Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Dlouhý a nudný začátek, vystřídají rozpaky z toho, jaký "komplikovatný" vztah mezi sebou má dcera s otcem, načež se do toho zaplate pravý muž.. No uf uf, když vydýchám tohle klišé, přijde hláška typu: "Ty práva jsem vystudovala jen kvůli tobě, otče. Abych k tobě byla blíž!".. Podotýkám, že se nejedná o přesnou citaci, jen to jen parafráze toho nesmyslu, že ta holka dokázala 8 let makat na něčem, co ani nedělala kvůli sobě. To bych chtěla vidět :D!! Konec sice byl příjemný, jenže to nestačí. Je to mírné zklamání... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli J.Edgar, tak je to slabý odvárek. Kvalitní scénář a kvalitní režie, což jsem nechápal, první film Roberta Lorenza a hned taková nálož? Přemýšlel jsem nad tím a nemohu si pomoc, ale rysy Clinta Eastwooda jsou značně viditelné a je jasné, kdo mu trošku pomohl. Velmi překvapilo, že Clint měl velkou roli, protože jsem čekal spíše lákadlo na jeho jméno. Pokud máte rádi Clinta a jeho tvorbu, tak zaručeně nebudete zklamáni. Clint dostal roli, ve které jeho výkon převyšuje všechny ostatní a on Trouble with the Curve zvedá daleko výš. Teprve druhá projekce rozhodne jestli půjdu výš a nebo zůstanu na krásných a silných 4*.. 8/10 = 87% ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

"What do you say now, jackass? That's known as trouble with the curve." Debutant na režisérském postu Robert Lorenz odkoukal od herecké a režisérské legendy vše, co jen mohl, a díky tomu (a nepopiratelnému talentu) je jeho prvotina absolutní peckou, v níž kraluje s grácií sobě vlastní stále charismatický "drsný Harry". Dramatická linka funguje na výbornou a nutno přiznat kredit především Amy Adams (budu do konce života děkovat Bohu, že Sandra Bullock vycouvala), jež opětovně potvrzuje, že mnoho talentovanějších hereček momentálně po Hollywoodu neběhá. Příběh o životních křivdách, nikdy nevyrčených doznáních, stárnutí, lpění na osvědčených postupech, modernizaci (tradicionalisté zde vítězí na plné čáře), lásce v mnoha podobách je dalším příkladem totálního selhání českých distributorů, poněvadž životem viditelně poznamený obličej Clinta Eastwooda by se na plátně pořád vyjímal náramně. Zvláště, když má oporu v nadstandardním, nepodbízivém, možná trošku jednoduchém (schematickém), leč naprosto pohodovém scénáři, šikovném režisérovi a kvalitních hereckých výkonech. Bavil jsem se královsky, tudíž se nebojím hodnocení pořádně "vokouřit". No jo no, vždycky jsem měl pro eastwoodovky slabost. 9/10! P.S.: Timberlake v další odlehčené roli znovu zcela v pohodě, až ho skoro záčínám mít jako herce rád ;-) ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Průměrně kvalitní sportovní romanťáček, který rozhodně neurazí. Celkově film vyzní, jako kdyby ho režíroval sám Clint Eastwood, věřím, že minimálně do režírování Robertu Lorenzovi asi hodně kecal :-D Sympatické herecké obsazení, prostředí baseballu, to vše funguje velmi dobře. Clint Eastwood tu jak jinak hraje nevrlého starého otrapu, kterému nakonec srdce přeci jen roztaje :-) Konec je pak klasickou happyendovou limonádkou. Film neurazí, ani nějak extra nenadchne, ale kdo má rád romantiku, sportovní žánr nebo jen některého z hlavních představitelů, tak si přijde na své. U mě čistý průměr, na který si nemohu nijak moc stěžovat, ale není ani co nějak přehnaně pochválit :-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se už zřejmě rodí s baseballovým vercajkem přivázaným k pupeční šňůře. Se vším všudy klasicky americký snímek v čele s Clintem a závěrečným happyendem. Zazněla tam jedna věta, kterou ale uplatním na moje pocity z filmu: "Chceš od něho něco, co ti možná nedokáže dát. Takže si udělej službu a přestaň se nad tím rozčilovat." Prostě emotivně mně to minulo a skutečně jsem čekala daleko víc, ale určitě se nerozčiluju, myslím si, že na první debutní snímek Roberta Lorenza to bylo dost dobrý. Nějak se tomu nechce věřit, ale Clint nám opravdu dost stárne, možná kdyby ukončil svou hereckou kariéru Gran Torinem, tak by to byl super elegantní závěr, ale režijní stoličku si může určitě ještě nechat a budu se těšit na nějakou jeho další filmovou lahůdku. Posledních dvacet minut bylo asi nejzdařilejších, ale byly tam i jiný hezký momenty, který jsem si užila, např. chvilku u jezera, hra na báječnou stříbrnou kytaru, nebo tanec v hospodě. Jinak Amy byla roztomilá jako vždy a Justin za ní nebyl o nic pozadu. 75% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu je na Guse (Clint Eastwood) záběr z "lednice" a následně záběr z boku, jak lednici zavírá. V tomto záběru je vidět, že se jedná o filmařskou lednici, protože jí viditelně chybí zadní čelo (z lednice jde světlo na stěnu). (Pyron)
  • Fiktivní Swannanoa High Scool se natáčela v Dunwoody, severně od Atlanty. Další zápasy se natáčely v Jasper, kde se městský park stává filmovým Arden High School, a zápas šampionátu byl hrán v Young Harris College, jen pár mil od hranice Severní Karolíny v Severní Georgii. Produkce také točila v prostorech Georgia Tech, a utkání 2. ligy zastoupil Luther Williams Field stadion v Maconu, Georgii. Natáčení začalo v květnu 2012. (Hpatrik)
  • Gus (Clint Eastwood) má po autonehode zranenie pod okom, avšak po krátkom čase nemá na tvári ani škrabanec. (toi-toi)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama