. Jedním slovem Clint Eastwood nejen herecký v akci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moneyball jsem sice neviděl, ale i tak jsem baseballově zaměřených životopisných filmů viděl dostatek, že poznám kvalitní film. U Trouble with the curve to je tak na půl. Režijní dohled je průměrně zdatný, to hlavní je však obsazení, kdy se producentům povedl husarský kousek - ukecat Clinta Eastwooda. K němu přidal charismatického Timberlakea a sexy Amy Adams a to se povedlo. Příběh však moc nenadchne...70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Baseball není špatná hra, ale top film na tohle téma je Velké vítězství, tady se snažíme jen tolerovat chodící mrtvolu se štítkem Clint Eastwood. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát se mu jako asistent režie díval přes rameno, aby viděl, jak vypadá práce filmové legendy. Nyní ho postavil před kameru, aby ho (podle mnohých jazyků a snad i Mistra samotného) diváci mohli už prý skutečně naposledy obdivovat. Debutující Robert Lorenz režíruje Clinta Eastwooda, který mu to výrazně usnadňuje. Jeho postava je znovu prototypem zahořklého a protivného hrdiny. Věkem ošlehaná tvář, tradiční škleby a vyšeptalý hlas podporují úsporný herecký výkon, kterým dává jasně najevo, že se už dávno nemusí lopotit s grimasami tvrdého chlápka jako za mlada. Za onou vnější jednoduchostí se pak ukrývá poměrně složitý portrét zapšklého dědka, který nedokáže hovořit s jediným potomkem. Příběh tak nenabízí pouze sportovní souboj na několika liniích o nadějného pálkaře před blížícím se draftem. Scenárista buduje nenápadně vygradovaný dramatický oblouk a předkládá nespočet neodolatelných suchých hlášek, které z Eastwoodových úst tak rádi slýcháváme. Lorenz po vzoru svého mentora ví, které momenty podtrhnout, ve zkratce dokáže vypíchnout podstatu charakterů svých postav. Vypráví pozvolně a soustředěně. A hezky postaru. Nelze však samozřejmě opomenout ani místa plná klišé, šťastných náhod a setkání, která vždy dopadnou ryze americky (nejvíc asi vyčnívá neznámý nadhazovač, který zesměšní namyšleného pálkaře). Na Evropana zdaleka nedolehne ani opojení americkým národním sportem, kdy lidé na potkání sypou z rukávu baseballové statistiky a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun. Osobně to netuším, ale vím, že mi tenhle kousek i přes pořádnou vypočítavost sedl!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je toho víc, co bych chtěl k tomuto filmu říct, ale nevím, kde začít. Tak to vezmu hezky popořadě. Jsem moc rád, že se Clint Eastwood rozhodl ještě jednou vrátit před kameru, protože ať už byl snímek Gran Torino jakkoli famózní a dechberoucí, je dobře, že tato legenda stříbrného plátna odejde do filmového důchodu jinak, než v přesně padnoucím obleku a v pohodlné rakvi. Zpátky ve hře, je film, který i přes svá vážnější témata pohladí po duši a je to tak trochu návrat ke klasickým Eastwoodovkám ze 70. a 80. let. Robert Lorenz určitě pobral spoustu talentu, ale je vidět, že ho v některých scénách vedla ruka Clinta Eastwooda, protože jeho styl režírování se nezapře. Navíc, Clint se na filmu podílel i jako producent a už v úvodních titulcích mě uklidnila informace, že snímek je z dílny studia Malpaso. Prostě Eastwoodova tradiční sestava (střihač Joel Cox, kameraman Tom Stern atd.), jen bez hlavní hvězdy v režisérském křesle. K filmu. Pohoda, klídek, spousta skvělých hlášek, které trousí veterán Gus (Eastwood), jenž není schopen zacházet s moderní technikou a věří svému starému, proklatému nosu. Je to poloslepý vyhledávač talentů, který dá na svou intuici a ještě jednou chce zažít pocit morálního (?) vítězství a do toho všeho se možná usmíří se svou dcerou Mickey. Tu hraje Amy Adams a je jedním slovem prvotřídní. Plus sympaťák Timberlake, charakter Goodman a také Robert Patrick. Ve filmu se opět mihne i Eastwood Jr. - Scott. Ten by jednou mohl vykročit v otcových šlépějích, protože talent určitě má. Není to dokonalý film, má i svá hlušší místa a pár klišé, ale vnímavý divák si přijde na své. Eastwood zde ukáže v plné nahotě své zdravotní indispozice, jimiž ve filmu trpí a proto snímek vypadá tak reálně. Je skvělé ho ještě jednou vidět klít a dokonce v baru vystartuje na o čtyřicet let mladšího týpka. Prostě je to pořád ten málomluvný, ale i vtipný mrzout, jakého tak dobře známe. Stejně jako například v MDB či GT, si jeho postava nese v duši tíživé trauma z minulosti, se kterým se stále nemůže vyrovnat. Je to spíš na tři a půl hvězdy, ale za Clinta a jeho odvahu ještě jednou se postavit před kameru, zaokrouhluji s klidným srdcem nahoru a zvedám palec. Děkuji, pane Eastwoode. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to dost rutinní podívaná, ale naštěstí v ní hraje Clint Eastwood a je klasický, takže jeho fanoušek na konci nelituje. Kdyby se ale příběh točil kolem jakéhokoliv zábavnějšího sportu (třeba piškvorek, skákání panáka nebo šachu), mohlo to být ještě o trochu lepší. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Baseball jako prostředek pro eskalaci nevyjasněných a nedořešených vztahů mezi otcem a dcerou, to je to, oč v tomto filmu běží především. A není to špatný nápad, ba právě naopak, baseball je pro mě osobně asi nejoblíbenějším sportem, takže z mého pohledu se jednalo o příjemný bonus, ale spíše než o baseballu je tento film o přestárlém chlapíkovi, který ví, že na svou práci už zřejmě dlouho stačit nebude a jeho dcera se s ním snaží strávit trochu více času a svému otci se přiblížit. Clint Eastwood se vrátil ještě jednou před filmovou kameru a i když jeho role je podobná té v Gran Torinu, pořád je to něco výjimečného vidět tohoto velikána hrát v nějaké nové roli. Ostatní osazenstvo ho příjemně doplňuje a celkově tento film vyznívá tak nějak příjemně pozitivně až do konce, který je úžasně optimistický a nadějný a potěšilo mě, že postava Matthewa Lillarda dostala obrazně řečeno přes ústa. Ve výsledku film vnímám jako povedené dílko, které ale není tím nejlepším filmem o baseballu, ale mezi ty lepší a nadprůměrné filmy o tomto úžasném sportu bezesporu patří, a i proto ode mne získává čtyři hěvzdy. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jde strašně cítit úcta k filmům Clinta Eastwooda, troufám si říct, že Robert Lorenz se jeho snímky velmi inspiroval, a kdyby se jeho jméno neobjevilo v titulkách, skutečně bych si myslela, že film režíroval právě Clint. Trouble with the Curve ani není tak o baseballu, ale spíše o napravování vztahu otce a dcery. Scénář je sice šablonovitý, ale když je hlavní dvojice v podání Clinta Eastwooda a Amy Adams, nelze se od filmu odtrhnout. Amy Adams je výborná charismatická herečka a Clint mě nikdy neomrzí. I ten Justin Timberlake zde seděl. Moc příjemný film s pěknou rodinnou atmosférou. Výborný režijní debut a myslím, že zde máme nového režiséra, který bude stát za pozornost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Režijně a hlavně scénáristky vlastně ne zas tak zajímavý snímek, u kterého přesně víte, co se stane za 5 minut. Vynikající herecké obsazení však tuto zdánlivou rutinu dostává do příjemného nadprůměru. Clint se jako starý bručoun nikdy neomrzí, Amy Adams je neodolatelná a Justin Timberlake je výbornej, i když vlastně ani nemá moc co hrát. Už jenom díky této trojici se vyplatí tento filmeček vidět a i ty všudypřítomná klišé vám přestanou vadit. 70% ()

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama