Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charlie Bronson riskuje svou skrytou identitu, aby se se svou přítelkyní dostal do Los Angeles, kde na ně čeká jejich životní šance. Brzy je však vyčmuchá Charlieho bývalý kamarád z gangu a chce, co mu patří. Zábavný road – trip se tak mění v bláznivou honičku, do které se připletou i Federálové a banda podivínů. (oficiální text distributora)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (270)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vysněná kravina Daxe Sheparda, který sehnal pár drobných a natočil si svůj vlastní film o věcech, které má sám rád a já mu to vůbec nemám za zlé a lehce mu závidím.Neškodná road movie, která potěší spoustou zábavných scén a především musim ocenit sílu dialogů, protože konverzační humor má místy sílu demoliční koule a Shepard opravdu uměl vytvořit perfektní charaktery postav.Co se mu povedlo hůř je celkový příběh, který je samozřejmě zcela tuctový, stejně tak jako celá pointa a vůbec smysl celého filmu, ale o to tu nejde.Jde o to, že Dax Shepard miluje filmy a auta, chtěl si splnit sen a vzdát všemu co má rád jistou čest a já ho za to chci pochválit.Upřímně pochybuju, že se ještě někdy pustí do svojí vlastní tvorby, ocenit musím to, že si splnil sen a já mu to nehodlám vyčítát a i přes strašnou rutinu nadávat.Prostě epesní jednohubec, za který by se nemusel stydět žádný debutující režisér.59%. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle je správný film na odpočinkový večer.Ze začátku se trochu vleče, ale jen co se hrdinové vydají na cestu, tak hlášky a situace trhají bránice o sto šest.Samozřejmě dalším kladem jsou sympatický herci jako Kristen Bell, Dax Shepard, nebo nejlepší postava filmu s nejdivnější účesem Bradley Cooper.Naboř a ujeď je takový malý filmeček dělaný pro radost a právě proto si zaslouží Vaší pozornost mnohem více, než kdejaká akční ptákovina. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů si řekla, že udělají něco jako ujetou akční komedii. Děj, hrůza. Spád to nemělo a postavy byly naprosto debilně navržené. Nicméně to mělo dobré herce, kteří se tím bavili. Mělo to spoustu krásných, rychlých aut. Mělo to výborný soundtrack a nebylo to zbytečně dlouhé. Dax Shepard rozhodně nepatří mezi mé oblíbence, ale obdivuji ho za vše, co na tomto snímku zvládl, a co mu obětovat. Uteče to rychle, relativně se pobavíte, ale za čas si na ten film už nevzpomente. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Naboř a ujeď se snažilo být tou nejcoolovější jízdou posledních let, plnou našláplé akce a nařachaných kár, drsných postav, peprných dialogů, nezapomenutelných hlášek, černohumorných scén, prostě být kulervoucí stylovkou jak kráva, disponující vším, co mají mladí a neklidní rádi. Bohužel, nakonec ale zůstalo jen u té snahy a především touhy Daxe Sheparda, vytvořit film, který by tím vším disponoval a navíc tím i dokázal na publikum zapůsobit. Shepard totiž není jednoduše tím typem autora, o kterém by se dalo tvrdit, že je mužem mnoha řemesel. On se tu sice bezostyšně zhostil jak hlavní role ve svém vlastním scénáři, tak si vše i po svém pěkně zrežíroval, ovšem s ničím z toho si ve výsledku nedokázal nikterak úchvatně poradit. Jako herec není vůbec přesvědčivý, nemá charisma a ani bůhvíjaký talent. Jako scénárista pak nedokázal vytvořit skutečně funkční zápletku, nedokázal navodit jediný překvapivý, či jinak zajímavý moment a i z tohoto pohledu jde prostě z jeho strany jen o skutečně nevýrazný pokus udělat něco zábavného. A jako (spolu)režisér tomu všemu nevtiskl ani žádnou štávu, atmosféru a vlastně ani to nejpodstatnější, tedy nějaký výraznější styl. Já na druhou stranu ale nechci ani tvrdit, že bych se u Naboř a ujeď i nějak vyloženě nudil. Celé to poměrně slušně odsýpalo, většina postava a jejich hereckých představitelů jsou v pohodě, pár scén dokonce pobavilo, takže jako vyloženě autorská jednohubka prostě ok, zkrátka to ve výsledku ale nenadchne, ovšem ani neurazí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dax Shepard není zrovna nijak zářivá hvězda na hereckém nebi, ale sem tam už jsme ho někde vidět mohli. Já si ho osobně většinou vybavím jako astronauta ze snímku "Zathura: Vesmírné dobrodružství". Tenhle herec se rozhodl, že si natočí vlastní film, ke kterému napíše i scénář. Ten film se jmenuje "Naboř a ujeď" a není to první ukázka toho, že tenhle herec má vyšší ambice. Scenáristicky se již podílel na filmu "Brother's justice", kde si také zahrál hlavní roli. Když nevíte co by, napište si pro sebe vlastní scénář. U filmu "Brother's Justice" mu dělal režiséra David Palmer, s kterým se spojil i tentokrát. Takže ho v titulcích najdeme jako spolurežiséra, scénáristu a herce v hlavní roli. Jaké je shrnutí těchto informací? Někdo se inspiroval u Bena Afflecka. Jo, samozřejmě nesmím zapomenout na to, že si Dax Shepard dělal i producenta, i když ne jediného. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/nabor-ujed-2012-45.html ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Při honičce na opuštěném letišti a při následné přestřelce bylo ustřeleno zrcátko u Corvetty. Později je ale v dalších záběrech zrcátko zpět na svém místě a bez poškození. (Danny F.)
  • Auto, ktoré Yul (Dax Shepard) postavil s otcom, je Lincoln Continental 1967. Alex (Bradley Cooper) jazdí na Cadillacu CTS-V Sport Wagon. (sWONDER)
  • Väčšina áut, ktoré možno vidieť vo filme, vrátane pretekárskej bugíny patrí Daxovi Shepardovi (Charles Bronson). Najmä z tohto dôvodu sa pri natáčaní automobilových naháňačiek nenechal zastúpiť profesionálnym vodičom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama